Téma: Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
 
7.12.2013 v 18:27
S kámošem by jsme chtěli příští rok objíždět různe druhy akcí kde by jsme dělali jídlo, točili pivo apod. Má s tímhle někdo zkušenosti ? Kolik se platí za pronajatí místa na akci baj voko. Jak se "zaregistrovat" na akci. Samozřejmě si udělat živnosťák atd. Teplé odpovědi budou skryty
Předchozí
1 2 3
Následující

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:11 | Nahoru | #1
Ve věci svého dotazu ideálně kontaktuj OHSku.

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:19 | Nahoru | #2
Já se ptám tady

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:22 | Nahoru | #3
To je asi akce od akce, například u nás v areálu školy se dělají různé akce (miss apod...) a neotevřel by sis tu nic ani kdyby ses posral Budou různý nájmy, různý podmínky. Napiš organizátorům motosrazů popř.akcí, na které bys chtěl.

1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:34 | Nahoru | #4
Na motoakce si lidi většinou berou jídlo sebou. Paštiku a ruma

1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:40 | Nahoru | #5
No potřebuješ živnost pohostinství a pak už se jen dohodnout s pořadatelem. Jinak letos jsem se na Rock for People bavil s tipem co měl stánek s burgerama a řikal nájem 50 nebo 70 tisíc, už si to přesně nepamatuju a myslim že to bylo za den. A že kdyby točil i pivo tak by to bylo víc.

Naposledy editováno 07.12.2013 19:41:04

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:40 | Nahoru | #6
Z ohledem na dotaz predpokladam ze vzdelani v oboru gastronomie nemas. Takze na zivnostak na nejakou lepsi zivnost kde by si mohl delat jidlo asi zapomenn. POkud jsi neznakuch /nevyucen v oboru/ tak muzes tak maximalne natocit pivo, ale nemuzes tusim ohrat ani parek.
Ohlasovaci zivnost je na prodej potravin ktere se kuchynsky neupravuji.
Takze leda na nekoho napsat. Jeslti nevis ani jak sehnat flek pro stanek, tak dam ti dobrou radu zdarma, vykasli se nato, protoze do toho akorat zahucis, nebudes vedet co kde kdy a jak vosidit, budes drahej tudiz si u tebe nikdo nic nekoupi a jestli si nekoho zamestnas vobere te jak hejla.
Pohyboval jsem se v gastronimii /kdysi davno/ ze strany servisu a kdybych si chtel delat hotel nebo hospodu jedine s vlastni rodinou :-0

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:54 | Nahoru | #7
No tak se to na někoho napíše a my tam budeme na brigádu. Kde a co a za kolik budu prodávat, tak to nech na mě

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:55 | Nahoru | #8
Perkelnik> Ty vole to je palba jak pičcha. Chce to vybírat jiné akce no. Chtělo by to někoho kdo to dělal a mohl by poradit.

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 19:56 | Nahoru | #9
Na Sázavafestu 2011 místo na stánek s klobásama, pivkem atd. za lidových 30 000,- Kč na akci (4 dny)

1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 20:14 | Nahoru | #10
co chces kuchtit?

1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 20:17 | Nahoru | #11
Potřebuješ živnosťák na pohostinskou činnost, je to tzv. vázaná živnost, takže aby jsi ho dostal musíš buď bejt vyučenej v oboru, nebo prokázat praxi v oboru či mít ručitele který předchozích bodů splňuje (původně nemusel být tvůj zaměstnanec, potom jo, teď nevím).

Potom v terénu záleží co nabízíš, na klobásy nic nepotřebuješ, ale třeba na guláš musíš mít přípravnu. Jinak pochopitelně hygiena - chlaďáky, používat jednorázové nádobí když nemáš kde mýt atd. . Kámoš si tím přivydělává a prej good.

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 20:32 | Nahoru | #12
Vyter z riti je zaklad

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 20:57 | Nahoru | #13
cort> díky za info

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 20:58 | Nahoru | #14
jiřin...> to je tajemství, ale jestli začnou bobří šukat jak cigoši, tak za chvilku to bude škodná a bude to jasný

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:00 | Nahoru | #15

ZlomenyUcho píše: jiřin...> to je tajemství, ale jestli začnou bobří šukat jak cigoši, tak za chvilku to bude škodná a bude to jasný


takze kocky, chapu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:16 | Nahoru | #16
ZlomenyUcho> co chceš vařit, když připálíš i čaj ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:37 | Nahoru | #17
Cecill> Co kecáš vole.

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:38 | Nahoru | #18
jiřin...> Jsem říkal, že bobry. Vařit, né holit

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:40 | Nahoru | #19
Vždyť chodil na patologii tam se naučil porcovat né

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:42 | Nahoru | #20
ZlomenyUcho> tak nějak mě to napadlo

3 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:51 | Nahoru | #21
...základ je "byrokracie"a "papíry"..potom,čas,parťáka, auto,stánek,vybavení,dodavatele produktů,zásoby,a peníze...do startu počítej ze statisícema,které můžeš v nejhorším případě "vyhodit"...stačí špatné počasí a nebo konkurence!

Naposledy editováno 07.12.2013 21:52:28

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:52 | Nahoru | #22

2LEKO píše: ...základ je "byrokracie"a "papíry"..potom,čas,parťáka, auto,stánek,vybavení,dodavatele produktů,zásoby,a peníze...do startu počítej ze statisícema,které můžeš v nejhorším případě "vyhodit"...stačí špatné počasí a nebo konkurence!

1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 21:54 | Nahoru | #23
Jezdíval jsem s holčinou, který stánek takového typu vlastní... Jezdí po hradech a takových "dobových" akcích... Má to fakt udělané do tohohle stylu, takže akce typu pouť s kolotočema nejezdí.

Co se týče fleku, tak je to pochopitelně vždycky na pořadateli akce, nicméně svým způsobem, alespoň tady u těch akcí co jsem zažil, je to taky tak trochu "mafie" a pokud je pořadatel nějaký dlouhodobější kontakt, tak se postará, že na akci budeš třeba sám (pokud bys měl třeba dva stánky) nebo vás tam bude třeba do 5ti stánků s jídlem (záleží na velikosti akce pochopitelně). Co se týče nájmu fleku, tak netuším cenově...

Co se týče samostatného prodeje jídla a co jsem teda měl možnost pochopit a poznat z pár akcí - veškeré věci jako třeba bramborové placky, palačinky a takovéhle věci, pokud si to děláš sám, tak musí být, jak už tady bylo řečeno, určená přípravna toho, což znamená dodržet různé hygienické pravidla, které jsou prostě předepsané (dá se to taky přechcat, nicméně kdyby byl nějaký průšvih, tak by se to řešilo asi špatně). A celkově je třeba mít vychytané ty hygienické pravidla a předpisy, jinak to bude docela finiš asi.

Skladování masa pochopitelně v chlaďácích (takže je třeba vyřešit i elektriku) od všeho musíš mít origoš obal, na kterém je datum spotřeby...

Nevím jak je to přímo s grily, kdybys chtěl mít třeba na dřevo, tam by byli další restrikce z hlediska zřejmě požární ochrany... Každopádně holčina to tam měla na klasický plyn v lahvi.

Pivo pochopitelně foukat COčkem, aby se ti to hned nezkazilo, když nevyčepueš celou bečku

Jestli bys tam chtěl mít lidi, kteří by ti tam pracovali, byť "mimo jakékoli oficiální záznamy" tak tam pochopitelně, dle zase jiných "výmyslů", musíš mít kopie dohod o provední práce, kdyby ti tam přišla kontrola z nějakého inspektorátu.

Vím, že všecko to jsou věci které jsou dost "špeky" hlavně, co se hygieny a těch kontrol týče, ale ve chvíli kdy se nějaká ta kontrola fakt odehraje, tak by to mohlo mít špatné následky...

Toť moje poznatky ;)

Naposledy editováno 07.12.2013 21:58:12

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:06 | Nahoru | #24
Legolend> Super poznatky, díky

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:08 | Nahoru | #25

2LEKO píše: ...základ je "byrokracie"a "papíry"..potom,čas,parťáka, auto,stánek,vybavení,dodavatele produktů,zásoby,a peníze...do startu počítej ze statisícema,které můžeš v nejhorším případě "vyhodit"...stačí špatné počasí a nebo konkurence!



čas je, parťák taky, auta máme, stánek máme, vybavení máme, dodavatele máme, zásoby máme, peníze máme...statisíce nemám. Prostě dobrý maso za pár kaček, klobásy . . . dneska jdeš máš klobásu za 40, hnus jak prase a ještě ti tam jebnout jednu hořčici

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:10 | Nahoru | #26
ZlomenyUcho> muzes mi rict co ti na vyteru z riti prislo divne ???

Zdravotni prukaz je zaklad at si skryvas co chces magore.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:17 | Nahoru | #27
ZlomenyUcho> Normalni cena klobasy, dobre udelane a ne moc velke je 180 - 200 kc/kg

Bezna klobaska ma 100 - 150 g.

Takze ty budes jezdit po akcich a prodavat klobasy levneji ? K tomu chleba + horcici+tacek, benzin,plyn na ohrev, poplatky, dane, stat v mrazu jak kokot ???

Jsem rad ze tady takovy ultra kokot vul vubec napise, aspon se je komu poradne vysmat

Vse nejlepsi do podnikani a priprav se na svuj prvni krok ! Ten vyter z riti !!!!

Sem se zas zbytecne nasral kvuli dementa co vi o zivote hovno boze , sorry

Naposledy editováno 07.12.2013 22:25:44

Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:24 | Nahoru | #28
ja ti fandim! Treba bys mohl v Nikolcicich si otevrit osmipipu se studenym picema garantuju ti ze bys byl za ty dva dny milionar!
a ne jak ten horor co tam predvadeli tento rok!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:27 | Nahoru | #29
ZlomenyUcho> Ty bláho klobásek za 40 to je jště levný mladá ještě když chodila na školu tak si přivydělávala prodejem klobás a piv ve stánkách na fotbalech a hokejích.Ceny nájmu dle zápasů 35tis někdy třeba i 60.Pivo za 25 a klobása 50 později i 55.
Co jezdíme po srazech tak vidim klobásy 45-55.Minulý léto byl v Lužanech takovej obr týpek co prodával jelítko s jitrnicí za 35 a bonus k tomu sejkora(bramboráček) se zelim.Nejenom že to bylo výborný a lidi se fakt hrnuly,ale vytvořil tim i jasnou konkurenci ostatním

(reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?

7.12.2013 v 22:31 | Nahoru | #30
Packyn> Však jo, prostě to chce myslet !
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist