globalmoto_kveten





Téma: Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta
5.7.2011 v 09:45
Ahoj motoholky, motodámy, motokočky, prostě všechny, kterým jsou vlastní motorky.
Zakládám naprosto holčičí téma, i když na holčičí kecání mě moc neužije , ale žene mě k tomu naprosto praktická záležitost: sháním recepty na mňamky, nejlépe sladký, který vydržej nějaký to "šoupnutí" do zatáčky v báglu na zádech nebo pod síťkou na zadní sedačce, který při převozu vydržej skoro všechno.

Poznámka pro pány: klidně pište taky, ale o skopovým to moc nebude , i když nějakej šikovnej recept na tenhle druh masa by se taky užil

Odkazy, fotky, návody, předpisy - prosím sem


Předchozí
1 2 3
Následující

2 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 5.7.2011 v 09:47 | Nahoru | #1
Nejlepší mi příjde převážet klasickou bábofku ještě ve formě.
Můžeš s ní šoupat jak chceš

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 09:49 | Nahoru | #2
Bublina> Dobrej tip Bábovky jsou super, ale maličko suchý Ale super, šlehačkou ve spreji a cukřenkou jde v cíli vyrobit docela slušná mňamka

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 09:52 | Nahoru | #3
Avelina> To máš kus od kusu
Maminka dělala bábovku, kde přidávala i trošku oleje a suchá nebyla
Chce to najít šikovnej recept
Ale záleží i na troubě....
V plynový budeš mít suchý všechno

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 09:55 | Nahoru | #4
Bublina> Já dělám bábovek poměrně dost , ono po 18 letech manželství už člověk peče kdeco, aby se to neomrzelo , celý je to vlastně o tom, aby se to neomrzelo... .
Zase zpátky k buchtám: jestli chceš, pošlu ti jednu luxusní oříškovou a strašně jednoduchou rychlovku, recept asi 60 let starej po mojí prababičce, ale fakt nemá chybu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 09:56 | Nahoru | #5
Avelina> Jj, neomrzelo....
Když se u mě omrzela bábovka, začlo se s medovníkem
A ten je bohužel neomrzitelnej
Muž sice oříšky nesnáši,ale já se po nich můžu utlouct
Rvi to sem

Naposledy editováno 05.07.2011 09:57:33

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:02 | Nahoru | #6
Děda jednou chtěl babičku nas..at, a nenápadně přisypal do mouky trochu sádry. Když pak babička dělala knedlíky, byly tvrdý a děda mrmlal jak to babi neumí, ostatní u stolu chtěli bejt slušný a sníst to, ale nějak se nedařilo
To se teda vypráví u nás v rodině, nevim jestli je to fake, ale jako tip na nerozbitnou buchtu dobrý ne???

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:04 | Nahoru | #7
rraol> Vtip je to suprovej Nerozbitnost to určitě splňuje

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:06 | Nahoru | #8
Bublina> Bábovka pro Bublinku: 12 dh změklého másla, 25 dg krystal cukru, 3 žloutky - všechno utřít, přida 20 dg polohrubé mouky+prdopeč, 8 dg mletých oříšků, 1/2 šálku mléka, 3 bílky na sníh. To je všechno... Formu vysejpám kokosem, udělá to krustičku a je lepší

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 5.7.2011 v 10:06 | Nahoru | #9
takže jsi to Avelino ty ;)

ingrediencí je v tomto pamlsku málo, proto je důležité aby byly co nejkvalitnější.

3-4 (celkem 400g) tabulky dobré čokolády (tím nemyslím Milku a pod), ideálně s obsahem tak 60-80% kakaa
3 vejce (bílky)
125-150g másla
dle chuti třeba čerstvé chilli papričky
nízkou formu na pečení

čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni - doporučuju si na to vzít větší misku
bílky ušleháme (samože rukou)
chilli papričku (nejlépe žlutou nebo červenou) zbavíme peciček a bílého uvnitř, ruce si pomažeme máslem a nakrájíme na tenké kolečka či kousky. To zamícháme do rozpuštěné čokolády s máslem. Až bude hnědá hmota zcela rozpuštěna a bez kousků másla a čokolády začneme do ní vmíchávat ušlehaný bílkový sníh, pěkně pomalu a postupně.

Vzniklou bublinkatou tmavě hnědou hmotu poté nalijeme do nižší třeba dortové, ale dá se na to použít cokoliv, ideálně kulatá forma s průměrem kolem 35cm a 7cm výšky s odjímatelným dnem. Strčíme do trouby vytopené na 180°C a fertig, cca 20-30 min pečeme.

Výsledkem bývá hodně hutná, opojně čokoládová hmota s drobnými bublinkami která na dochuti nechává ostrý říz papriček. Vyndej, nech zchladnout na balkoně, zezhora lehce zasyp práškovým cukrem a dozdob třeba sušenou papičkou a nebo physalis.

S poměry surovin si můžeš hrát, takže od nadýchané, téměř pěnové hmoty můžeš dojít až k téměř tvrdé ale krásně tahavé a jemné čokoládě

a podávej to po malých koskách, je to ukrutně dobrý, ale podle složení asi odhadneš počet kalorií

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:10 | Nahoru | #10
VlastíkPlamínek> První větu jsem nepochopila, jsem holka od sporáku

Zbytek vypadá neuvěřitelně zajímavě a rozhodně použitelně Děkuju za skvělej tip

Doplněk po editaci: jo, kalorie bych na tomhle vlákně, prosím , vynechala, hlavně, když to bude dobrý

Naposledy editováno 05.07.2011 10:14:47

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:10 | Nahoru | #11
Avelina> To vypadá kvalitně
Děkujiiiiii

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 10:14 | Nahoru | #12

Avelina píše: VlastíkPlamínek> První větu jsem nepochopila, jsem holka od sporáku

Zbytek vypadá neuvěřitelně zajímavě a rozhodně použitelně Děkuju za skvělej tip



ještě bych měl zmínit že mě to učila Canichon a za to jí patří věčný dík

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:16 | Nahoru | #13
Hele holky o bábovkách a buchtách si myslím svoje můj recept je o něčem malinko jiným.Dala mi ho jedna kamarádka,která mi sice "nedala" ale umožnila mi okouzlit řadu jiných a jindy.Je to lehký,letní,krutě dobrý a taky zdravý.Oceníte zejména možnost volné improvizace s chutěmi.Takže základ jsou bílé papriky,ty jsou většinou zelený,a množství ingrediencí je přímo úměrný počtu strávníků.Papriky rozpůlíme podél,zbavíme jadérek,tím vzniknou malinký lodičky,ty vyplníme směsí následujícího složení.Základem je strouhaný sýr,k němu do misky postupně přidáme to co je k dispozici a netluče se to chuťově,kukuřici,hrášek,uzeninu,houby,a další dle chuti,největší úspěchy mi přináší třeba krevety,směsí tedy vyplníme lodičky a dáme na gril,nebo na oheň a už to jede,paprika změkne,směs se spojí,před podáváním ještě trochu posypeme sýrem a kouzlo je na světě.Jen musíte být dostatečně rychlé neboť strávníci se můžou utlouct a mizí vám to pod rukama,takže aby na vás taky něco zbylo....

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:20 | Nahoru | #14
Bublina> ty přece nerozbitnou mramorovku umíš... proč se nepochlubíš

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:22 | Nahoru | #15
Ahoj... no nevím esi ti už někdo takto poradil.. je to jednoduché
:buchticu musíš mít v troubě delší dobu.
Ona tak krásně stmavne a její struktůra je potom pevnější-NEROZBITNÁ!!
Sem vůl že

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:23 | Nahoru | #16
FiZzeR> Nezlob, nebo jí udělám znova a celou jí sníš!!!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:25 | Nahoru | #17
Duritio> Sice to není nerozbitný, jak hledám , ty křehký papriky něčím plněný bych asi docela v zatáčkách domlátila , ale je to zajímavý a určitě dobrý
Děkuju za tip

Znáš obyčejný španělský papriky? Na lávovým kamenu nebo opatrně na grilu? Je to nouzovka, např. když dojde maso a je to jedinečný... (Paprika, nejlépe obyčejná bílá se maličko nařízne někde u stopky, opatrně se do ní nasype lžička soli, proklepe se - tak, jak je s jádrama, se stopkou , opatrně se otáčí na lávovým kamenu, nebo na grilu - lépe s táckem - rychlovka, jednoduchý, moc mňamka "z ničeho"

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:26 | Nahoru | #18

Android.wr píše: Ahoj... no nevím esi ti už někdo takto poradil.. je to jednoduché
:buchticu musíš mít v troubě delší dobu.
Ona tak krásně stmavne a její struktůra je potom pevnější-NEROZBITNÁ!!
Sem vůl že



Vůbec ne, proč bys byl vůl ... Jenom máš divný chutě a dobrý zuby...

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:27 | Nahoru | #19

Bublina píše: FiZzeR> Nezlob, nebo jí udělám znova a celou jí sníš!!!



slibuju


(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:35 | Nahoru | #20
FiZzeR> Fajn, jak chceš!!
Až přijedeš, počká tu na tebe!

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:53 | Nahoru | #21
Nejlepsi motoprevozitelna "buchta" je muj milovanej batuzek!
Ta dokaze vykouzlit cokoli snad vc.vanocniho peciva i v polnich podminkach. Protoze ji miluju, tak s ni jezdim OPATRNE. Je tedy i nerozbitna.
Vozot s sebou jeste neco dalsiho? Jak rika kamarad: jen kreditku a golfovy hole - ty, fajfku a pero se nepujcuji!

Naposledy editováno 05.07.2011 12:57:02

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 12:54 | Nahoru | #22

FiZzeR píše: slibuju




(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 13:51 | Nahoru | #23

Avelina píše: Duritio> Sice to není nerozbitný, jak hledám , ty křehký papriky něčím plněný bych asi docela v zatáčkách domlátila , ale je to zajímavý a určitě dobrý
Děkuju za tip

Znáš obyčejný španělský papriky? Na lávovým kamenu nebo opatrně na grilu? Je to nouzovka, např. když dojde maso a je to jedinečný... (Paprika, nejlépe obyčejná bílá se maličko nařízne někde u stopky, opatrně se do ní nasype lžička soli, proklepe se - tak, jak je s jádrama, se stopkou , opatrně se otáčí na lávovým kamenu, nebo na grilu - lépe s táckem - rychlovka, jednoduchý, moc mňamka "z ničeho"

dík určitě vyzkouším a nacpu tam i česnek ať to frčí

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

5.7.2011 v 15:00 | Nahoru | #24
VlastíkPlamínek> Vidis, konecne tema pro tebe, ja vedel ze se dockas

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

8.7.2011 v 17:02 | Nahoru | #25
Zrovna včera sem dostala parádní mail plný receptů od různých zákusků po hlavní chody různých typů kuchyní, tak pokud by si se chtěla podívat, tak mi napiš mail a já ti to ráda přepošlu

Naposledy editováno 08.07.2011 17:02:25

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

Skvělá odpověď, děkuji! 10.7.2011 v 21:52 | Nahoru | #26
Slehackova babovka
1smetana ke slehani,25dkg cukru,4 vejce,1vanilkuvy cukr -uslehat,
30dkg hl.mouky,1prasek do peceni -zamichat

Vyborna babovka, i prevoz v tankvaku prezila zabalena do potravinarske folie

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

10.7.2011 v 21:59 | Nahoru | #27
Marcela5> Děkuji Občas šlehačkovku taky děláme, je opravdu dobrá

Doplněk: jenomže já nemám tankvak, neviděla bych přes něj na budíky , já mám fakt jenom bágl nebo síťku na sedačku

Naposledy editováno 10.07.2011 22:01:37

Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

11.7.2011 v 21:52 | Nahoru | #28
Takova dobra babovka podle me prezije i sitku

1 reakcí na tento příspěvek Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

11.7.2011 v 23:56 | Nahoru | #29
Zdar holky co je to ta SITKA?

(reakce na) Nerozbitelná, tj. motopřevozitelná buchta

12.7.2011 v 06:04 | Nahoru | #30
taková normální síťka Android.wr> Síťka je tohle

Nebo jsi měl na mysli něco jiného?

Naposledy editováno 12.07.2011 06:06:14
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist