1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Naposledy editováno 07.12.2013 19:41:04
Ohlasovaci zivnost je na prodej potravin ktere se kuchynsky neupravuji.
Takze leda na nekoho napsat. Jeslti nevis ani jak sehnat flek pro stanek, tak dam ti dobrou radu zdarma, vykasli se nato, protoze do toho akorat zahucis, nebudes vedet co kde kdy a jak vosidit, budes drahej tudiz si u tebe nikdo nic nekoupi a jestli si nekoho zamestnas vobere te jak hejla.
Pohyboval jsem se v gastronimii /kdysi davno/ ze strany servisu a kdybych si chtel delat hotel nebo hospodu jedine s vlastni rodinou :-0
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Potom v terénu záleží co nabízíš, na klobásy nic nepotřebuješ, ale třeba na guláš musíš mít přípravnu. Jinak pochopitelně hygiena - chlaďáky, používat jednorázové nádobí když nemáš kde mýt atd. . Kámoš si tím přivydělává a prej good.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
ZlomenyUcho píše: jiřin...> to je tajemství, ale jestli začnou bobří šukat jak cigoši, tak za chvilku to bude škodná a bude to jasný
takze kocky, chapu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
3 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Naposledy editováno 07.12.2013 21:52:28
2LEKO píše: ...základ je "byrokracie"a "papíry"..potom,čas,parťáka, auto,stánek,vybavení,dodavatele produktů,zásoby,a peníze...do startu počítej ze statisícema,které můžeš v nejhorším případě "vyhodit"...stačí špatné počasí a nebo konkurence!
1 reakcí na tento příspěvek Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Co se týče fleku, tak je to pochopitelně vždycky na pořadateli akce, nicméně svým způsobem, alespoň tady u těch akcí co jsem zažil, je to taky tak trochu "mafie" a pokud je pořadatel nějaký dlouhodobější kontakt, tak se postará, že na akci budeš třeba sám (pokud bys měl třeba dva stánky) nebo vás tam bude třeba do 5ti stánků s jídlem (záleží na velikosti akce pochopitelně). Co se týče nájmu fleku, tak netuším cenově...
Co se týče samostatného prodeje jídla a co jsem teda měl možnost pochopit a poznat z pár akcí - veškeré věci jako třeba bramborové placky, palačinky a takovéhle věci, pokud si to děláš sám, tak musí být, jak už tady bylo řečeno, určená přípravna toho, což znamená dodržet různé hygienické pravidla, které jsou prostě předepsané (dá se to taky přechcat, nicméně kdyby byl nějaký průšvih, tak by se to řešilo asi špatně). A celkově je třeba mít vychytané ty hygienické pravidla a předpisy, jinak to bude docela finiš asi.
Skladování masa pochopitelně v chlaďácích (takže je třeba vyřešit i elektriku) od všeho musíš mít origoš obal, na kterém je datum spotřeby...
Nevím jak je to přímo s grily, kdybys chtěl mít třeba na dřevo, tam by byli další restrikce z hlediska zřejmě požární ochrany... Každopádně holčina to tam měla na klasický plyn v lahvi.
Pivo pochopitelně foukat COčkem, aby se ti to hned nezkazilo, když nevyčepueš celou bečku
Jestli bys tam chtěl mít lidi, kteří by ti tam pracovali, byť "mimo jakékoli oficiální záznamy" tak tam pochopitelně, dle zase jiných "výmyslů", musíš mít kopie dohod o provední práce, kdyby ti tam přišla kontrola z nějakého inspektorátu.
Vím, že všecko to jsou věci které jsou dost "špeky" hlavně, co se hygieny a těch kontrol týče, ale ve chvíli kdy se nějaká ta kontrola fakt odehraje, tak by to mohlo mít špatné následky...
Toť moje poznatky ;)
Naposledy editováno 07.12.2013 21:58:12
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
2LEKO píše: ...základ je "byrokracie"a "papíry"..potom,čas,parťáka, auto,stánek,vybavení,dodavatele produktů,zásoby,a peníze...do startu počítej ze statisícema,které můžeš v nejhorším případě "vyhodit"...stačí špatné počasí a nebo konkurence!
čas je, parťák taky, auta máme, stánek máme, vybavení máme, dodavatele máme, zásoby máme, peníze máme...statisíce nemám. Prostě dobrý maso za pár kaček, klobásy . . . dneska jdeš máš klobásu za 40, hnus jak prase a ještě ti tam jebnout jednu hořčici
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Zdravotni prukaz je zaklad at si skryvas co chces magore.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Bezna klobaska ma 100 - 150 g.
Takze ty budes jezdit po akcich a prodavat klobasy levneji ? K tomu chleba + horcici+tacek, benzin,plyn na ohrev, poplatky, dane, stat v mrazu jak kokot ???
Jsem rad ze tady takovy ultra kokot vul vubec napise, aspon se je komu poradne vysmat
Vse nejlepsi do podnikani a priprav se na svuj prvni krok ! Ten vyter z riti !!!!
Sem se zas zbytecne nasral kvuli dementa co vi o zivote hovno boze , sorry
Naposledy editováno 07.12.2013 22:25:44
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co udělat proto, abych mohl vařit jídlo na akcích?
Co jezdíme po srazech tak vidim klobásy 45-55.Minulý léto byl v Lužanech takovej obr týpek co prodával jelítko s jitrnicí za 35 a bonus k tomu sejkora(bramboráček) se zelim.Nejenom že to bylo výborný a lidi se fakt hrnuly,ale vytvořil tim i jasnou konkurenci ostatním