Téma: Výběr kuchyňského nože(nožů)
 
18.11.2008 v 20:32
Zdravím, sháním našim k Vánocům nějakej lepší kuchyňskej nůž( nebo nějakou malou sadu), tak bych potřeboval nějak poradit. Jestli je tu nějakej domácí kuchař, nebo kdo má s nožema zkušenosti. Co koupit? V jaký cenový relaci? Mám takové tři favority, co jsem zatím koukal. Jednak japonské nože Saku(DICK), nebo jak se jmenujou, potom české KDS a řadu Trend a nebo nějakou Tescomu.
www.kds.cz/index.php
www.noze-nuz.com/akce/santoku.php nebo
Není správný formát url.
www.dick.biz
konkrétně něco z tohoto
www.dick.biz/dick/category/dickcatalog/Traditionelle-Hocho-18_180/detail.jsf
Sice chci trochu kvalitu, ale zase nehodlám dát za nůž dva tisíce a víc, určitě do litru.

Naposledy editováno 18.11.2008 20:50:56

2 reakcí na tento příspěvek Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 21:53 | Nahoru | #1
informuj se u Horsta Fuchse,to je odborník

1 reakcí na tento příspěvek Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:10 | Nahoru | #2
byl na to nejaký spotřebitelský test, zkus idnes nebo archiv ČT pořad Test(oviny)nebo jak se to jmenuje

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:11 | Nahoru | #3

sherm14>informuj se u Horsta Fuchse,to je odborník



to je ten co si u něho koupíš levou botu a pravou k tomu dostaneš zdarma?

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:12 | Nahoru | #4

sherm14>informuj se u Horsta Fuchse,to je odborník



Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:12 | Nahoru | #5
A za kolik nůž??

Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:14 | Nahoru | #6
Mam doma sadu Fiskars, spokojenost

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:23 | Nahoru | #7
Lada.s : sherm14>informuj se u Horsta Fuchse,to je odborník

to je ten co si u něho koupíš levou botu a pravou k tomu dostaneš zdarma?

jo jo to je presne on

Naposledy editováno 18.11.2008 22:26:30

2 reakcí na tento příspěvek Výběr kuchyňského nože(nožů)

18.11.2008 v 22:58 | Nahoru | #8
Solingen,kvalitu této oceli jsem dodnes nepochopil,základní sada 3 nožů zde stojí 1200,-

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 00:34 | Nahoru | #9

lulanek>Solingen,kvalitu této oceli jsem dodnes nepochopil,základní sada 3 nožů zde stojí 1200,-



Jenom malá poznámka: "Solingen" NENÍ ZNAČKA. Je to město, kde působí několik různých firem.

Jinak je třeba vědět, na co ty nože budou používat. A jestli se o ně budou také umět starat. Protože takový klasický nůž s rovným ostřím musíš obtahovat na ocílce apod.

Vedle toho dnes existuje celá řada různých "zubatých" čepelí, které se, pokud jsou kvalitní, po dobu životnosti brousit nemusí (ani moc nedají) a pro takové běžné použití jsou vhodnější.

Jinak třeba ten nůž Santoku je takový napůl sekáček, což odpovídá potřebám tradiční japonské kuchyně, kde se skoro všechno seká na drobno (rovněž číňaní používají prakticky jen sekáček).

Ovšem tohle je správná kudla pro motorkáře (či jeho rodiče)

Hayabusa

Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 01:49 | Nahoru | #10
Hlavně musí dobře projít mezi žebry,jinak je to jedno

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 01:51 | Nahoru | #11
Jenom malá poznámka: "Solingen" NENÍ ZNAČKA. Je to město, kde působí několik různých firem

Aha,tak že je tam víc firem jsem nevěděl,na mých je napsáno TINA.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 05:54 | Nahoru | #12
Cobra357> No podle toho,co píšeš toho o nožích až zase tak moc nevíš.Proč nekoupit nůž,který pruží?Chceš kostit,nebo filetovat s tvrdým nožem?To budeš asi tvrdej chlap.
Nůž zásadně s plastovou střenkou,nože s dřevěnou si pořídí pouze kuchařský,či řeznický břídil.To neplatí pro nože s rukojetí z extra tvrdého ušlechtilého dřeva,ale to bude asi cenově někde jinde.
KDS ani Tescomu nekupuj,dárkové sady od Dicku,třeba zmiňované japonské repliky jsou ve velice slušné kvalitě,většinou kvalitou přesahují schopnosti toho,kdo s nimi zachází.A na řezání koláče na plechu bohatě postačí.

