Kdyby jste o nekom vedeli Pha6 Kladno a okoli tak dejte vedet.
Pepa
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Hledam kuchare
škoda jen že nejsme na ůrovni Německa kde jsem byl a Anglie, Irsko také. Ja vždy propaguji českou
kuchyni ktera je pestrá a jedinečná...Mnohdy ty pracovní podmínky nevytváří ani podmínky něco dobrého vůbec uvařit...ikdyž určitý progres tu je
oproti minulosti POKUD bude minimalní mzda jaká je a budeme všichni brát doplatky na černo nic se u NÁS nezmění
535xv píše: v zimním období vždycky hledám lidi na sezoní práci a vím ,že v dnešní době lidi nechtěj dělat ani za nadstandartní peníze: příklad 150 Kč/hod čistýho + hrazená cesta do práce za dělnickou nekvalifikovanou práci u kterýho nemusí ani umět číst a psát a mám vždycky problém někoho sehnat
A 150,-/hodina je na zaměstnaneckej poměr, živnosťák, nebo tak nějak na ruku..?
Páč je rozdíl zda je to čistýho pro tebe nebo pro něj....
Naposledy editováno 10.08.2015 12:39:45
1 reakcí na tento příspěvek Hledam kuchare
535xv píše: Danny Nevím čím myslíš pro mě,ale je to jak píšu . pro něj na ruku.
Tak pokud u tebe není zaměstnanej na pracovní poměr tak to zas až tak čistýho není. Páč z toho si potom musí (respektive měl by) zaplatit pojištění a daň. To že to třeba neudělá už je jeho problém, kterým sice zvýší svůj momentální příjem nicméně přijde o jiný výhody, jako je důchod, praxe, kde je měsíc placené dovolené, nemocenská atd. Takže pokud chceš počítat cenu práce, počítej jí pro poctivýho člověka co platí daně.
Pak by totiž došlo na to, že pokud chceš někomu dát 150,-/hodinu čistýho, tvůj výdaj na tohoto člověka bude 275,-/hodinu superhrubé mzdy. Pak můžeš hovořit o tom, že někomu dáváš 150,-/hodinu čistýho, jindy rozhodně ne.
Pokud totiž vezmu tvých jakože čistých 150,-/hodina a zaplatím všechny daně a pojištění co bych měl, jsem na 90,-/hodina...
Proto není čistá mzda jako čistá mzda....
1 reakcí na tento příspěvek Hledam kuchare
Ale tohle vlákno není o mě ,ale o hledání kuchtíka a nechci to tady zadělávat věcma ,který nebyly prvotně určeny na polemiku,ale pouze jako obecný příspěvek k tematu
o situaci na pracovním trhu.
Naposledy editováno 10.08.2015 15:25:22
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Hledam kuchare
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Hledam kuchare
Akorát, že když se prostě řekne 150,-/hodina čistýho vypadá to, že tomu brigádníkovi to všechno zůstane legálně v kapse a ono to tak ve skutečnosti není.
Každopádně nedivím se ani zaměstnavatelům a ni zaměstnancům, že se to dělá všelijak. Největší díl viny na tom má samozřejmě stát a to proto, že nedokáže smysluplně nastavit daňovej systém tak, aby vydělávat dostatek na opravdu nutné výdaje a přitom si plátci nemysleli, že je stahuje z kůže. Blbý je, že když už to zašlo takhle daleko, těžko se hledá cesta zpět, páč čím dýl si budou lidi zvykat na to, že má smysl investovat energii a finance do "optimalizace" daní, tím hůř se to budou odnaučovat - takže vlastně přímý efekt případného snížení nebude v krátkodobým horizontu žádnej, takže se to dá těžko prosadit. Asi ten systém bude muset celej jednoho dne zkolabovat, aby se mohla začít na zelené louce - opět špatně samozřejmě
Danny350 píše: 535xv> já nechtěl nějak do tebe rejt. Já dělal sezónní zaměstnání několik let a dobře vím jak se to lepí a co se vyplatí a co ne.
Akorát, že když se prostě řekne 150,-/hodina čistýho vypadá to, že tomu brigádníkovi to všechno zůstane legálně v kapse a ono to tak ve skutečnosti není.
Každopádně nedivím se ani zaměstnavatelům a ni zaměstnancům, že se to dělá všelijak. Největší díl viny na tom má samozřejmě stát a to proto, že nedokáže smysluplně nastavit daňovej systém tak, aby vydělávat dostatek na opravdu nutné výdaje a přitom si plátci nemysleli, že je stahuje z kůže. Blbý je, že když už to zašlo takhle daleko, těžko se hledá cesta zpět, páč čím dýl si budou lidi zvykat na to, že má smysl investovat energii a finance do "optimalizace" daní, tím hůř se to budou odnaučovat - takže vlastně přímý efekt případného snížení nebude v krátkodobým horizontu žádnej, takže se to dá těžko prosadit. Asi ten systém bude muset celej jednoho dne zkolabovat, aby se mohla začít na zelené louce - opět špatně samozřejmě
1 reakcí na tento příspěvek Hledam kuchare
Danny350 píše: 535xv> já nechtěl nějak do tebe rejt. Já dělal sezónní zaměstnání několik let a dobře vím jak se to lepí a co se vyplatí a co ne.
Akorát, že když se prostě řekne 150,-/hodina čistýho vypadá to, že tomu brigádníkovi to všechno zůstane legálně v kapse a ono to tak ve skutečnosti není.
Každopádně nedivím se ani zaměstnavatelům a ni zaměstnancům, že se to dělá všelijak. Největší díl viny na tom má samozřejmě stát a to proto, že nedokáže smysluplně nastavit daňovej systém tak, aby vydělávat dostatek na opravdu nutné výdaje a přitom si plátci nemysleli, že je stahuje z kůže. Blbý je, že když už to zašlo takhle daleko, těžko se hledá cesta zpět, páč čím dýl si budou lidi zvykat na to, že má smysl investovat energii a finance do "optimalizace" daní, tím hůř se to budou odnaučovat - takže vlastně přímý efekt případného snížení nebude v krátkodobým horizontu žádnej, takže se to dá těžko prosadit. Asi ten systém bude muset celej jednoho dne zkolabovat, aby se mohla začít na zelené louce - opět špatně samozřejmě
S tím, že při snížení daní, by lidi ojebávali dál nemůžu souhlasit. V Rusku relativně nedávno snížili daně pro oligarchy a ty zjistili, že je jednodušší daně zaplatit než ty prachy zkoušet prát přes země s nižší daňovou sazbou. A ejhle na daních se vybralo víc. Je to spíš o tom, aby lidi neměli motivaci daně neplatit. Je to o poměru rizika a výnosu a pracnosti.