Naposledy editováno 06.01.2016 18:55:38
Dandule píše: Irena.iris> Já vím, jen zlobím
Já taky zlobím
Buchty
100 g Hery, 100 g cukru moučka, 2 žloutky, 500 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 30 g droždí
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme nádivkou a zabalíme. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v elektrické troubě na 200 °C cca 20 minut. Během pečení potíráme štětcem namočeným v oleji. Při pečení v plynové troubě pečeme zpočátku v mírné troubě, jakmile buchty vykynou, zvýšíme teplotu. Pečeme cca 30 minut. Nahoru
Buchty s povidly
500 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 60 g másla, 2 žloutky, máslo na vymazání pekáče, cukr na posypání, 50 g cukru, 20 g droždí, 1/2 l mléka, špetka soli, citrónová kůra, hladká mouka na vál, povidla
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme. Nahoru
Buchty se švestkami
50 dkg polohrubé mouky, 3-5 dkg cukru, 7 dkg tuku, 1 žloutek, 2 dkg droždí, 1 dkg soli, asi 1 l mléka, vanilkový cukr, citrónová kůra, tuk na pečení
V míse rozetřeme droždí s cukrem. 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na kašičku. V teple necháme vzejít, přidáme mouku, cukr, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutek. Vše zpracujeme v těsto a necháme vykynout. Potom těsto lehce rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Do každé buchty dáme 1-2 švestky, posypeme skořicí a přidáme trochu cukru. Buchty uzavřeme, přendáme na pekáč, který jsem vymastili tukem. Buchty vlažíme mezi sebou a na povrchu, necháme půl hodiny odpočinout a dáme péci. Nahoru
Čokoládové kostky
3 žloutky, 15 dkg tuku, 30 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, citr. kůra, 50 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 dkg mletých ořechů, 1 l mléka, sníh ze 3 bílků. Poleva: 1 ztužený tuk, 1 máslo, 5 lžic kakaa, 11 lžic vody, 5 lžic cukru. Vše rozpustíme a zamícháme.
Žloutky, tuk, cukr, vanilkových cukr, utřeme do pěny. Pak přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, mléko a nakonec sníh. Dáme péči na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení nakrájíme kostky, které máčíme v čokoládě a ubalujeme v kokosu. Nahoru
Hrníčková buchta pro nezkušené
2 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrníček práškového cukru, 1/8 másla, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 1 hrníček mléka, máslo na vymazání, ovoce dle sezóny
Mouku, cukr a mléko mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem, které nám právě dozrálo na zahrádce, posypeme zbytkem "drobení" a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Moučník je upečený copy dup a není na něm co zkazit ! Nahoru
Jablečná buchta
4 velká jablka, 1 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 hrnky hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, ořechy
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a pečeme. Možno polít lehkou polevou. Nahoru
Kefírová buchta I.
400 g hladké mouky, 350 g moučkového cukru, 1 kefír, 3 lžíce kakaa, 1/2 sklenice, oleje, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 vejce
Všechny přísady smícháme, vlijeme do vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečenou, vychladlou buchtu můžeme rozříznout a namazat buď džemem, nebo jakoukoliv náplní. Povrch můžeme polít polevou. Nahoru
Kefírová buchta II.
1 l kefíru, 2 vejce, 35 dkg cukru, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 dcl oleje, 1 prášek do pečiva Nahoru
Kefírová buchta III.
1 l kefíru, 1 vejce, 15-20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1 1 - 3 lžíce kakaa, 1/2 prášek do pečiva Nahoru
Kefírová buchta IV.
1 l kefíru, 1 vejce, 30 dkg cukru, 35 dkg polohrubé mouky, 1 1 - 3 lžíce kakaa, 2 dcl oleje, 1 lžička sody Nahoru
Kefírová buchta V.
1 l kefíru, 2 vejce, 35 dkg cukru, 40 dkg hladké mouky, 1 1 - 3 lžíce kakaa, 1/2 dcl oleje, 1/2 lžičky sody Nahoru
Bublanina s ovocem
4 vejce, 250 g cukru, 4 lžíce vlažné vody, 250 g hrubé mouky, balíček vanilkového cukru, cukr na posypání, 600 g ovoce (rybíz, třešně, borůvky ...), máslo a hrubá mouka na pekáč
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme očištěným ovocem. (Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme. Nahoru
Rybízová bublanina s krémem
500 g rybízu, 180 g másla, 180 g cukru, 1 baliček vanilkového cukru, špetka soli, 4 vejce, 350 g polohrubé mouky, 150 g mletých mandlí, 1/2 balíčku kypřícího prášku. < u=""> 2 vejce, 30 g cukru, 200 ml smetany ke šlehání<>
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut. Nahoru
Buchta z kompotu
40 dkg výběrové mouky, 25 dkg cukru, 1 vanilka, 2 lžíce sody nebo 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 1 dl oleje = 10 lžic, 0.7 l kompotu, citrónová kůra
Ve větší míse rychle ale jemně zamíchat. Pečeme ve vysypané formě. Do remosky polovinu dávek Nahoru
Limonádová buchta
0,33 l červené nebo žluté limonády, 10 lžic oleje, 3 vejce, 30 dkg cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Poleva: 5 dkg másla, 15 dkg cukru, 3 dkg kakaa, 3 lžíce cukru
Množství je určeno na plech. Nahoru
Vločková buchta
1/4 l vloček, 1/4 l mléka, 2 lžíce rozpuštěného tuku, 2 lžíce kakaa, 1 l cukru, 1 vejce, 1 balíčku prášku do pečiva, 1 l polohrubé mouky, skořice, hrst sekaných ořechů
Vločky zalít teplým mlékem a nechat 1 hod bobtnat. Přidat ostatní. Nahoru
Zdravá semínková buchta
1 1 hořčičné sklenice džemu (např. černý rybíz), ne plná sklenice oleje (nebo jiného rozehřátého tuku), 1 sklenice vody, 1 lžíce kakaa, 3 lžíce rozsekaných semen (dýně, sezam, slunečnice), 20 dkg vlašských ořechů, 1 hrst rozinek, 3 lžíce cukru (je-li džem dost sladký, vynecháme), 2 vejce (2 bílky na sníh), 2 1 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Pečeme pozvolna asi 3 hodiny. Nahoru
Pletený věnec - vánočka
500 dkg hladké mouky, 500 dkg polohrubé mouky, 250 dkg Hera, 200 cukr krystal, 4 žloutky, 2 kostky droždí (10 dkg), 1 l mléka, citrónová kůra, špetka soli, vanilka, rum
Vyválíme jako štrůdl. Hustě posypeme práškovým cukrem, poklademe rozinky, ořechy,… pokapeme rumem nebo roztopenou ramou. Pevně zatočit. V polovině rozpůlit a zamotat. Potřít vejcem. Nahoru
Perník
3 l hladké mouky, 1 l polohrubé mouky, 3/8 l moučkového cukru, 1 prášku do pečiva, 1 prášek do perníku, 1 vejce, 3 lžíce kakaa, 2 dcl oleje, 1 l mléka, oříšky, rozinky
Péct pozvolna ve vysypané formě.. Do remosky polovinu dávek. Nahoru
Makovec I.
150 g cukr moučky, 150 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku, 1 vejce, 1 l mléka, 1 prášku do pečiva, citrónová kůra, skořice, rumová příchuť
Všechno smícháme, nalijeme do vysypaného pekáčku a pozvolna pečeme. Nahoru
Makovec II.
200 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 150 mletého máku, 1 vejce, vanilkový cukr, 1 prášku do pečiva, 2 větší strouhaná jablka, necelý 1 l mléka
Mák, vejce, cukr, vlažné mléko a nastrouhaná jablka smíchat a přidat mouku s práškem. Pečeme zvolna asi 30 minut. Pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou. Nahoru
Makovec III.
20 dkg jemně strouhaných brambor, 4 dkg jemné krupice, 8 dkg mletého máku, 15 dkg cukru, 1 bílek, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, skořice, hřebíček, vanilka, citr. kůra
Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny. Přidáme brambory, mák, krupici, koření prášek a pevný sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna upečeme. Studený makovec mažeme pikantní zavařeninou a můžeme posypat kokosem. Nahoru
Makovec bez vážení
2 1 hrnku hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek mletého máku, hrnek vlažného mléka, 1 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva
Všechno smíchat, hrubou moukou vysypaný vyšší plech, pozvolna pečeme. Nahoru
Hrníčkový makovec
1 1 hrnku polohrubé mouky, 1 1 hrnku mletého máku, 1 hrnek pískového cukru, 4 lžíce oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, citrónová šťáva, rum, tuk na vymazání plechu, 1 prášek do pečiva Nahoru
Bramborový makovec
20 dkg nastrouhaných vařených brambor, 15 dkg krystalu, 2 vejce, 4 lžíce vody nebo mléka (dle potřeby více), citrónová kůra, skořice, špetku hřebíčku, 2 lžíce oleje (sádla nebo jiného rozpuštěného tuku), případně 1 lžíze rumu, 1 vanilkový cukr, 8 dkg mletého máku, 1 prášek do pečiva
Z bílku možno utvořit sníh a přidat nahoru. Hotové potřeme ledem - trochu mléka cukr. Dávka je do remosky. Nahoru
Kakaovník
400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krystal, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/4 mléka, 100 g másla, 3 vejce, 4 lžíce rumu, rozinky
Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme na připravenou směs z mouky, cukru, kakaa, vanilky a prášku do pečiva. Nakonec přidáme vejce, rum, rozinky, popř. nasekané mandle. Vypracujeme těsto, které nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu nebo pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut při teplotě 180-190°C.
Kondom je pohotovostní ochrana proti pohlavně přenosným chorobám a otěhotnění, kterou lze použít kdykoliv a kdekoliv. Při náhodné známosti nebo sexu za úplatu je to nutnost, ale i v případě, že se pár chrání jinak, neškodí, mít kondomy v záloze. Třeba pro případ zánětu, zapomenuté pilulky nebo jako hygienickou pomůcku. Spolehlivost kondomu ale z 99% závisí na tom, jak se používá, Proto je používání kondomu jednou z věcí, kterou by měl umět každý, kdo si aktivně užívá sexu. Proto jsem pro vás připravil rychlokurz jeho používání.Kondom je pohotovostní ochrana proti pohlavně přenosným chorobám a otěhotnění, kterou jde použít kdykoliv a kdekoliv. Při náhodné známosti nebo sexu za úplatu je to nutnost, ale i pokud se pár chrání jinak, neškodí je mít v záloze. Třeba pro případ zánětu, zapomenuté pilulky nebo jako hygienickou pomůcku. Spolehlivost kondomu ale z 99% závisí na tom, jak se používá, Proto je používání kondomu jedna z věcí, kterou by měl umět každý, kdo si aktivně užívá sexu. Takže jak jej správně použít?
Nákup a skladování
První věc je nákup kondomu. V EU jsou předpisy pro výrobu a prodej kondomů, smí se prodávat jenom výrobky s prohlášením o shodě s logem CE. Je dobré si hlídat i datum výroby a expirace, kondom totiž nesmí být v prodejně déle, než jeden rok. Obal samozřejmě nesmí mít známky poškození a pokud je krabička vybledlá, znamená to, že byla delší dobu na slunci. To kondomům taky moc nesvědčí. Jejich skladování by mělo opět vyloučit mechanické poškození. Další požadavky jsou chlad, sucho a místo bez přímého slunečního svitu, aby se nepřehřály. Teplo totiž urychluje jejich rozklad a snižuje jejich spolehlivost.
Kdy a jak jej nasadit?
Správná chvíle pro nasazení je mezi dosažením erekce a zasunutím penisu do pochvy. Na měkký pyj se nedá nasadit, po zasunutí už je pozdě. Včas nasazený kondom zachytí i preejakulační tekutinu (zvanou taky kapka touhy), která může obsahovat spermie. Kondom rozbalení Nejprve je nutné dostat kondom z obalu (1). K tomu je potřeba odtrhnout část ochranného obalu. Pozor na to, aby jste jej neprotrhli. V této chvíli je dobré zkontrolovat, zda není zteřelý nebo poškozený. Následně je třeba zkontrolovat, na jakou stranu se rozbaluje (2). Když zasunete prst dovnitř a promnete lehce v prstech, musí se rozbalovat při pohybu vnitřního prstu dovnitř, jinak nejde nasadit a je nutné kondom otočit. Nikdy to nezkoušejte na penisu, protože po otočení může být potřísněný preejakulační tekutinou a po otočení by hrozilo otěhotnění nebo nákaza! Kondom nasazeníPak je potřeba prsty jedné ruky stisknout rezervoár (místo pro ejakulát) (3). Kdyby v něm zůstal vzduch, hrozilo by prasknutí kondomu. Pak už se nasadí kondom na žalud (4). Ten musí být obnažený, je proto nutné stáhnout předkožku za žalud. Častou chybou je stahování až na doraz. při tom se kůže na penisu vrátí o kousek zpět i s kondomem, ten je pak ve střední části volný a sklouzává. Kondom rolování Shrnutím kroužku směrem ke kořeni penisu (5) se kondom nasadí. Většinou bude delší, zbytek musí zůstat srolovaný (6). V této chvíli už je připravený ke styku.
Co dělat během soulože?
Zde je nebezpečí, že kondom sklouzne, proto je třeba si ho hlídat. Při jakémkoliv náznaku změknutí je nutné vytáhnout penis a po dosažení erekce pokračovat s jiným kondomem. Při vytahování je dobré přidržovat kondom prsty. Pokud během styku kondom sklouzává, je možné penis vytáhnout a upravit jeho nasazení. Když je v kondomu ejakulát, tak je nejvyšší čas na ukončení styku, protože úprava je v tomto případě příliš riskantní. Také při sklouznutí více než o třetinu nebo při změknutí penisu je jistější nepokračovat.
A co nakonec?
Po ejakulaci hrozí, že penis rychle ochabne. Proto je nutné co nejdřív penis vytáhnout a kondom sundat. Změkne-li totiž úd ještě před vyndáním, zůstane pravděpodobně kondom v pochvě a při rozlití ejakulátu během jeho vytahování je zaděláno na problém. Kondom sundávání 1Zpočátku se shrnuje směrem od kořene k žaludu, aby se zmenšilo tření a kondom s nebezpečným obsahem se zbytečně nenatahoval. To se dělá asi do 1/2 až 1/3 délky penisu. Při dalším pokračování hrozí rozlití ejakulátu, proto se dále stahuje za rezervoár. Ideální je přidržovat jej ještě rukou a stáhnout ho. Celou dobu je nutné hlídat, aby se jeho obsah nevylil. Kondom sundávání 2 S použitým kondomem manipulujte tak, aby rezervoár visel volně směrem dolů, tak nehrozí vytečení jeho obsahu (9). Na závěr se spermie uvězní tím, že se na kondomu udělá uzel (10). Kondom se vyhazuje do koše i se zbytkem původního obalu. Spláchnutí do WC se nedoporučuje, ucpává to odpady. Nikdy se nesmí jeden kondom použít více, než jednou!
Co je dobré vědět?
A teď se podíváme na to, co všechno může snížit nebo zvýšit jeho spolehlivost.
Lubrikanty
Někdy je nutné i použití lubrikantu. Ten ostatně nepřekáží ani za běžných podmínek. Zde je riziko, že nevhodný lubrikant poškodí tenkou stěnu kondomu. V ČR se oficiálně prodávají pouze latexové kondomy, které se snesou pouze s lubrikanty na bázi glycerinu (napodobenina poševního sekretu, jde o směs vody, kyseliny mléčné a glycerinu, např. Lona, LubriGel,…), nebo se silikonovými lubrikanty (originál, kterým se vlhčí kondomy, např. Glide4You, Pjur, …). Pokud je přípravek kompatibilní s kondomem, bývá to na něm napsáno. U masážních olejů, které poškozují kondom, je naopak varování. Obecně ale platí, že tuk a prezervativ se nekamarádí a nejste-li si jistí, je lépe neriskovat. Výjimkou jsou polyuretanové kondomy, které mastnotě odolají, ale u nás se špatně shání a jejich cena je vyšší, než spojení latexového kondomu se silikonovým lubrikantem.
Trénink dělá mistry
Před prvním ostrým použitím není od věci zkusit nasazování nanečisto. Vyplatí se nějaký kondom obětovat a naučit se jej používat, než se pak divit, že sklouzává nebo praská a řešit následky. Nehledě na to, že bude jasno v jejich velikosti.
Machrovinky
Je taky nutné si uvědomit, co je film a co realita. Nasazování kondomu pusou je sice efektní, ale s velkým rizikem jeho prasknutí, proto se takové vytahování dá označit za adrenalinový sport. V rezervoáru zůstává vzduch a nedokážu si představit, jak jej někdo dostane ven jen s pomocí zubů a jazyka bez poškození během nasazování.
Spolehlivost ochrany
Je nutné si uvědomit, že nic není dokonalé a ani kondom nechrání na 100%. jeho spolehlivost ale závisí z 90% na jeho používání. Jestliže jej někdo nepoužívá celou dobu styku, používá opakovaně nebo s ním neumí zacházet, bývá otázka času, kdy selže. Co s ochrany proti HIV týká, tak v moci kondomu je pouze izolovat sperma od poševního sekretu. Nemůže ale zabránit přenosu jinou cestou, třeba při kontaktu s poševním sekretem nakažené ženy. V tomto případě je kondom pouze jako protipovodňová hráz a je na vás, aby si voda nenašla jinou cestu a neobtekla ji.
Když nastane problém
v případě selhání ochrany ještě není nic ztraceno, existuje Postkoitální antikoncepce – intercepce. Nejjednodušší a nejlevnější je sehnat Postinor. Dvě tablety vyjdou na asi 500Kč a mají dobu expirace pět let, takže je možné si jej nechat napsat preventivně a mít jej doma pro případ nouze.
Zde je popsaný pouze jeden způsob nasazení ochrany. Stylů je několik, ale pravidla a princip jsou vždy stejné a jejich porušení snižuje spolehlivost ochrany. Experimenty se často nevyplatí. Přeji vám, ať vám kondom dobře slouží a ať vás spolehlivě chrání bez jakýchkoliv problémů.
Irena.iris píše: GRASSEL> To si upeč sám
Ten kondom?!
A.F.I. píše: dobrej monolog
Jééé ahoj Kačko normálně jsem ti chtěl asi před týdnem volat jako noufírovi ale nakonec jsem usoudil že by to s tebou mohlo šlehnout a to by mě mrzelo
To víš, jsem zas volal s mámou tak nás to jako napadlo no
tak to bys mě dostala maximálně prej kde si vzala mobil
No jelikož vím že je to tvůj mazel tak jsem si chtěl něco vymyslet skrz psa
páč se nám stejská no
Naposledy editováno 02.06.2011 21:06:18
Irena.iris píše: 2LEKO> Táák kam třeba jezdíte?Kam se dá zajet na vyjížďku a pod.Co podniknete?
..kam jezdíme..kam nás napadne,nebo kde je nějaká akce /nejlépe narozeniny nebo grilovačka/ ...vše je nějak "spontání" bez dlouhodobé přípravy...a kam se dá zajet?...kamkoliv a kdykoliv...prostě dle nálady,času a počasí!...a zdraví!
2LEKO píše: ..kam jezdíme..kam nás napadne,nebo kde je nějaká akce /nejlépe narozeniny nebo grilovačka/ ...vše je nějak "spontání" bez dlouhodobé přípravy...a kam se dá zajet?...kamkoliv a kdykoliv...prostě dle nálady,času a počasí!...a zdraví!
Nápodobně...Zítra jedem do Soběšína na prasátko
2LEKO> ahoj no to víš, už tady píšu jenom když vidím známé tváře gumy viz můj inzerát v profilu, dávám do oběhu mokrý slicky, neboť moje okruhová kariéra skončila, aspoň teda letos nemám v plánu vyjet, natož na vodě