globalmoto_kveten





Téma: Jak marinujete maso?
 
13.3.2011 v 16:15
blíží se nám sezóna grilování a opékání všeho možného... podělí se někdo o svůj tajný recept? jenom jsem chtěl takovou drobnou připomínku.. polévání pivem není marináda.. pivem se podlévá akorát osádka grilování...
Předchozí
1 2
Následující

1 reakcí na tento příspěvek Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:21 | Nahoru | #1
nikdy nedávat do marinády 100% panenskej olej! to je hlavní moje zásada, naperu tam všechno možný koření, akorát kytky jako petržel, bazalka a takový píčoviny se vůbec nehodí na kus pořádnýho masa

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:27 | Nahoru | #2
Dominik-Duka> jasné, stručné

já dávám česnek, sojovku, worcester, pepř, sůl, trochu cukru a chilli.. nemám na to přesnej poměr, ale tak aby mi to chutnalo.. občas přidávám cibuli.. ... je to něco na způsob sweet chilli.. občas do toho mlasknu povidla já vim, je to divný.. ale mě to chutná..

Naposledy editováno 13.03.2011 16:28:13

2 reakcí na tento příspěvek Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:30 | Nahoru | #3
Čím dál víc přicházím na to, že méně je u grilování více. Radši správně vybrat maso a pak se mu na grilu pečlivě věnovat s minimem cpaní tun ochucovadel na to. Snad chceme žrát maso a né kořenící směs na čemsi, co přes koření ani necítíme...
Jinak doporučuju medovo- chilli marinádu (když už jí někdo potřebuje, jen med, citrón, chilli mleté, trošku soli, trošku citrónu, olej, voda), nebo bylinky+česnek v oleji a potírat.

Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:34 | Nahoru | #4
Objednávám tuto www.renykoreni.cz/index.php a všem chutná, ještě to střídám s tímto www.renykoreni.cz/index.php a nemusím už nic míchat, ideální je to nakořenit den dopřed a zakápnout olejem

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:37 | Nahoru | #5
Bludevil> to s tim medem může být zajímavé.. já jsem taky pro jednoduchost, ale u grilování mám rád, když je to naložené.. nevim proč.. ale jinak když dělám na pánvi, jen to lehce osolím a opepřím.. ale u toho grilování mi to prostě chybí.. možná to bude tim, že než se vyndá a roztopí gril stihnu tři kousky.. než se udělá maso mám pomalu čtyři.. já si prostě grilování užívám.. mám to strašně rád.. už týden před grilováním mám dobrou náladu

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 16:52 | Nahoru | #6
rozumrozdal> Každý máme něco
Já to nemyslím jako nenakládat, ale spousta omáček co lidi dělaj připomíná dort pejska a kočičky bez nějaké konkrétní, uchopitelné, chuti.
btw: to s tím medem mají rády hlavně ženské, opravdu

Naposledy editováno 13.03.2011 16:52:31

Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 17:51 | Nahoru | #7
Do prohřátých a vodou trochu naředěných povidel jen grilovací koření, po posledním otočení na grilu na horní stranu posypu drceným steak kořením

1 reakcí na tento příspěvek Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 17:52 | Nahoru | #8
kráva - svíce nebo krásný zadní: pouze pepř a sůl, jinak je to škoda masa
kráva roštěná - libovolně (občas víc na sladko, občas hodně ostře, občas i bylinky
prase krkovička - nej maso na gril - pepř, sůl, málo oleje - šťavnatý je to dost, sladká medová sojovka, trochu kari, lžíce medu, a černý pivo.. griluju tak 3 min z každý strany a samozřejmě otáčím jen jednou

prase kotletka - bývá suchá, ale dá se ještě... občas jen pepř a sůl, občas co najdu..

kuře křídla - bud s chilli nebo na sladko nebo s rozmarynem... lehce si je predpecu v troube, mam rad, kdyz se maso rozpada od kosti...

kuře prsa - negriluju - hnusny, suchy...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 17:56 | Nahoru | #9
rydlas> kdy máš v plánu grilování?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 17:58 | Nahoru | #10

Marushha píše: rydlas> kdy máš v plánu grilování?



no letos jsem griloval 1.1.2011, 10.1.2011, 15.2.2011 a minulej víkend padlo 6kg uhlí a 3kg křídel, 1,5 kila krávy a 3 kila prasete...

takže griluju v každou roční i denní dobu.. udělej si vejlet

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:02 | Nahoru | #11

rydlas píše: no letos jsem griloval 1.1.2011, 10.1.2011, 15.2.2011 a minulej víkend padlo 6kg uhlí a 3kg křídel, 1,5 kila krávy a 3 kila prasete...

takže griluju v každou roční i denní dobu.. udělej si vejlet


...krávu moc nemusím (nebo spíš na grilu sem ji nikdy nedělala), ale krkovice a křídla to já ráda, že bych zajela do Kozodírek?

3 reakcí na tento příspěvek Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:10 | Nahoru | #12
koukam ze, tu solite marinadu ... hmm ... jako nic moc .... sul na sebe vaze vodu ...

.... vepr ... pepr vic barev a rozmaryn a olej ..

osolit az po zatahnuti masa

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:12 | Nahoru | #13

Desmo píše: koukam ze, tu solite marinadu ... hmm ... jako nic moc .... sul na sebe vaze vodu ...

.... vepr ... pepr vic barev a rozmaryn a olej ..

osolit az po zatahnuti masa



to máš jako s harantama... každej tu bude do krve obhajovat to svoje, že je nejlepší, nejchytřejší, nejšťavnatější... jinak já nesolim jako 90% cechu, takze je to fuk...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:13 | Nahoru | #14
rydlas>

ja si prave myslim, ze 90% cechu soli

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:18 | Nahoru | #15

Desmo píše: koukam ze, tu solite marinadu ... hmm ... jako nic moc .... sul na sebe vaze vodu ...

.... vepr ... pepr vic barev a rozmaryn a olej ..

osolit az po zatahnuti masa


kecale tebe sem tu čekala a já nesolím, teda křídla jo, to bych kecala

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:20 | Nahoru | #16
Marushha>

kridla solim taky, ale tesne pred grilovanim

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:21 | Nahoru | #17

Desmo píše: Marushha>

kridla solim taky, ale tesne pred grilovanim


ty já solím, když je dávám do trouby rozpéct

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:22 | Nahoru | #18
Marushha>

no to jsem myslel

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:34 | Nahoru | #19

Desmo píše: Marushha>

no to jsem myslel


cos myslel?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:35 | Nahoru | #20
Marushha>

no uze ja vlastne kridla griluji jen v troube

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:37 | Nahoru | #21

Desmo píše: Marushha>

no uze ja vlastne kridla griluji jen v troube


v troubě? tak to není ono, musíš je očoudit nad ohněm

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:43 | Nahoru | #22

Desmo píše: rydlas>

ja si prave myslim, ze 90% cechu soli



Vole, myslel jsem, že nesolim tak moc jako 90% Cechu..

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:44 | Nahoru | #23

Desmo píše: koukam ze, tu solite marinadu ... hmm ... jako nic moc .... sul na sebe vaze vodu ...

.... vepr ... pepr vic barev a rozmaryn a olej ..

osolit az po zatahnuti masa


On ti každej lepší kuchař řekne, že to jestli solíš před nebo po je finále naprosto jedno Vodu to za tu chvíli stejně nevytáhne...

rydlas> je vidět že pán je labužník Trnu z toho, jak 90% lidí griluje kuřecí prsa nebo co nejlibovější vepřový s tím, že to je nejlepší...

Naposledy editováno 13.03.2011 18:45:16

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:53 | Nahoru | #24

Bludevil píše: On ti každej lepší kuchař řekne, že to jestli solíš před nebo po je finále naprosto jedno Vodu to za tu chvíli stejně nevytáhne...

rydlas> je vidět že pán je labužník Trnu z toho, jak 90% lidí griluje kuřecí prsa nebo co nejlibovější vepřový s tím, že to je nejlepší...



jj, držku si nerad šidím...

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:58 | Nahoru | #25
Bludevil> a úplně nejlepší je sele

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 18:59 | Nahoru | #26
Bludevil>

jako sory, ale nasolit biftek je prasecina prvniho stupne

Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 19:22 | Nahoru | #27
svíčková pravá, falešná nebo roštěná z dědovýho býčka, sůl a dobrý pepř

Naposledy editováno 13.03.2011 19:22:28

Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 19:22 | Nahoru | #28
moje oslava 18tin jen abych vam udelal trosku chute

Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 19:39 | Nahoru | #29
jen maso potřu česnekem,případně přihodím čerstvej tymián,nebo oregáno,potřu olejem a těsně před grilováním zlehka opepřím. až je maso hotový osolím a dím na ně bylinková máslo,který si udělám a to to okoření víc než dost.
Nemám rád grilovaný maso,kde cejtím všechno možný,jenom ne to maso

(reakce na) Jak marinujete maso?

13.3.2011 v 19:39 | Nahoru | #30

Desmo píše: Bludevil>

jako sory, ale nasolit biftek je prasecina prvniho stupne


viz bod 3.- největší pověry v kuchyni
Stačí?
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist