Téma: pánev - co máte doma
Zdarec. Tak hoši, žádný prasásrny, žádný bobříci ani medvědí ucha ani vyholený kundičky, ale vážná věc, máte/znáte pánvičku, co by vydržela víc jak dva roky třeba a použitelná?
Litinová, hliníková, nerezová, keramická, skleněná, teflonová, titanová, stříklá nějakým tým technickým hajzlem, nevím...?
Máme doma nějakou nerezovou tureckou, koupenou ještě za komančů, která funguje, ale jen chvilku, po pár minutách se začne přichytávat, ale dá se hodit do původního stavu a je jako nová zase. Pak nějakej tefal a tomu podobný s teflonem, ty se nepřichytávají, ale to se začne loupat po pár měsících.
Poslední, co jsem pořídil, tak byl českej kolimax, ale to mi připadlo, že to po zahřátí smrdělo nějakou chemií (nebyl to jen můj pocit, smrdělo to i zbytku rodiny), jak se vyžral tech chemickej povrch, tak šla stejně do kytek.
Samo že chování k povrchu jak se patří, žádný železo a tomu podobný, stejně to de do řiti. :ramena:
Máte někdo nějakou radu, odkaz, nejlépe vlastní zkušenost, ale klidně i od sósedky.
Nebo se mám vrátit na zem a nic kosmickýho neexistuje? Díky! ? ?
Litinová, hliníková, nerezová, keramická, skleněná, teflonová, titanová, stříklá nějakým tým technickým hajzlem, nevím...?
Máme doma nějakou nerezovou tureckou, koupenou ještě za komančů, která funguje, ale jen chvilku, po pár minutách se začne přichytávat, ale dá se hodit do původního stavu a je jako nová zase. Pak nějakej tefal a tomu podobný s teflonem, ty se nepřichytávají, ale to se začne loupat po pár měsících.
Poslední, co jsem pořídil, tak byl českej kolimax, ale to mi připadlo, že to po zahřátí smrdělo nějakou chemií (nebyl to jen můj pocit, smrdělo to i zbytku rodiny), jak se vyžral tech chemickej povrch, tak šla stejně do kytek.
Samo že chování k povrchu jak se patří, žádný železo a tomu podobný, stejně to de do řiti. :ramena:
Máte někdo nějakou radu, odkaz, nejlépe vlastní zkušenost, ale klidně i od sósedky.
Nebo se mám vrátit na zem a nic kosmickýho neexistuje? Díky! ? ?
1 reakcí na tento příspěvek pánev - co máte doma
Používám fígl pro všechny pánve s tvrdým povrchem (ocel, nerez, smalt, keramika). Pánev pomazat olejem, nahřát, posypat solí a ještě nechat trochu rozpálit. Až trochu vychladne (abych se nespálil), ale ještě horkou, tak zmuchlaným papírovým ubrouskem pořádně sůl rozmatlat, přebytky vymést. Zůstane mastný povrch na který se to nebude lepit i při použití minimálního množství tuku než je obvyklé. Na takto ošetřené obyčejné ocelové pánvi jdou snadno smažit i palačinky a nelepí se.
Nepoužitelné na teflon a podobné měkké povrchy.
Po umytí je to potřeba udělat samozřejmě znovu.
Nepoužitelné na teflon a podobné měkké povrchy.
Po umytí je to potřeba udělat samozřejmě znovu.
4JR píše: Používám fígl pro všechny pánve s tvrdým povrchem (ocel, nerez, smalt, keramika). Pánev pomazat olejem, nahřát, posypat solí a ještě nechat trochu rozpálit. Až trochu vychladne (abych se nespálil), ale ještě horkou, tak zmuchlaným papírovým ubrouskem pořádně sůl rozmatlat, přebytky vymést. Zůstane mastný povrch na který se to nebude lepit i při použití minimálního množství tuku než je obvyklé. Na takto ošetřené obyčejné ocelové pánvi jdou snadno smažit i palačinky a nelepí se.
Nepoužitelné na teflon a podobné měkké povrchy.
Po umytí je to potřeba udělat samozřejmě znovu.
jup, presne tohle delam s litinou.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.