globalmoto_kveten





Téma: Ochutnal už někdo z vás?
 
13.1.2013 v 15:31
Semínka už mám na poště a fakt se na to těším
Předchozí
1 2 3 4
Následující

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 16:10 | Nahoru | #1
Bude video?

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 16:15 | Nahoru | #2
Já si vystačím s pepřem.

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 16:22 | Nahoru | #3
Lepší video by bylo, kdyby šel hned po degustaci přelíznout starou.

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 16:47 | Nahoru | #4
Tak to je brutus!

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 16:59 | Nahoru | #5
Docela borec dát celou najednou.

Pro ty kdo rád pálivé

Naposledy editováno 13.01.2013 17:00:04

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 18:03 | Nahoru | #6
dík, nemlsám

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 18:23 | Nahoru | #7
U topení mi visí svazek trošku menšího levelu ale taky píšou slušně, ovšem tohle bych si nešajbnul.

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 18:37 | Nahoru | #8

Majklos píše: Lepší video by bylo, kdyby šel hned po degustaci přelíznout starou.

No nebo jeho video druhý den na hajzlu, ty vole tomu musela shořet prdel.

Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 22:45 | Nahoru | #9
Maličko podezřívám původ papričky, donedávna nejpálivější Jologlia (cca 1000000-1400 000 SHU)
vypadá asi takhle


problem feferonek je to že palčivost je dána pěstováním

Jologlie si suším sám, krájí je do olejů a sahám na to jen v rukavicích - stačí vzít do ruky a když si pazourou sahnete na čelo - pali jak svin - navic to dvakrát nejde umýt :)

Jinak vařím z Mad Doga - - dávkování abych to široko daleko žral sám je cca 1cm na špejli na velkou porci např guláše.

Jologlii jsem měl čerstvou - - 4 kolečka cca 1-2mm široká (průměr cca 3cm) a velká pizza na keteré se to peklo se bez kapesníku nedala sežrat- - jedno kolečko jsem dal, zbytek šel párátkem do popelníku .... a to o mně tvrdí že mam plechovou hubu. Hlavně to není jen o pálivosti, paprika zapálí jako sviň, ale hlavně návaly do palice a pocity jako by Vám s břicha vyjela ruka krkem a vráhla všechno včetně jazyku dovnitř - je to věc která byla mimo mé chápání a v žádném případě to nebylo podobné feferonkám jaké znám z české zahrádky. Po 10min vše ustoupí a nepálí ani rty (jo a nepálí podruhé )

Naposledy editováno 13.01.2013 22:46:07

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

13.1.2013 v 23:19 | Nahoru | #10
měl jsem na letošek Scorpion Butch T, bohužel semena fake a vyrostlo netuším co... snad jen capsicum chinense a pálivost docela dobrá... nicméně takového papričky už jsou spíše kuriozity... jinak chuť to nemá, jediné co z toho je je plechová huba a je to spíše k pláči než k užitku... projde to přes rukavice, samotnej odér dává zabrat a zpracování úrody cítíte ještě dva dny potom, nedejbože když si sáhnete kam nemáte...

na letošní sezonu tu mám vzorky Habanero red, jamajské červené, bhut jolokia žlutá a 7 pod jonah...

sadit budu až půda venku povolí, nejpozději do února... ještě mám v kyblíku metr a půl rostlinu co jsem vzal před prvním mrazem do pokoje a něco málo ještě dává, ale už je vidět že její čas se krátí

Naposledy editováno 13.01.2013 23:22:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 02:26 | Nahoru | #11
Lion> nejsem odborník ale dostaly se mi do ruky 2 druhy joloklie ( dva pěstitelé) , susil jsem obě stejně ale jedna je jak papír bez aromata a druhá je intenzivně vonící a je jakoby mastna podobně jako třeba sušené švestky. Jak jsem psal dávám do oliv oleje a z té olejove je nesrovnatelně lepší při menším množství papriky. Jinak na vaření je mnohem lepší omáčka, tohle už není k normální konzumaci a je to prakticky nedavkovatelne - nakrojim na prkenku a mužů ho spolu s nožem drhnout. Jak pises to je spíš za trest.

.,,šlo o červenou

Naposledy editováno 14.01.2013 02:29:22

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 09:23 | Nahoru | #12
FishX3> záleží na podmnkách pěstění venek/skleník, kýbl/zahrada, hnojení atd... největší faktor je tam stále člověk a pěstění... nejlepší hnojivo je prý Hoštické

v extremu to může být tak, že se ti papričky nějak zkříží a druhý rok ty co vyrostou z jejich semen tak nepálí

omáčka se asi nejlíp dávkuje, já to budu mlít na koření nejspíš Boschem nebo má kolega dobré zkušenosti s Clatronic na pálivé to prý stačí, protože toho prý není potřeba mlít kvanta, jediné co je prý důležité zohlednit při výběru je tříštivý nůž... mele to v sáčku, nechá dva dny usadit a stejně mikročástice jsou svině

jeho část úrody...





1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 09:33 | Nahoru | #13
Kdybych to měl kde pěstovat, tak bych to risknul

Doufám, že budou reference

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 10:07 | Nahoru | #14
Lion> Dobrá informace (mlýnek) i když pro mne spíše pro jiné koření :)

O tom že chili chce umět pěstovat , jinek je to o ničem právě vím. Omáčka má ještě jednu výhodu - pokud si najdu takovou která mi vyhovuje, je to silně aromatická a mísí se v ní několik chutí - tj omáčka v té minimální dávce nemá jen jednu papričku ale extrakty u vícero + daší chuti a aromata v jasně definovaném poměru. Když uvážím jak je drsná Jolokia, nedokážu si představit jak ji (byť namletou) dávkuju do jídla :) -- ale to ty znáš asi lépe než já.

PS: když jsem se snažil pěstovat, tak jsem tu měl asi 10 sazenic - co si pamatuji bylo tam Habanero...celkem 5druhu na zkoušku - papričky vyrostly, zbarvily se ale jinak byly o ničem - nakonec jsem si řekl že těch pár plodů je pro mne jednodušší koupit/dostat . Jak jsem psal, Jolokiu užívám do oleje - tj zdělám nax 10plodů za rok a to pak je snaha pěstovat o ničem. Na konzumaci "na kyselo" - lák podobný jako na okurky - mi stačí "česká odrůda" - netuším název, sazeničky mam vyzkoušené - dostávám každý rok - -pálivost je podobná jako u Piri-Piri ale jsou to větší plody a pokud mají dost času, vypěstuje to i nýmand jako jsem já (zahrádničení nepatří mezi mé záliby). Na teplou kuchyni Mag Dog, na studenou olej Wasabi, olej s Jolokiou. Pak samo klasiku jako TABASCO ,Amazon atd... ale to jsou podstatně méně pálivé omáčky.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 12:13 | Nahoru | #15
sharkis> tak si sezen semena na www.seminka-chilli.cz/ a hura do toho... staci ti truhlík a parapet kámoš tak měl 13 rostlin, byly sice malé ale papričky byly

FishX3> ono i klíčení... kamarád hlínu splašil buhví kde (bydlí na sídlišti v praze), z 15 semen mu vylezlo 13 rostlin... a mě z dvaceti 4, na vesnici a semena z jedné várky... teďka mají na chilli i tu Morugu mučíto, je z morugy a pálivost 2 miliony SHU

dávkuje se to v pohodě, nasypeš špetku, povaříš a doladíš podle chuti nebo kousky necháš vylouhovat ve vařící vodě a pak to tam odliješ... jen to tam nesmíš dávat po kilech ale s omáčkou je to tak půl na půl, je lepší mít oboje

Naposledy editováno 14.01.2013 12:17:22

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 13:48 | Nahoru | #16
Lion> jak jsem psal, Můžeš mít stejnou rostlinu a přitom bez capsaicinu - - podle pěstování - - jsem skeptický že by jsi za oknem dosáhl v naše podnebí rozumných výsledků. Já měl sazenice cca 10cm vysoké . když jsem zkoušel klíčit, tak byla také poměrně vysoká úmrtnost ..ale nejsem žádný pěstitel

mam tu kluka co obchoduje s lampama a další technikou pro pěstění, jsme dohodnuti že nějaká semínka nasadí a uvidíme jak se zadaří. Mam tu ruzných asi 15druhů semen (papričky od 200 000SHU)

Ty jsi ochutnal Jolokii? (samotnou) Pokud ano jsi schopen ustát třeba polovic papričky?

Naposledy editováno 14.01.2013 13:50:36

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 14:02 | Nahoru | #17
FishX3> ano, ale ve velké většině je za ztrátou capsaicinu, že se to někde "zprcne" buď papriky mezi sebou, nebo třeba i červená sladká s chilli apod...

co se týče pěstování za oknem, opravdu to jde... rostlinky cca 50 cm, některé druhy lze i venku, ale ideální je skleník, či zimní zahrada, nebo aspoň něco krytého kde je relativně teplo... viděl sem i metrovou rostlinu, která vyrostla v kyblíku na terase

jolokii sem měl sušenou, pěstovat ji budu až letos... myslím, že půlku papričky bych asi nějak ustál, čtvrtka sušené se dala... pálila, ale o křečích, halucinacích a tak nemůže být řeč každopádně bych to jen tak pro nic za nic asi nezkoušel, morugu už vůbec ne to už je fakt ruská ruleta

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 16:14 | Nahoru | #18

Lion píše: FishX3> jolokii sem měl sušenou, pěstovat ji budu až letos... myslím, že půlku papričky bych asi nějak ustál, čtvrtka sušené se dala... pálila, ale o křečích, halucinacích a tak nemůže být řeč každopádně bych to jen tak pro nic za nic asi nezkoušel, morugu už vůbec ne to už je fakt ruská ruleta


Halucinace nebyly, ale byl to stav kdy jsem neměl potuchy jestli to se mnou nesekne - něco co jsem dost dobře nemohl ovládat. Ohledně capsaicinu - na pálivosti získáva paprička při dozrávání. Schválně vyzkoušej papriku kterou jsi už zbarvenou nenechal na keříku dozrát - proto furt kibicuji :) měj se fajn, chilli zdar!

Naposledy editováno 14.01.2013 19:48:00

Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 21:15 | Nahoru | #19
seš borec,mě to pálilo i z toho monitoru :D

Ochutnal už někdo z vás?

14.1.2013 v 21:42 | Nahoru | #20
Mám omáčku Moruga Můčíto a mazec.Kupuju různý tyhle omáčky,ale tahle je absolutně nejlepší .Jinak pěstuju chilli long,habaněro a jalapeňo.Mám na zahradě málo slunka takže letos zůstanou v truhlíku pěkně na balkoně na východní straně.Jolokia mám sušený a zatím na ně nemám koule abych je sežral .

Ochutnal už někdo z vás?

15.1.2013 v 11:53 | Nahoru | #21
Já pálivé rád, ale nejsem magor Od té doby, co si známý dal v nějaké thajské restauraci či kde jejich ultrapálivou polévku a po druhé lžíci mu začala téct krev z nosu moc neexperimentuji

Ochutnal už někdo z vás?

16.1.2013 v 14:04 | Nahoru | #22
tak mi to dneska konečně dorazilo.. pár kousků pro mě, pár pro kámoše
v základní sestavě hrají:
Rawit
Bolivian rainbow
Hamanero long HOT
Black pearl
Trinidad Scorpion
Naga Viper Pepper
Naga Morich
Naga Jolokia

+ jako dárek přišlo koření Bhut Jolikia, který jsem okamžitě v patřičný dávce ochutnal a nemá to chybu, konečně něco ostřejšího po čem jsem tak dlouho prahnul!!

Ochutnal už někdo z vás?

16.1.2013 v 15:59 | Nahoru | #23
Chilli pěstuji již několik let a tvrdím, že se dají pěstovat krásně i za oknem. Kdyby někdo potřeboval poradit nebo nějaká semínka, dejte vědět....






























Ochutnal už někdo z vás?

16.1.2013 v 16:01 | Nahoru | #24
Pěstuji odrůdy Naga Morich a Jolokia, Habanero Orange, Chocolate, Red a Peach, odrůdu Fatalli, Scotch Bonnet aj.

1 reakcí na tento příspěvek Ochutnal už někdo z vás?

16.1.2013 v 17:07 | Nahoru | #25
Já jsem to předevčírem zasadil, mám to taky za oknem, resp. na topení v rašelinových tabletách. Jen nevím, jestli bude lepší vysadit to potom ven (pařeniště ani skleník nebude k dispozici) nebo to za tím oknem nechat. Přece jenom v pokoji nejsou takové teplotní rozdíly...

(reakce na) Ochutnal už někdo z vás?

16.1.2013 v 19:56 | Nahoru | #26
majklboj> Dej to potom normálně ven. Já už doma nic nepěstuji, daleko lepší je to pěstovat venku, protože doma pak už nebylo vidět skrz okna. Pěstuji v podstatě pouze ty nejpálivější druhy, mimo těch novinek, které zatím nemám a rostou normálně. Lepší ke to možná v těch kbelících, protože když se chystala nějaká průtrž nebo bouřka, tak jsem je raději ukládal někam pod střechu - tyhle rostliny nemají rády vodu - myslím tedy hodně vody.

Ochutnal už někdo z vás?

29.1.2013 v 14:29 | Nahoru | #27
kdo řiká, že ho po sraní po tomhle nepálí řiť tak musí zákonitě lhát. Prostě se mi to zdá nemožný.. 14 dní už experimentuju s Bhut Jolokia a v poměrně značným množství ho přidávám snad do každýho hlavního jídla.. začínám mít strach, že to propálí jednou ráno i porculán

Ochutnal už někdo z vás?

29.1.2013 v 14:37 | Nahoru | #28
asi bych se posral, jednou jsem si dal longra v kfc a i ten byl na me moc palivej

Ochutnal už někdo z vás?

6.2.2013 v 13:57 | Nahoru | #30
takhle bych asi dopadl taky..
Předchozí
1 2 3 4
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist