1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Lion píše: mára929r> tak zas ono když potřebuješ do žaludku 3/4 kila tak to nevytrhneš ani těma klobáskama
no, ono když tu bulku znmáčkneš, tak to zase extra velký neni
a klobásu si dám jen svátečně a z důvěryhodného zdroje, někde u stánku když vidim jak to rozbaluje z igelitu z nějakýho kauflandu nebo teska, to bych blil!
to si radši abych se nažral koupim půlku grilovanýho kuřete s chlebem a okurkou, a nebo flákotu masa
2 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
ZlomenyUcho píše: Jsem myslel, že bych objel jen třeba 5 akcí za rok. Udělat to v malým a podívat se jestli na to člověk bude mít ve všech směrech. Vy tady z toho děláte hnedka jak kdybych měl mít výrobnu klobás a vařit pro prezidenta.
..to bude asi nejlepší..prostě si to vyzkoušet..neinvestovat do toho balík a vzít to jen jako "zpestření"...a možná to bude fungovat,když budete mít zajimavou nabídku a sortiment!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Creck píše: Mam obrovsky smich jen kdyz se podivam na avatar
Tve ekonomicke vzdelani zrejme presne odpovida
Se podívej na ten svůj Je ti přes 40 a schováváš se za masku, asi máš proč
Naposledy editováno 08.12.2013 16:35:13
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
ZlomenyUcho píše: 2LEKO> A jen na vybraných akcích, né se tím živit jak tady někdo nepochopil
...HLAVNĚ ZVÁŽIT CENU NÁJMU VE VZTAHU K AKCI..A KOLIK TAM BUDE JINÝCH PODOBNÝCH PRODEJCŮ...I KDYŽ NĚKDY KONKURENCE,KTERÁ JE "DRAHÁ" A NEBO "NESCHOPNÁ",JE VLASTNĚ UŽITEČNÁ..A KDYŽ TO NEBEREŠ JAKO "ŽIVOBYTÍ", TAK MŮŽEŠ CENU DLE SITUACE UPRAVOVAT!..A NEBO SE NA TO V PŘÍPADĚ RIZIKA VČAS "VYSRAT"!
ZlomenyUcho píše: Jsem myslel, že bych objel jen třeba 5 akcí za rok. Udělat to v malým a podívat se jestli na to člověk bude mít ve všech směrech. Vy tady z toho děláte hnedka jak kdybych měl mít výrobnu klobás a vařit pro prezidenta.
no kdyby sis to rozmyslel, tak dej vedet...pac pro toho naseho prezidenta bych mel par extrovnich receptu
cort píše: Já bych to tak nedramatizoval, dodavatele sežene jednoho řezníka - časem se naučí nakupovat tak aby nebral moc navíc. Potom nějakou nápojovku - tam se většinou není problém dohodnout na vrácení neotevřenejch beček. A když nejsou lidi, tak provar na zboží není nijak likvidační.
S tím výtěrem má Árny recht, musíš mít zdravotní průkaz a měl by proběhnout i výtěr pro jeho získání. Ještě si v tomhle kšeftu musíš hlídat dodáky, vést záznamy o chlazení zboží a tak. Kdyby se někdo zasral a řekl, že jedl u tebe, musíš prokázat, co a jak se s jídlem dělo v době mezi koupí a prodejem.
To mně připomíná tohle video... Nejspíš to byla akce s velkou spoustou závadnejch potravin :
[stream]http://www.stream.cz/uservideo/605922-jak-vypadaji-zachodky-po-nemeckem-hudebnim-festivalu[/stream]
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
PS: jednou byl na tv prima nějakej pořad "Špinavá práce" myslím se to jmenovalo. A tam byl chlápek, co pucoval Toi Toi po akcích - to byl kachor já vydržím dost, ale tohle bych nedal.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Věř tomu, že to není taková sranda, jak se kecá u piva.
Problémy?
1/ Totální mafie na dobrej flek (bez správného fleku se můžeš jít klouzat)
2/ Nutnost dodržení hygienických předpisů - myslet si, že kontroly nechodí, je naivita prvního řádu.
3/ Zdravotní průkaz všech (!) lidí spojených s prodejem
4/ Prokázání odbornosti - vázaná živnost
5/ Zapomínáš počítat se ztrátou. Vždy musíš nakoupit víc, než prodáš (údajně cca 15%).
6/ Provozovat stánek není jako ohřát si párek doma. Zkusil jsi si spočítat kolik tě bude stát plyn, elektřina, voda? Vše musí běžet po celou dobu akce!
7/ Nafta na veškerou logistiku. Nenajedeš jen kilometry na akci a zpět, ale taky k řezníkovi, do pivovaru, k pekaři, do Kauflandu pro hořčici.... (pokud ti něco dojde během akce, znamená to další kilometry a nákup za nezvýhodné ceny)
8/ Daně a DPH
9/ Už do začátku musíš mít kompletní vybavení - mobilní stánek, veškeré kuchyňské a výčepní zařízení. Nebo si ho za neskutečné pálky vypůjčit.
Podtrženo a sečteno - milionářem se nestaneš a budeš rád když neproděláš kalhoty.
Dost lidí za těch posledních 20 let s tím seklo, aby se nedostali do dluhů.
Pozitivum vidím v tom, že pokud to zkusíš, tak alespoň ubyde další člověk, co si myslí, že klobáska s chlebem za 50,-Kč je zlodějina
Já to řeším tak, že vozím vlastní jídlo (a na závody i vlastní pivo)
Naposledy editováno 13.12.2013 02:26:23
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
- "Volali jste firmu?"
- "Jo. Na pánech. Nějaký kamioňák tam totiž snad vysral úplně celou krávu. Hodně štěstí! Já jsem mu klíč dát nechtěl, ale neuvěřil jsem svým instinktům.Viděl jsem, jak zabili tátu. Tehdy jsem brečel naposledy. A včera mě okradli. Ale vaši práci... tu bych vážně dělat nechtěl!"
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Pokutu jak kráva můžeš dneska dostat za věci, který tě ani nenapadnou - oškrábat si brambory za stánkem - průser. Dáš do jedný lednice uzeninu se zeleninou - průser! Nesmíš si sám naložit maso, hermelín, nic, pokud na to nemáš provozovnu splňující normy EU. Každej průser = -5000Kč - minimálně! A nedej bože, aby někdo po tvej dobrotách skončil ve špitále...
Než se do toho pustíš, doporučuju sednout si s tužkou a papírem, a počítat (nejlíp s někým, kdo už to dělal) - a nepřibarvovat si skutečnost, protože tě to baví a chceš to dělat.
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
ZlomenyUcho píše: martin1> Jo jo to já vím, že tam je sociál hauz ! Prvně bych to chtěl zkusit na menších akcích spíš soukromých třeba do 100 lidí, pak víc.
aspon je v těch klobásách maso a sociál haus no to bych neřek, já si myslím, že je to za dobrej peníz dobrý a hlavně hned.A na těch akcích do 100 lidí to většinou mají organizátoři zajištěný sami nebo jim dáš vstupní poplatek