Téma: Minipivovary, pivovary, třeba i domovary
22.1.2023 v 19:01
Zdar, na popud 1100Virago, maco, prakticky i ja a JiB, tu budeme postovat odkazy, mapy a recenze na prevazne minipivovary atd. vitame predevsim osobni recenze. :) dekujeme za kazdou dobrou zkusenost
no vlastne hlave i nedobrou...

Aktualizace: na recenze prdíme, na googlu apod. jsou snadno dohledatelné a jak už bylo řečeno 100 lidí, 100 chutí...

Nejlépe tedy vkládat odkazy na jejich stránky, google, lokalizace...

Seznam dle krajů a abecedy:

Jihočeský kraj
Grasel (Český Rudolec, vč. ubytování-wellness)
mapy.cz
Kněžínek (České Budějovice, vč. ubytování-wellness)
mapy.cz

Jihomoravský kraj
Bratčice (Bratčice, viz "kde se čepuje")
mapy.cz
Moravia (Brno, viz "kam na pivo")
mapy.cz
První soběšický pivovar (Brno, viz "kam na naše pivo"
mapy.cz

Královéhradecký kraj
Beránek (Stěžery)
mapy.cz
Lindr (Mžany)
mapy.cz

Liberecký kraj
Lomnický (Lomnice nad Popelkou, nutno dohledat, kde popít viz "kde koupit")
mapy.cz

Moravskoslezský kraj
Beskydský pivovárek (Ostravice)
mapy.cz
Pivovar Pikard (zámek Zábřeh, Ostrava-Zábřeh, vč. ubytování-wellness)
mapy.cz

Praha
Karlín
mapy.cz

pivnice:
Šnyt (Vysočany)
mapy.cz

Středočeský kraj
Přátelský pivovar Malešov (Malešov-Kutná Hora, po domluvě možno i ubytování)
mapy.cz

Ústecký kraj
Falkenštejn (Krásná Lípa, vč. ubytování)
mapy.cz
Chalupník (Perštejn, vč. ubytování)
mapy.cz
Karásek a Stülpner (Chomutov)
mapy.cz
Kocour (Varnsdorf, vč. ubytování)
mapy.cz

Vysočina
Harrach (Velké Meziříčí, vč. ubytování-wellness)
mapy.cz
Urban (Třebíč)
mapy.cz

pivnice:
JakJinak.Pub (Třebíč)
mapy.cz

Naposledy editováno 08.02.2023 08:24:16

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Minipivovary, pivovary, třeba i domovary

5.5.2023 v 02:36 | Nahoru | #1

maco píše: Ty jsi zase rybí znalec se mi zdá, chlazený může být?



Jo chlazená ryba je úplně něco jiného, než zamražená, myslím chuťově. A nejlepší je úplně čerstvá.

(reakce na) Minipivovary, pivovary, třeba i domovary

5.5.2023 v 22:32 | Nahoru | #2

FJRPEPA píše: Jo chlazená ryba je úplně něco jiného, než zamražená, myslím chuťově. A nejlepší je úplně čerstvá.



To určitě ale tu jistotu máš tak pouze v prvotřídní restauraci jinak ne. Vloni mi 2x dali takový pstruhový humus že jsem si říkal že na nějaké pstruhy se už můžu vysrat a nebudu to žrát.
Z toho jednou to byla přímo rybářská bašta kousek od Šumperka kde jsem jezdil často a podruhé jsem zastavil po cestě když jsem jel z Pece pod Sněžkou do Trutnova a měli tam reklamu u cesty, nejdřív jsem to přejel ale pak jsem se otočil a vrátil.

Nejlepší to je samozřejmě u moře kde to z něho tahají denně a je to čerstvé ještě z toho dne ale ani na rybářské baště to nemusí tahat denně z vody a zabíjet a vykuchávat jak jsem se přesvědčil. Když tam mají v nabídce krom jiného i jesetera, tak je jasné že bude mražený ale zase některé ryby jsou dobré i když jsou mražené, třeba makrela.

Jinak první a poslední rybu na kterou jsem si v restauraci ukázal v akváriu a pak mi ji připravili jsem měl před 20 rokama v Bangkoku a platil jsem asi litr na naše. Jinak další úplně čerstvou, to jsem si chytil úplně sám v Krabi u malajských hranic kde jsme s kámošem byli na fishingu a chytli jsme dvě, jednu nám připravili u číňana u kterého jsme bydleli a tu druhou jsme jim za to dali. Co to bylo za druh nevím ale mám to na videu.

Ryby si připravuju i sám, nejvíc lososa, začal jsem s tuňákem, mořská štika, treska není tas takový šálek kávy pro mě ale jednou za čas, někdy mají i chlazené makrely, jinak ze sladkovodních candát. U moře, když mají v nabídce swordfish, blue marlin, barakudu, už tam parkuju a jdu na to a když se kolem náhodou i ubytuju, tak si mě tam pamatují protože tam chodím furt.

Jinak ještě super fish jsem měl na Gran Canarii v Puerto Mogan v přístavu kousek od mola, jako kde jsem si pošmáknul, tak to si pamatuju A kde to stálo za hovno tak taky
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist