Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Ďuričko píše: No právě,že robusta je hořká ze své podstaty a většina arabik které nastavuji je při té definované teplotě 88-90C acidní nad rámec očekávané chuti,proto se nastavuje většinou,neříkám že ve 100% případů na teplotu vyšší,ale nemůžu nechat stejně vysokou teplotu pro robustu,která je a má být hořká,protože to většinou vychazí tak,že už pouští za 1.negativní složky a za 2.silnou hořkost,než jakou má správně mít.Ale nechci se hádat,neznám všechny stroje a všechny druhy káv...je to alchymie a káva má svoje kouzlo což je na tom to krásný!Jinak já vůbec nejsem zastánce 100% arabiky,většinou mi chutnají směsi míchané s robustou:)
Já tedy raději jednodruhové a spíš Arabicu asi nej pro mě Harrar Longbery ,ale třeba taková robusta Indie cherry scr.17 též nemá chybu. Sto lidí sto chutí.... Však se někdy stav u mě v kavárně v sezoně, pražím si svojí