Téma: Ochutnal už někdo z vás?
 
13.1.2013 v 15:31
Semínka už mám na poště a fakt se na to těším

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 14:44 | Nahoru | #61





Táta mi dal loni sazeničky a chytli se, tak se těším na koštovačku Každopádně mám okna na jih a kytky v nich ale příjde mi, že to špatně snášejí ač by to neměl být problém, někdo nějakou radu co s tím? Bojím se, že budou dřív sušený

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 14:45 | Nahoru | #62

Dr.Houba píše: tady je máš třeba v Praze

díkes

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 14:50 | Nahoru | #63
vzhledem k tomu, že nejde o horko, ale o bolest jsou v podstatě všichni, co tohle žerou svým způsobem masochisti. Měl jsem tu čest být podroben pár fórkům a jsem rád, že jsem nedopadl jako ten číňan

A jinak tu Sriracha sauce jsem už měl taky a to je celkem o ničem-prostě zpestření jídla...to říkám jako někdo, kdo nemá rád ani pálivý kečup

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:01 | Nahoru | #64
Maceta> Přihnojuješ to? Já jsem měl s jedou problém, že jí začaly odpadávat listy, když jí začaly růst plody, a to docela brutálně. V zahradnictví mi řekli, že to je těmi plody a proto spotřebovává víc energie, takže mi tam dala nějaký hnojivo, zalívám to tím každých 14 dní a je to v poho.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:03 | Nahoru | #65

fockewulf píše: vzhledem k tomu, že nejde o horko, ale o bolest jsou v podstatě všichni, co tohle žerou svým způsobem masochisti. Měl jsem tu čest být podroben pár fórkům a jsem rád, že jsem nedopadl jako ten číňan

A jinak tu Sriracha sauce jsem už měl taky a to je celkem o ničem-prostě zpestření jídla...to říkám jako někdo, kdo nemá rád ani pálivý kečup


já mám normálně pálivé rád, indickou kuchyni, thajskou, i to Jalapeňos je celkem v pohodě...ale nevím, proč bych si měl znecitlivovat jazyk na několik hodin...to je jako jezdit po holé prdeli zapražený za motorkou, divný sport

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:08 | Nahoru | #66
Dr.Houba> taky jsem priznivec ostreho (neco jsem se najedl chili papricek), ale totok..??

Myslim, ze ta nejvetsi bolest ho jeste ceka.

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:10 | Nahoru | #67

Dr.Houba píše: já mám normálně pálivé rád, indickou kuchyni, thajskou, i to Jalapeňos je celkem v pohodě...ale nevím, proč bych si měl znecitlivovat jazyk na několik hodin...to je jako jezdit po holé prdeli zapražený za motorkou, divný sport

jalapeňos je tak asi můj strop. je to naprosto vynikající na plnění ty hodně ostrý žerou jen exoti,já dávám jednu sušenou do kotle guláše a je to akorát

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:11 | Nahoru | #68

SLEEPER píše: Dr.Houba> taky jsem priznivec ostreho (neco jsem se najedl chili papricek), ale totok..??

Myslim, ze ta nejvetsi bolest ho jeste ceka.

na zpáteční cestě? měl by mít na hajzlu minimax

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:23 | Nahoru | #69
majklboj> Právě, že to sem tam přihnojím. I táta mi říkal, že to chce spíš hnojit než prolívat čistou vodou a pak jí zase nechat trochu na suchu, že si to přeberou ale hlavně aby byla na slunku. Teď jsem na ní koukala a ty listy některé jsou vyloženě sušené a větvičky také vysychají ale zároveň tam jsou stále nové a nové včetně plodů, tak zda je to prostě normální koloběh...

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:28 | Nahoru | #70
Maceta> jestli je to dobrá paprika,tak přežije a pokud nepřežije,nebyla to dobrá paprika a není jí škoda.

Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 15:34 | Nahoru | #71
Taky přispěju svou troškou do mlýna Deně na oběd (v podstatě jakýkoliv) sypu sušenou rozemletou Bhut Jolokii, z čerstvejch jsem ale schopnej sežrat jen drobek Habanera, nicméně omáčka Moruga Mučíto od seminka-chilli.cz mi už přijde sladká a moc mě nepálí Sriracha je pro děti

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 18:52 | Nahoru | #72

majklboj píše: Já jo, zasadil jsem a plody už rostou, ale ještě nejsou zralý.



kdy jsi zasazoval semínka že už máš plody?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

10.6.2014 v 22:43 | Nahoru | #73

mára929r píše: kdy jsi zasazoval semínka že už máš plody?



Já sázel nějak jak ty a mám teď sazeničky tak 10cm vysoký, spíš míň - asi budu muset už pomalu přesadit a přihnojit...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 06:31 | Nahoru | #74

sharkis píše: Já sázel nějak jak ty a mám teď sazeničky tak 10cm vysoký, spíš míň - asi budu muset už pomalu přesadit a přihnojit...



no, já už je mám něco málo před 10 cm, dal jsem je už do truhlíků po 4 a jednou tejdně přihnojuju
jinak mi toho vyrašilo nějak moc, jsem asi 30 sazenic rozdal a i tak toho mám plnej balkón

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 06:50 | Nahoru | #75
mára929r> já už to nacpal do záhonku dneska jedu pro jalapeňos do zahradnictví,tak z nich vytáhnu nějaké rozumy

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 08:29 | Nahoru | #76

valibuk píše: mára929r> já už to nacpal do záhonku dneska jedu pro jalapeňos do zahradnictví,tak z nich vytáhnu nějaké rozumy



jalapeňa mám asi 10 rostlinek, tak uvidíme zda z toho něco bude.
a co by tě konkrétně zajímalo?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 15:25 | Nahoru | #77
mára929r> Já jsem vysazoval první várku někdy v únoru-březnu, druhou koncem dubna, ta druhá má teprv nějakých 5-7 cm, ale u té první očekávám, že budou co nevidět.

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 17:32 | Nahoru | #78
majklboj> hoď jsem foto z toho prvního vrhu, ať vim jak to máš velký
já sázel taky koncem dubna a už mám rostlinky velký kolem 15 cm
ale na úrodu si ještě počkám

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 17:38 | Nahoru | #79

mára929r píše: jalapeňa mám asi 10 rostlinek, tak uvidíme zda z toho něco bude.
a co by tě konkrétně zajímalo?

čím to hnojit,jak moc zalejvat a tak. kdybys jich měl moc,tak si udělám výlet. já už mám dvoje feferonky a kozí rohy zralý jalapeňo měla poslední a ještě byla příjemná, jako vosa v poklopci. chci to zkusit příští rok z vlastních semínek,to je vyšší dívčí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 17:51 | Nahoru | #80

valibuk píše: čím to hnojit,jak moc zalejvat a tak. kdybys jich měl moc,tak si udělám výlet. já už mám dvoje feferonky a kozí rohy zralý jalapeňo měla poslední a ještě byla příjemná, jako vosa v poklopci. chci to zkusit příští rok z vlastních semínek,to je vyšší dívčí

já objednával semínka tady - http://www.seminka-chilli.cz/
a zasadil jsem to do raselinových tablet tak jak doporučujou a pak přesadil do truhliku se substrátem a teď jsem začal trochu přihnojovat, stačí jednou tejdně, a já si koupil toto - http://www.seminka-...s-1000-ml-82571.html
a jinak zalejvám jak je potřeba, mám to na balkóně v pařeníku, a když jsou vedra, tak to pokropim ráno a večer

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 18:02 | Nahoru | #81
mára929r> já to mám normálně venku,mám jich asi 20 ale polovinu jsem srabácky koupil sazenice.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 18:45 | Nahoru | #82
valibuk> já to mám u našich taky venku, ale vše jsem vypěstoval ze semínek, jen jsem nepředpokládal že toho bude tolik

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 19:43 | Nahoru | #83
mára929r> já taky zasel a většinu jsem vyhodil,byl toho kýbl

2 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 20:48 | Nahoru | #84
Takto to teď vypadá, jsou ale ty slabší 30000-40000 SHU



(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

11.6.2014 v 20:51 | Nahoru | #85

majklboj píše: Takto to teď vypadá, jsou ale ty slabší 30000-40000 SHU



na co to používáš?

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

12.6.2014 v 05:50 | Nahoru | #86
majklboj> krásná práce
a co to máš za odrůdu? no, myslim si že 30000 SHU je už docela nálož pro někoho kdo neni zvyklej

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

12.6.2014 v 06:26 | Nahoru | #87
Morgunu sem nezkoušel, ale mám doma Butch Taylor(1 500 000 SHU) a z toho normálně dělám Chilli stačí jedna paprička na 2 kg rajčat a polovina osazenstva to většinou nedojí... A když sem do dělal teď o víkendu, tak sem chytil asi nějakou která byla na sluníčku a poprvé sem si zažil Chilli raush ten pocit je fakt nepopsatelnej

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

12.6.2014 v 09:32 | Nahoru | #88
Koštěbuch> tak to už je docela vostrej materiál, to se nedivim že většina osezenstva kapituluje

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

12.6.2014 v 10:11 | Nahoru | #89

mára929r píše: Koštěbuch> tak to už je docela vostrej materiál, to se nedivim že většina osezenstva kapituluje

a už si zažil ten chilli úlet... teď sem někde čet, že jsou v cilli nějaký látky, který se ve větší konzumaci dají přirovnat k užití morfinu... To by vysvětlovalo ten víkendovej stav po tom jídle

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

12.6.2014 v 10:18 | Nahoru | #90

Koštěbuch píše: a už si zažil ten chilli úlet... teď sem někde čet, že jsou v cilli nějaký látky, který se ve větší konzumaci dají přirovnat k užití morfinu... To by vysvětlovalo ten víkendovej stav po tom jídle



no, já chilli papričky jako takový moc nejim (nemůžu ze zdravotního důvodu - pajšl)
ale ty asi myslíš kapsaicin, který je v papričkách a způsobuje tu danou pálivost
jinak vim jak pálí huba jek čert, ale vysloveně to nevyhledávám
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.

TOPlist