1 reakcí na tento příspěvek Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 07:22 | Nahoru | #13
Fiskars a nemas co resit

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 09:52 | Nahoru | #14

papuanec>Fiskars a nemas co resit

.
mám a 1/2roku jsem byl nadšený, ale už bych měnil.
ano asi s nima ani neumím,ale ještě že byli zadáčo

Naposledy editováno 19.11.2008 09:52:21

Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 09:57 | Nahoru | #15
máme doma 20letý nože KDS a upřímně se mi s nima dělá nejlíp...

Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 10:08 | Nahoru | #16
ehm, a chceš s ním řezat nebo házet...

dovolím si citovat:
Kuchyňský nůž je po ruce
V České republice patří k nejčetněji páchaným vraždám ty v rodině. Řadí se mezi ně manželské vraždy (včetně vražd partnerských), zabití dětí rodiči, či rodičů dětmi, a mordy mezi sourozenci. Motivační pozadí většinou vychází z dlouhotrvajících neřešených konfliktů, kvůli nimž se postupně kumuluje tenze ve vztahu, která jednoho dne vyvrcholí ve vražednou ataku. Bezprostředním motivem vražd jsou zejména rodinné konflikty. Podle A. Heretika se tyto skutky odehrávají zpravidla v ložnici, pokud je vrahem muž – ten také používá ke spáchání činu různé prostředky. Když vraždí žena, nejčastějším místem činu bývá kuchyně a vražedným nástrojem kuchyňský nůž, který je nejblíže po ruce.
Rodinné vraždy se vyznačují v mnoha případech silnou brutalitou a velkým množstvím zasazených ran. Významnou roli sehrává vliv silných emocionálních reakcí, pachatel často vraždí v afektu. V současnosti se setkáváme v hojnější míře i s vraždami rodičů dětmi, výrazně se také snižuje věk pachatelů. V naší republice není množství rodičů zavražděných dětmi tak vysoké, jak uvádějí otevřené zdroje např. pro Velkou Británii nebo USA, ale rovněž v tomto ohledu západ „obdivuhodně“ doháníme.
celý text

...takže bych snad radsi koupila plastovej

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 10:19 | Nahoru | #17

lulanek>Solingen,kvalitu této oceli jsem dodnes nepochopil,základní sada 3 nožů zde stojí 1200,-



Toto vidím jako nejlepší volbu. Tyto nože jsou nadosmrtí, pokud s nimi nebudeš páčit zmrzlé maso a nezlomíš je. Za tu cenu je to zadarmo. Odzkoušel jsem kde co, ale Solingen je top. Pak je ještě slušná kvalita Tescoma a Tramontina, ale už to není ono.

(reakce na) Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 10:57 | Nahoru | #18
Cobra357> No vidíš,já jsem ty nože brousil denně několik let a myšlenka,že pružný nůž nejde nabrousit je zcestná.Je to právě naopak,překalené tvrdé nože jsou na nabroušení a následné udržení ostří většinou podstatně horší.Vzhledem k tomu,že v kuchyni doma krájíš ovoce,sýry,maso,chleba atd.,tak se bez pružného nože neobejdeš.Tím samozřejmě nemyslím plecháče,které jdou ohybat jedním prstem.Tvrdost materiálu má obecně pramálo společného s jeho brusitelností a jeho trvanlivostí.
Se třemi univerzálními noži doma vystačíš,ale je třeba fakt zvolit kvalitu.Osobně z hygienických i bezpečnostních důvodů ale preferuji spíše plastovou protiprokluzovou rukojeť,než dřevo.

Výběr kuchyňského nože(nožů)

19.11.2008 v 12:05 | Nahoru | #19
Albiku nevím jestli už těch mouder nebylo dost ale přidám taky něco,v nedávné době jsem porážel několik desítek prasat ročně a používám nože od fy.Geisser a jednoho Fiskarse,nemůžu tedy souhlasit s Cobrou že nože s umělou střenkou stojí za prd,ty Geissery mají sice kovanou čepel a nýtovanou umělou střenku ale co se týče držení ostří jsem snad nic lepšího neviděl,mám sice jednoho KDS kterýho jsem našel na půdě a nechal si na něm opravit střenku a ten taky není špatnej ale byl vyroben asi z něčeho jinýho než dneska takže dnešní KDS nabrat a Tescomu už vůbec ne to je tak na krájení salámu někde v kempu.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist