globalmoto_kveten





Téma: Guguv Gastronomicky Guide
 
2.5.2014 v 18:14
Jak tak nejak cestuju tou naší zemí, která není zemí, ale zahrádkou. Někde člověk musí složit hlavu a někde se musí najíst. Bohužel v poslední době mám asi smůlu, ale dost často narážím na to, že si z vás dělá hoteliér nebo hospodkej Hejla, kterýho voškube.
Ano jsem prožranej a jen tak něco neskousnu, ale dost mě vadí, když se mě někdo snaží přesvědčit že syntetická náhražka sýra je opravdu sýr a když mě v penziónu s cenovou relací 1500 á noc dají k snídani rozpuštěný tang a náhražku másla.
Pravda potom člověka potěší, když dorazí do restaurace, kde jsou příjemní a jěště se to dá jíst.

Nejvíce křiklavé případy s obou stran spektra jsem se rozhodl postupně uveřejnit, protože si myslím, že slušné podniky je třeba pochválit a udělat jim reklamu a vice versa.

Známkování jako ve škole. Klidně se přidejte.

2 reakcí na tento příspěvek Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:01 | Nahoru | #1
Toz uz jsem dlouho nic nanapsal, takze udelame si malou sondu do gastronimickych moznosti okolo Batova kanalu. Kdo nevi co je Batuv kanal , muze zjistit na netu. Jako takovou lehce zazitkovou dovolenou na lodi, vrele doporucuju. O kvalite lodi vsak nekdy jindy.

Toz stravovani a lide okolo Batova kanalu jsou vselijaci, stejne jako jinde.
Zacnu optimisticky, nejlepe na me pusobici misto co do lidi byl malej kempik za plavebni komorou Vnorovy, uz v komore citite uzene parecky a to se proste neda nezastavit . Ale velky gastronomicky ulet to nebude, nicmene atmosferou a ostatnim davam za 2+.
Dalsi misto kde jsem se stravoval bylo pristaviste Babice. Nato, ze je zde pristaviste a cyklostezka a maji narvano az k prasknuti, tak gastronomicka klasika od parku (uzeneho)pres smazak, obcas neco na grilu. Ne prilis prijemna obsluha (ale kdo by se jim divil vtom vedru), ale smazak byl opravdu ze syra a hranolky nebyly jak kdyby je clovek koupal ve vyjetym oleji. Za me 2.

Srovnatelne hodnoceni dostava i pristaviste Petrov, ne prilis siroka nabidka, ale ochotny personal a vynikajici topinka se syrem.

Defakto jedine cemu by se dalo rikat restaurace je pristaviste "Stare mesto", kde mate obvykle problem zakotvit, protoze je tam stale plno, (coz jak jsem zjistil v jinem pristavu nemusi byt znamkou nejakych kvalit)







Ve zdejsi nabidce kralovalo grilovane koleno...bylo vynikajici, rekl bych tak akorat nalozene ze kuze byla spravne lepkava a ustech rozpustitelna a libove masicko, fotku jsem bohuzel neudelal . + Nabidka cerstvych ryb (v nasem pripade pstruh), obsluha byla trosililinku pomalejsi, ale vzledem k tomu, ze se na to dalo koukat me to moc nevadilo.
3druhy piva. Pro me hodnoceni 1 s podtrzenim .

And LAST but LEAST.....worst pub on the river ! Pristav Veseli Nad Moravou.
Predstavte si, ze jedete a vidite z lodi, krasny lanovy park, detske hriste a architektonicky pekne resenou hospodu.












O to vic vas prekvapi, ze na tabuli (ktera supluje jidelni listek) maji veliky vyber, korespondujici stim peknym detskym hristem.






Do restaurace jsem prisel ja +2 deti a dalsi skupinka lidi v poctu 5 lidi, jiz z tohoto poctu pani obsluhujici pomerne znervoznela a me napadlo rceni "jaky to dedecek byl debil, chtel hospodu, ale nesnasel lidi". Ale objednal jsem si jako prvni 3x smazak, bo moucne rybi prsty se me jist fakt nechtelo a na rybu jsem nemel odvahu.
Za pouhou pul hodinku prisel prvni smazeny syr, no syr .... se syrem to melo pramalo spolecneho, ale spon jak jsem videl na taliri mych deti.

Za dalsich 5 minut prisel 2. jako syr , pak nahle zacala pani nosit k vedlejsimu stolu a kdyz jsem se ji zdvorile (ja to preci jinak neumim) zeptal , proc jsem nedostal svoji obednavku kdyz jsem mel obednana 3 stejna jidla a ona nosi stejne jidlo , ktere jsem si objednal ke stolu kde si objednali az jako druzi, tak na to me pani neodpovedela. V te chvili jsem jeste netusil, ze jsem si mel dat parek,klobasu nebo byt hlady.
Toz konecne prisel ten skoro syr s milym usmevem obsluhy ( ), ,,,, ted vaham nechce se me na to vzpominat... tak tady radeji foto:






Co dodat, kdyz jsem pani rekl, ze jsem na celem Batove kanale a snad ani v zivote nezazil prisernejsi obsluhu a horsi gastronomicky ukaz, tak ani nehnula brvou.
Toz plyne z toho jedno ponauceni, kdyz jsem do te hospody vlezl a dival se na tu tabuli s nabidkou, pani naznacovala, ze pokud jsem tam s detma tak bych mel jit do jine restaurace, z toho plyne, ze pokud vas obsluha v restauraci posila ke konkurenci, verte ji.
Moje znamka je 5.

Ale jinak Batuv kanal vrele doporucuju....

Naposledy editováno 07.08.2014 11:07:31

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

7.8.2014 v 11:50 | Nahoru | #2
gugo> Alespoň v něčem jsme první i když od konce

(reakce na) Guguv Gastronomicky Guide

22.8.2014 v 13:57 | Nahoru | #3
gugo> Negativních zážitků tady máš dost. Přidám taky jeden. Narazil jsem gůglu na recenzi , líp bych to nenapsal. Motorest Poddubí, 26km D1. Byl jsem tam asi před 15 ti lety a podruhé letos ( marně jsem si myslel, že už museli zkrachovat a má to někdo schopnější ). Omyl. Větší hnus jsem dlouho neviděl. Přeplácenej interiér ( Pohlreicha by trefilo ..), hospoda prázdná, krom servírky se o bar opíral podle mě majitel, vyhlížejíc nic netušící cizince. Jídlo k zblití ( moravský talíř) nebo jak se ta slátanina jmenovala. Okoralé plátky knedlíku, zelí rovnou ze sklenice, tenoučký plátek bezpohlavní krkovice doplněný nejlevnějším párkem z Makra a mraženým cosi, co měl být bramborák. Jestli někdo pojedete okolo, doporučuji podřadit a zastavit se až u Rybiček nebo V. Bíteši...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist