letos se urodilo spousta ovoce, švestky, jablíčka, špendlíky, meruňky ...
Chci koupit nějaký sud na kvas. Myslíte, že je vhodný plastový sud ?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kvas na vypálení
Obdélník píše: Nehádám se, jen konstatuji.
Omlouvám se.
Někdo dává cukr a nechává i pecky.
Já cukr nedám a švestky vypeckuji.
Omlouvám se.
Zakládáš téma jako neználek, a pak si vedeš svou ohledně dobře míněných rad - nechapu.
Něco jsem vyčetl, třeba tady : " Přivezené čerstvé peckaté ovoce, se před drcením ještě odpeckovává. Odpeckování má velký vliv na kvalitu destilátu. V peckách je obsažen kyanid (ethylkarbamát) což je jedna z karcinogeních látek, která by ze zdravotních důvodů neměla být nikdy v destilátu přítomna. Důležité je také to že hořkomandlová chuť pecek negativně ovlivňuje vlastní chuť destilátu. Destilát vyrobený z odpeckovaného ovoce má výraznnější chuť a vůňi po daném ovocném druhu."
Zní mi to logicky, protože pecky prostě obsahují kyanid, o tom žádná.
A o cukru nemá cenu vůbec polemizovat. Ten ani náhodou.
Naposledy editováno 29.08.2021 05:50:45