Víte co, vážená vládo?
BĚŽTE UŽ NAVŽDY DO PRDELE
na výchovu opravdu nepotřebuju vás. Na to jsem měl rodiče. Přestaňte nás už navždy obírat o další svobodu a naší svobodnou vůli!
šmejdi a zmetci
Naposledy editováno 31.08.2017 09:10:15
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
PetrXX píše: FJRPEPA> na panenskem olivovem oleji je zbytecne smazit, uplne ho tim zlikvidujes.
Ale rada receptu ma napsano "kvalitni olivovy olej"
PetrXX píše: FJRPEPA> na panenskem olivovem oleji je zbytecne smazit, uplne ho tim zlikvidujes.
maximálně osmahnout cibulku do skla,třeba na rýži,jinak je po něm. olivák je na vysoký teploty nevhodnej a panenskej zvlášť. zase je ideální na studenou kuchyni.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
gugo píše: Ale rada receptu ma napsano "kvalitni olivovy olej"
ale né na smažení1 reakcí na tento příspěvek Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Ale jak pise letadlo, treba jsem uplne mimo a utekla mi jemna nuance nesmazeni :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
nemako píše: ale né na smažení
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Budeme jej proto připravovat čistě jen se solí a pepřem, tak jak se na prémiový steak sluší a patří. Dále budete potřebovat kapku olivového oleje a to je vše.
zdroj
tech zdroju by se naslo vic.
btw: ja nerikam ze se nezmeni chut toho oleje, ale ta je ve chvili kdyz chces zrat maso dost podruzna.
Naposledy editováno 05.09.2017 18:51:41
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Naposledy editováno 05.09.2017 18:52:59
gugo píše: Ale rada receptu ma napsano "kvalitni olivovy olej"
No hlavne kdyz vidim Pohlreicha tak ten jiny jak olivovy na smazeni nepouziva, teda ne ze bych ho povazoval za nejakou extra tridu, vesmes je to spis klaun.
2 reakcí na tento příspěvek Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Gugo, jak delas steaky, ty vrahu? :)
nemako píše: gugo> kápněte opravdu málo oleje do dlaní a jemně vmasírujte do masa. někteří kuchaři se bez tohoto kroku obejdou. to je smažení?
nevim asi mam zazito ze kdyz se to da na panev tak je to smazeni...jako jiste ze to nehodim do cm voleje ale hodim to na suchou rozpalenou panev.
Naposledy editováno 05.09.2017 20:34:16
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
PetrXX píše: Presne tak... kvalitni olivovy olej ma svou chut, velmi se lisi treba italsky od reckeho, nebo treba domaci olivovy olej (nic lepsiho jsem nikdy nemel). Rozdily jsou nekdy az brutalni, a to vsechno jde do hajzlu kdyz se zabije na panvi.
Ale jak pise letadlo, treba jsem uplne mimo a utekla mi jemna nuance nesmazeni :)
Domaci reckej
PetrXX píše: Opet viz nemako... olivovy olej se ma nechat nasaknout do masa a samotny steak se dava na uple suchou, co nejvice rozpalenou panev, ktera steak okamzite zatahne.
Gugo, jak delas steaky, ty vrahu? :)
tak jak jtery ale pokud svickovou nebo rostenku, tak jak psano vyse, namaznu je rukou olivacem a hodim na rozpalenou panev. Pokud ribaaaaaaj tak ten pak dopect do trouby tak na 5 minut.
2 reakcí na tento příspěvek Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Naposledy editováno 05.09.2017 21:16:48
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Naposledy editováno 05.09.2017 21:20:58
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
HondaGiRRl píše: Domaci reckej
+1
nic lepsiho neexistuje
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
JUPP67 píše: PetrXX> Existuje, oliváč z Íránu.
Tak ten neznam. Kde to beres, jestli je tak skvely?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
PetrXX píše: Tak ten neznam. Kde to beres, jestli je tak skvely?
U nás ho neseženeš, kupoval jsem si ho v zahraničí (Irák, Kurdystán)
Jarrinn píše: Bonnerider> sahni po pupku, neboli flank steaku
jo to mas uplne jednoduchy, panev rozpalit jak krava, 3 minuty po kazdy strane, pak zabalit na 5 minut do alobalu a nakrajet napric po vlaknech.
Zadna veda.
Jarrinn píše: Creck> ha..vidim peprovou omacku
Covece delam ji docela casto (taky ji mam rad) a ta klasika ze zeleneho pepre mi chutna min, nez kdyz jsem z prdele zkusil udelat na chajde v tabornickych podminkach z pepre mleteho
Cerstve namlety pepr a je chutove lepsi
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kouření v hospodě u piva - nová anketa!
Bonnerider píše: Jarrinn> Zkoušel jsem roštěnku, dělal jsem ji na pánvi a bylo z toho vždycky něco jako tvrdý suchý well-done.
tvůj problém je v moc čerstvým mase. na stejky by mělo bejt stařený a pořádně tlustej plátek,klidně 5-6cm. když to nemáš v oku,kup si teploměr a nemůžeš to zkurvit. litinovou pánví taky nic nepokazíš