Téma: kulinářské téma
 
17.1.2010 v 17:57
Tak mě napadá, že už jsme dlouho nedávali dohromady nějaké recepty atd., nějak mi teď dochází nápady co vařit. A přitom je tu dost lidí co rádi vaří, že Repulsione, Jetame, Zeldo atd... (btw Zeldovi special thanks za jeho základní houbovou omáčkou ke steakům- jednoduché a geniální ). Tak se pochlubte, co jste třeba vařili o víkendu a přijde Vám, že by bylo fajn se o recept podělit.

Za mě třeba jednoduchá a levná polévka, vyjímečně bezmasá Ale je podle mě velice dobrá. Pracovní název je (bůhví proč, ale tak tomu doma říkáme) je Anča.
A co potřebujem?
cca 4 vejce
něco smetany (lepší to větší balení 12%)
cca 4 brambory
máslo
hladká mouka
2 bujóny (nej. hovězí)
cibule
majoránka, sůl

Osmažíme zlehka cibulku na másle, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Dáme vařit vajíčka, aby byly natvrdo. Do jíšky přilijeme vodu, prostě dle velikosti hrnce. Přidáme sůl, nakrájené brambory a dáme vařit, dokud nezměknou. Přitom ještě přidáme bujóny. Až budou vejce hotová, oloupem a nakrájíme do polévky. Na závěr přidáme majoránku (té docela hodně), zlehka povaříme, přidáme smetanu a podáváme.
Upozorňuju, že jiné koření než sůl a majoránka tam nepatří, kazí do chuť! Vyzkoušejte, rychlá, levná a výtečná
Předchozí
1 2 3 4... 5
Následující

kulinářské téma

17.1.2010 v 18:01 | Nahoru | #1
já měl včera halušky s bryndzou a dneska holandské řizky

2 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma

17.1.2010 v 18:04 | Nahoru | #2
sakra ještě mi dělejte chutě

já mám hlááád, sem si vzala do práce nějak málo jídla ale co, zachvíli jdu dom

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 18:26 | Nahoru | #3
Darwi> ty si horší jak já.

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 18:26 | Nahoru | #4
Darwi> zweimal

Naposledy editováno 17.01.2010 18:34:29

1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma

17.1.2010 v 18:32 | Nahoru | #5
Kdo ma rad smazeny syr, tak doporucuji syrovy spiz, 10x lepsi

Na jehlu napichat kosticky syra a prokladat sunkou a platkem cibule.
Obalit v testicku (vejce+hladka mouka+voda)
Zprudka osmazit na panvicce nebo ve fritaku, do zlatova.
Priloha podle chuti, nejlepe klasicke hranolky a tatarka

vynikajici, rychle a chutne

chcete dalsi genialni syrovou pochoutku ?

Naposledy editováno 17.01.2010 18:35:14

4 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 18:41 | Nahoru | #6
Creck> Věřím, ale mám k tomu takovej dotaz? Jak udělat aby mi sýr nevytekl a neměl tím totálně zadělanej olej ve friťáku? Často se mi to stane...

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:11 | Nahoru | #7
Bludevil> no rika se, ze je to slabou teplotou kdyz vytece, asi nenechavas dostatecne rozehrat, jinak ja fritak uz davno vyhodil a smazim na panvi, takze v pripade fritaku nemuzu slouzit , na panvi to nikdy nevytece, pokud to nechas fakt dostatecne rozehrat

mam jeste jednu vynikajici specialitku ,niva po pastyrsku

Silnejsi platek nivy obalite v jiz zminovanem testicku a zprudka opecete, na povrch pomazete sterilovanym krenem

1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma

17.1.2010 v 19:15 | Nahoru | #8
já mám rád jakékoliv maso na nudličky s hromadou porku a cibule zalite smetanou.. ostřejší

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:19 | Nahoru | #9
Bludevil> Zní to zajímavě, otestuju, podle popisu mi to kapku připomíná polívku kterou si rád dávám v Polsku - pokud mě paměť neklame tak se nazývá "žurek", ale nebude to přesně stejný.
Čau, Tom

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:20 | Nahoru | #10

Lucka>já mám rád jakékoliv maso na nudličky s hromadou porku a cibule zalite smetanou.. ostřejší



já taky nudličky, naházím do toho všechnu zeleninu co mám doma, hodím tam hooodně chilli,pak do toho naházím uvařené brambory, všechnoto spolu promíchám a jíím

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:21 | Nahoru | #11

Bludevil>Creck> Věřím, ale mám k tomu takovej dotaz? Jak udělat aby mi sýr nevytekl a neměl tím totálně zadělanej olej ve friťáku? Často se mi to stane...



do friťáku filtr, je to takovej papír v tom drátěném košíku a všechny kousky potravin zachytí, olej je skoro věčnej

jinak kačena s nádivkou a červené zelí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:22 | Nahoru | #12

St.naprcal>já taky nudličky, naházím do toho všechnu zeleninu co mám doma, hodím tam hooodně chilli,pak do toho naházím uvařené brambory, všechnoto spolu promíchám a jíím


zajímavé, ale jak tam narveš všecku zeleninu už to není tak dobrý, než když tam dáš jen ten porek a cibuli.. na kolečka

jo naprcku a co že nejedeš do vyškova o víkendu?

Naposledy editováno 17.01.2010 19:24:21

kulinářské téma

17.1.2010 v 19:23 | Nahoru | #13
dal bych si činský nudle s kuřecím masem, pórkem, nějakou pikantní omáčkou a buráky

1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma

17.1.2010 v 19:25 | Nahoru | #14
vzal jsem svíčkovou, odblanil, osolil opepřil, opekl na pánvi z obou stran, rozpekl troubu. Svíčkovou napíchal kouskama česneku, obložil bobkovým listem a plátky slaniny, vrazil do zapékací mísy a šup do trouby

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:26 | Nahoru | #15

Lucka>zajímavé, ale jak tam narveš všecku zeleninu už to není tak dobrý, než když tam dáš jen ten porek a cibuli.. na kolečka

jo naprcku a co že nejedeš do vyškova o víkendu?



zelenina tráva je pro kozy :\

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:27 | Nahoru | #16

poky1>zelenina tráva je pro kozy :\


ale prosímtě, nedělej drahoty.. kdybych ti to udělala, jak by ses oblizoval a chtěl ještě

1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma

17.1.2010 v 19:33 | Nahoru | #17

Lucka>zajímavé, ale jak tam narveš všecku zeleninu už to není tak dobrý, než když tam dáš jen ten porek a cibuli.. na kolečka

jo naprcku a co že nejedeš do vyškova o víkendu?



no, většinou to jsou jen olivy
a co je ve vyškově o víkendu?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:34 | Nahoru | #18

St.naprcal>no, většinou to jsou jen olivy
a co je ve vyškově o víkendu?


ježíš ty jsi neinformovaný .. ZDE
a olivy to opravdu nemůžu..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:35 | Nahoru | #19

Lucka>ale prosímtě, nedělej drahoty.. kdybych ti to udělala, jak by ses oblizoval a chtěl ještě


, chtěl bych taky jednou

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:36 | Nahoru | #20

Lucka>ale prosímtě, nedělej drahoty.. kdybych ti to udělala, jak by ses oblizoval a chtěl ještě



kdybys mi to udělala, tak bych šel spát jako obyčejně

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:38 | Nahoru | #21

Lucka>ježíš ty jsi neinformovaný .. ZDE
a olivy to opravdu nemůžu..



já bych olivy strkal i do buchet toho jsem si nevšiml.. stejně je to daleko

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:39 | Nahoru | #22

Azi.>, chtěl bych taky jednou


a s hranolkama nebo s rýží?

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:39 | Nahoru | #23

St.naprcal>já bych olivy strkal i do buchet toho jsem si nevšiml.. stejně je to daleko


no fujtajbl.. daleko? achjo

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:40 | Nahoru | #24

poky1>kdybys mi to udělala, tak bych šel spát jako obyčejně


proč furt myslíš na sex?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:41 | Nahoru | #25
Lucka> s rýží prosím

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:41 | Nahoru | #26

Lucka>no fujtajbl.. daleko? achjo



Volal mě někdo?

kulinářské téma

17.1.2010 v 19:41 | Nahoru | #27
uvařit těstoviny, rozpálit na pánvi olivovej olej, osmahnout česnek na plátky, do toho pak nakrájenou schwarzwaldskou šunku nebo podobnou, nechat pustit štávu, přidat těstoviny, promíchat. Na talíři posypat parmazánem. Vyzkoušený, jednoduchý, rychlý, dobrý

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:41 | Nahoru | #28

Fuj_Tajxl>Volal mě někdo?



ten hoteliér byl lepší, řekl ti to už někdo?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:42 | Nahoru | #29

Azi.>Lucka> s rýží prosím


ok a jednou stačí?

(reakce na) kulinářské téma

17.1.2010 v 19:42 | Nahoru | #30

Fuj_Tajxl>Volal mě někdo?


já volala tvýho bráchu a né fujtajxla
Předchozí
1 2 3 4... 5
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist