globalmoto_duben_nolan





Téma: Kvas na vypálení
28.8.2021 v 09:40
Dobrý den všem,

letos se urodilo spousta ovoce, švestky, jablíčka, špendlíky, meruňky ...

Chci koupit nějaký sud na kvas. Myslíte, že je vhodný plastový sud ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kvas na vypálení

28.8.2021 v 23:44 | Nahoru | #1

Obdélník píše: Nehádám se, jen konstatuji.

Omlouvám se.

Někdo dává cukr a nechává i pecky.
Já cukr nedám a švestky vypeckuji.



Omlouvám se.
Zakládáš téma jako neználek, a pak si vedeš svou ohledně dobře míněných rad - nechapu.

(reakce na) Kvas na vypálení

29.8.2021 v 05:49 | Nahoru | #2
shene> Jak jsem již napsal, nehádám se.
Něco jsem vyčetl, třeba tady : " Přivezené čerstvé peckaté ovoce, se před drcením ještě odpeckovává. Odpeckování má velký vliv na kvalitu destilátu. V peckách je obsažen kyanid (ethylkarbamát) což je jedna z karcinogeních látek, která by ze zdravotních důvodů neměla být nikdy v destilátu přítomna. Důležité je také to že hořkomandlová chuť pecek negativně ovlivňuje vlastní chuť destilátu. Destilát vyrobený z odpeckovaného ovoce má výraznnější chuť a vůňi po daném ovocném druhu."

Zní mi to logicky, protože pecky prostě obsahují kyanid, o tom žádná.

A o cukru nemá cenu vůbec polemizovat. Ten ani náhodou.

Naposledy editováno 29.08.2021 05:50:45
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist