bmw_r1300gs_cartec





Téma: Guguv Gastronomicky Guide
 
2.5.2014 v 18:14
Jak tak nejak cestuju tou naší zemí, která není zemí, ale zahrádkou. Někde člověk musí složit hlavu a někde se musí najíst. Bohužel v poslední době mám asi smůlu, ale dost často narážím na to, že si z vás dělá hoteliér nebo hospodkej Hejla, kterýho voškube.
Ano jsem prožranej a jen tak něco neskousnu, ale dost mě vadí, když se mě někdo snaží přesvědčit že syntetická náhražka sýra je opravdu sýr a když mě v penziónu s cenovou relací 1500 á noc dají k snídani rozpuštěný tang a náhražku másla.
Pravda potom člověka potěší, když dorazí do restaurace, kde jsou příjemní a jěště se to dá jíst.

Nejvíce křiklavé případy s obou stran spektra jsem se rozhodl postupně uveřejnit, protože si myslím, že slušné podniky je třeba pochválit a udělat jim reklamu a vice versa.

Známkování jako ve škole. Klidně se přidejte.

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 21:46 | Nahoru | #31
Vlasťák1973> jedu za pár minut z Bavor na Sušice ale zastavovat ve Vsi nebudu,mám to dom daleko to je v té zatáčce?

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 21:48 | Nahoru | #32
kadajc-jojo v zatáčce

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

4.5.2014 v 22:01 | Nahoru | #33
Vlasťák1973> tak za hoďku tam budu konečně vypadnu a budu si zítra moc dát český chlazený

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 00:10 | Nahoru | #34
musim vám doporucit moji nove objevenou restauraci...
Zahradnictvi Chladek ..nenechte se mylit...primo v prostorach zahradnictvi je restaurace s vyberem cca deseti polednich menu...
jist se da bud uvnitr nebo venku na terase s vyhledem do zahrady...
ceny prijatelny...cca 120 za hlavni jidlo...celkem velky porce ale hlave vyborna chut...
navic velky vyber dortiku...ty sem ale jeste nestihla moc ochutnat....

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 07:24 | Nahoru | #35
Cucka> vim znam, chodili jsme tam na obed, kdyz jsme sedeli v UVN

2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:01 | Nahoru | #36
Toz uz jsem dlouho nic nanapsal, takze udelame si malou sondu do gastronimickych moznosti okolo Batova kanalu. Kdo nevi co je Batuv kanal , muze zjistit na netu. Jako takovou lehce zazitkovou dovolenou na lodi, vrele doporucuju. O kvalite lodi vsak nekdy jindy.

Toz stravovani a lide okolo Batova kanalu jsou vselijaci, stejne jako jinde.
Zacnu optimisticky, nejlepe na me pusobici misto co do lidi byl malej kempik za plavebni komorou Vnorovy, uz v komore citite uzene parecky a to se proste neda nezastavit . Ale velky gastronomicky ulet to nebude, nicmene atmosferou a ostatnim davam za 2+.
Dalsi misto kde jsem se stravoval bylo pristaviste Babice. Nato, ze je zde pristaviste a cyklostezka a maji narvano az k prasknuti, tak gastronomicka klasika od parku (uzeneho)pres smazak, obcas neco na grilu. Ne prilis prijemna obsluha (ale kdo by se jim divil vtom vedru), ale smazak byl opravdu ze syra a hranolky nebyly jak kdyby je clovek koupal ve vyjetym oleji. Za me 2.

Srovnatelne hodnoceni dostava i pristaviste Petrov, ne prilis siroka nabidka, ale ochotny personal a vynikajici topinka se syrem.

Defakto jedine cemu by se dalo rikat restaurace je pristaviste "Stare mesto", kde mate obvykle problem zakotvit, protoze je tam stale plno, (coz jak jsem zjistil v jinem pristavu nemusi byt znamkou nejakych kvalit)







Ve zdejsi nabidce kralovalo grilovane koleno...bylo vynikajici, rekl bych tak akorat nalozene ze kuze byla spravne lepkava a ustech rozpustitelna a libove masicko, fotku jsem bohuzel neudelal . + Nabidka cerstvych ryb (v nasem pripade pstruh), obsluha byla trosililinku pomalejsi, ale vzledem k tomu, ze se na to dalo koukat me to moc nevadilo.
3druhy piva. Pro me hodnoceni 1 s podtrzenim .

And LAST but LEAST.....worst pub on the river ! Pristav Veseli Nad Moravou.
Predstavte si, ze jedete a vidite z lodi, krasny lanovy park, detske hriste a architektonicky pekne resenou hospodu.












O to vic vas prekvapi, ze na tabuli (ktera supluje jidelni listek) maji veliky vyber, korespondujici stim peknym detskym hristem.






Do restaurace jsem prisel ja +2 deti a dalsi skupinka lidi v poctu 5 lidi, jiz z tohoto poctu pani obsluhujici pomerne znervoznela a me napadlo rceni "jaky to dedecek byl debil, chtel hospodu, ale nesnasel lidi". Ale objednal jsem si jako prvni 3x smazak, bo moucne rybi prsty se me jist fakt nechtelo a na rybu jsem nemel odvahu.
Za pouhou pul hodinku prisel prvni smazeny syr, no syr .... se syrem to melo pramalo spolecneho, ale spon jak jsem videl na taliri mych deti.

Za dalsich 5 minut prisel 2. jako syr , pak nahle zacala pani nosit k vedlejsimu stolu a kdyz jsem se ji zdvorile (ja to preci jinak neumim) zeptal , proc jsem nedostal svoji obednavku kdyz jsem mel obednana 3 stejna jidla a ona nosi stejne jidlo , ktere jsem si objednal ke stolu kde si objednali az jako druzi, tak na to me pani neodpovedela. V te chvili jsem jeste netusil, ze jsem si mel dat parek,klobasu nebo byt hlady.
Toz konecne prisel ten skoro syr s milym usmevem obsluhy ( ), ,,,, ted vaham nechce se me na to vzpominat... tak tady radeji foto:






Co dodat, kdyz jsem pani rekl, ze jsem na celem Batove kanale a snad ani v zivote nezazil prisernejsi obsluhu a horsi gastronomicky ukaz, tak ani nehnula brvou.
Toz plyne z toho jedno ponauceni, kdyz jsem do te hospody vlezl a dival se na tu tabuli s nabidkou, pani naznacovala, ze pokud jsem tam s detma tak bych mel jit do jine restaurace, z toho plyne, ze pokud vas obsluha v restauraci posila ke konkurenci, verte ji.
Moje znamka je 5.

Ale jinak Batuv kanal vrele doporucuju....

Naposledy editováno 07.08.2014 11:07:31

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:50 | Nahoru | #37
gugo> Alespoň v něčem jsme první i když od konce

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:52 | Nahoru | #38
Rogerer> Tak verim, ze tam mate i dobre hospody...od neceho se ten nezev VESELI vzit musel

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:59 | Nahoru | #39

gugo píše: Rogerer> Tak verim, ze tam mate i dobre hospody...od neceho se ten nezev VESELI vzit musel



Pár slušných se tu najde, tak 5-10 minut pěšky od baťáku...ano, je tu opravdu hodně radosti Sem jste nezavítali ? www.rancveseli.cz/

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 12:09 | Nahoru | #40
Rogerer> Nene ja byl jen co by kamenem od reky nebo kanalu dohodil. Jsem liny

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 12:31 | Nahoru | #41

gugo píše: Rogerer> Nene ja byl jen co by kamenem od reky nebo kanalu dohodil. Jsem liny

Šak je to hned u vody kousek za místem, kde se baťák napojuje na Moravu

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

21.8.2014 v 22:29 | Nahoru | #42
Tak po delsi odmlce zese nejake recenze . A POZOR ja jsem byl cely vikend spokojen, asi jsem byl nekde v jine dimenzi nebo co ja vim. Tedy pravda puvodne to melo byt Slovincko a sotolinky, ale pocasi na pytel tak dle pocasi se vybralo Slovensko a Polsko, ale to bylo zase desne narocny tak nakonec se zacly hledat tereny na Sazavsku. Nenapadlo by me ze se da okolo Sazavy jezdit 3 dny a najet treba 30ti km usek bez toho aniz by clovek vjel na silnici a to vse legalne v lese nebo po turistickejch ...fakt bomba.

Takze ubytovani penzion Sazavka v obci Zlenice. Pravda nevari se tam, ale toci Radegast, maji dobre kafe a majitel projel na Jawe pul Asie, takze vecer se da dobre kecat.

Nasledne muzu doporucit kemp Cil Samopse/Belokozly, ale hodnotit ho nebudu bo to vlastni muj byvaly trener, takze by to nebylo regulerni.

A posledni ubytko , obec Cerenice Venkoff , krasne udelanej penzion, kdyz tam vejdete tak mate pocit ze prijdete k nekomu domu, ale ne takovej ten vtiravej, proste ze kdyz si sednete dole v kuchyni tak ze je to proste fajn. Prijemna pani domaci, vyborna snidane , ikdyz kafe Rioba fakt nemusim.

Tyjo ja fakt jednou byl poradne spokojenej.... mozna na to mel vliv ten super offroad , netusim. Kdyby se nasla banda offroadistu kteri by chteli provest tak s radosti dam repete.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

22.8.2014 v 13:34 | Nahoru | #43
gugo> " Kdyby se nasla banda offroadistu kteri by chteli provest tak s radosti dam repete" - to zní zajímavě, že bych se zas jednou svez a nevymejšlel trasu? Ale nevím jak s termínem, možná budu mít kus volna kolem půlky září, pak už budem chystat Krocana, tak jedině pak po půli řijna - aspoň by bylo kapku bahno
Čau, Tom

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

22.8.2014 v 13:57 | Nahoru | #44
gugo> Negativních zážitků tady máš dost. Přidám taky jeden. Narazil jsem gůglu na recenzi , líp bych to nenapsal. Motorest Poddubí, 26km D1. Byl jsem tam asi před 15 ti lety a podruhé letos ( marně jsem si myslel, že už museli zkrachovat a má to někdo schopnější ). Omyl. Větší hnus jsem dlouho neviděl. Přeplácenej interiér ( Pohlreicha by trefilo ..), hospoda prázdná, krom servírky se o bar opíral podle mě majitel, vyhlížejíc nic netušící cizince. Jídlo k zblití ( moravský talíř) nebo jak se ta slátanina jmenovala. Okoralé plátky knedlíku, zelí rovnou ze sklenice, tenoučký plátek bezpohlavní krkovice doplněný nejlevnějším párkem z Makra a mraženým cosi, co měl být bramborák. Jestli někdo pojedete okolo, doporučuji podřadit a zastavit se až u Rybiček nebo V. Bíteši...

Guguv Gastronomicky Guide

22.8.2014 v 14:09 | Nahoru | #45
A jeden poslední pozitivní zážitek. Zde domácí kuchyně, svíčkovou ti nesou zvlášť na talíří, protože přes kopec omáčky a masa se tam ty domácí knedle nevlezou ( talíř na omáčku je jak na rybu...), zvěřinové řízky přes celý talíř atd.... Ceny kolem 130 Kč. Myslivecká restaurace Kunštát Sychotín..

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

22.8.2014 v 15:24 | Nahoru | #46
TomElefant750> Ta PM ted tedy zni asi komicky... muzem, MOje puvodni idea byla pomoc HOnzovi (majiteli Sazavky) a udelat tam nejakej mensi srazek stim ze by tam mohli promitnou neco z Afganistanu atd a pak druej den jet. Ale myslim ze takhle velkou akci planovat nechcu. Ale vyjezd kdykoliv, v rijnu jsem schopnej asi sehnat i dobrej kemp a chatkama.

Guguv Gastronomicky Guide

24.10.2014 v 21:36 | Nahoru | #47
Tak po delsi dobe zavitame do luhu a haju Fastfoofu. Nebojte do MC ani chciplyho kurete Vas netaham. NEbudu snobit ze bych tam nikdy nebyl, ale snazim se to minimalizovat na prezitelnou mez cest smer D1 apod.

Na Budejovicke ulici (V Praze 50.046943,14.445685) najdete malej fastfood Kebab to Go.
Ja tohle jidlo fakt miluju, musim rict, ze v Praze jsem hodne trpel, ty predrazene napodobeniny co se tady snazeji snazivci vydavat za kebab, to je spis pro ostudu. Pravda ze v centru ocas clovek neco najde, ale vetsinou se to s Kebabem kterej si koupite v Berlina za 3 ecka neda vubec srovnavat. A tady, tady jo.
Pravda, ten rozsah zeleniny neni takovej , ale priznam se ze chutove se to velmi velmi blizi a ze za 99 korun, dostanete tortilu plnou k prasknuti a 1 kolu ktomu.
Takhle to vypada na taliri







Cerstvosti si celkem muzete byt jisti, protoze hovezi jehla je okolo 13hod totalne okrajena a kureci je tam tak pulka.

Za me
Rozhodne nejlepsi Kebab kterej jsem v PRaze jedl.
Vse samozrejme s tureckou pohostinosti majitele, a turecke obsluhy .

Guguv Gastronomicky Guide

22.11.2014 v 22:17 | Nahoru | #48
Další tip na pražskou restauraci – Radava na Milady Horákové. Všechna jídla, co jsme měli, byla mňamózní, obzvlášť pro masožrouty. Navíc prošli 开水 testem na 1 s *.
Cigára trochu zavánějí do nekuřáků, ale v létě mají zahrádku. A doporučuji před cestou nastudovat místní jednosměrky.

Edit: Bez mála po půl roce beru doporučení zpět. Sorry za mystifikaci. Dnes, i přes velký hlad, se to u nich nedalo jíst a obsluha byla nepříjemná, brr.

Naposledy editováno 25.04.2015 22:32:35

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 13:38 | Nahoru | #49
Nojo koukam ze jsem nejak dlouho nic nekomentoval... asi bych tohle vlakno uz ani neotviral, ale o vikendu jsem byl OFFroadit a setkal jsem se skvelou kuchyni v mistech kde bych to fakt necekal...toz dobrych hospod je pomalu tak proc to sem nedat.

Toz restaurace se nachazi zde N 50°29.38113', E 14°55.68003' v

Nove vsi uBakova nad Jizerouhttps://www.google.cz/maps/@50.4894976,14.9280703,3a,75y,347.64h,80.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXbAXT8BVKXjgIOfgDGzkIw!2e0!7i13312!8i6656?hl=cs


Co si budeme povidat, Nova ves j dira po granatu a k obedu jsem cekal prefabrikovanej smazak, ale v jidelnim listku na me jukla drstkova polevka a klasicka ceska jidla. Takze jsem neodolal a dal si (i vtom vedru) drstkovou polevku a vrabce.
Drstkova polevka me posadila na prdel, protoze posledni takhle dobra "drzkovka" kterou jsem zral byla na Samalove Chate, kde si bezne v zime nesednete treba 3 hodiny jak je tam plno. Fakt luxus.

Vrabec pohoda jazz ovsem s domacim bramborovym knedlem,jako ze z brambor ne z pytliku. Jako pred kuchyni smekam a pevne doufam , ze jim to tam vydrzi. Protoze uzivit tuhle luxus kuchyn v takovehle lokalite asi nebude nic jednoducheho .

Hodnoceni 1+

Naposledy editováno 02.08.2016 13:38:49

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 15:54 | Nahoru | #50
gugo>
Tak mě napadá...kolik měříš a hlavně kolik vážíš?

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 15:55 | Nahoru | #51

VladaM píše: gugo>
Tak mě napadá...kolik měříš a hlavně kolik vážíš?



ty woe proc ?? 180/90+ nevim presne bojim se na vahu. Ake dneska me jeden spolupracovnik kterej vazi asi tak 140 kg rekl ze jsem :"taky" nejak ztloustnul. Takze dneska jdu behat

Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 16:24 | Nahoru | #52
Vagon Polnička - 5

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 17:11 | Nahoru | #53
Mám rád pizzu, ale dobrou, tak dávám tip na nejlepší v jihomoravském kraji, je to v Kobylí, dědinka kousek od epicentra vinařů Velké Pavlovice.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 17:20 | Nahoru | #54

666S999 píše: Mám rád pizzu, ale dobrou, tak dávám tip na nejlepší v jihomoravském kraji, je to v Kobylí, dědinka kousek od epicentra vinařů Velké Pavlovice.



hele myslis takovou tu s drevenou zahradkou jak tam delaj taky steaky ? Myslim ze u Miry nebo tak nejak se tomu tam rika ?

1 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 17:35 | Nahoru | #55
Ale kdyz uz jsme v Kobyli tak nemuzu nezminit ze nejlepsu skvarkovu pomazanku dela maminka Radima Lubala ,,sakra ja se jeste nedostal okostovat lonske vino GRRRR

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 17:43 | Nahoru | #56

gugo píše: Ale kdyz uz jsme v Kobyli tak nemuzu nezminit ze nejlepsu skvarkovu pomazanku dela maminka Radima Lubala ,,sakra ja se jeste nedostal okostovat lonske vino GRRRR



To posli sem a ja to vypiju tak rychle, ze to ani nestihnu zaplatit

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 22:52 | Nahoru | #57

Veverčák píše: To posli sem a ja to vypiju tak rychle, ze to ani nestihnu zaplatit



hele ty jsi mel nabdku k Lubalum do sklepa....vsici jste se na to vykakli jako vloni a nikdo jste nechteli jet...takze prdlajs

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 22:55 | Nahoru | #58

gugo píše: hele ty jsi mel nabdku k Lubalum do sklepa....vsici jste se na to vykakli jako vloni a nikdo jste nechteli jet...takze prdlajs



sklep je hrozne nebezpecne misto

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

2.8.2016 v 22:57 | Nahoru | #59

Veverčák píše: sklep je hrozne nebezpecne misto



No to je fajn ze u Lubalu se chlasta v patre nad sklepem

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

3.8.2016 v 15:40 | Nahoru | #60

gugo píše: hele myslis takovou tu s drevenou zahradkou jak tam delaj taky steaky ? Myslim ze u Miry nebo tak nejak se tomu tam rika ?


Jo, je to takové malé, maj před tím dřevěnou předzahrádku. Dělá tam kluk, co gastarbajtroval v picérce v Rakousku, a má do toho kvalitní přísady. Umí to opravdu skvěle, pizza je jak koláč, okolky jsou taky bezva, žádné křupky na zlomení zubů, hezky šťavnatá, prostě dávám jedničku s hvězdičkou.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist