Téma: Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?
 
21.11.2012 v 21:24
Děláte někdo v pivovaru nebo sodovkárně, případně jako dodavatel technologií pro tyto firmy? Potřebuju osvětlit technologický postup sycení CO2 při výrobě těchto nápojů :)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?

21.11.2012 v 22:41 | Nahoru | #1
uncompromised> tak z tý teorie se toho dá logicky dosáhnout tím, že budeš mít kapalinu v uzavřené nádobě, do které budeš hnát určitý tlak CO2 - čímž se ta kapalina časem nasytí

Na googlu jsem našel nějakou prezentaci, kde byly zmíněny 2 názvy sycení - vsádkové a kontinuální - to kontinuální jsem našel u produktů obecně jak jsem popsal - bomba s plynem a ventil s řídící jednotkou, kterej pouští konstantní množství v závislosti na množství kapaliny v zásobníku, čímž se kapalina nasytí

Jinak jsem byl i na exkurzi v pivovaru, kde se ta flaška natočí ani ne za 2 vteřiny, ale už si nepamatuju ten mechanismus

E: SYCENÍ

Naposledy editováno 21.11.2012 22:45:54

(reakce na) Dělá někdo v pivovaru nebo sodovkárně?

21.11.2012 v 22:55 | Nahoru | #2
sharkis> mechanismus plnění lahví je mě znám, do systému se pustí CO2 pod požadovaným tlakem a láhev se naplní, ale nedovedu si to technicky představit u větších objemů :) I když u KEG sudu ještě jo, tam by se dal použít podobný princip jako u domácí výroby perlivých vín, nebo se inspirovat systémem zmíněného sodastreamu. Ale bylo by to hodně zdlouhavé. Lepší by bylo využít technologie velkovýroby šumivých vín, kdy se naperlí několikahetolitrový tank a pak se stáčí. Asi si udělám znovu exurzi do šampusárny, naposled jsem asi nedával pozor :)
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist