Téma: karbanátky - jak na to
 
7.2.2011 v 18:20
ahoj, mohl by mě někdo napsat technologický postup při výrobě domácích karbanátků?
s česnekem .
Jak vepřové, tak hovězí. Děkuji Vám moc.
Předchozí
1 2
Následující

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:23 | Nahoru | #1
Rozemel psa. Přidej koření a hořčici. Uplácej placky a šup na pánvičku

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:25 | Nahoru | #2
Oboje maso meleme dohromady, cca 60% vepřovýho, 40% hovězího, vejce, trochu strouhanky, úplně najemno cibuli, česnek, majoránku, sůl, pepř, uplácat placičku (pokud se lepí tak trochu oválet ve strouhance), osmažit, konzumovat

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:29 | Nahoru | #3
Dostal sem chut na karbanátky, s technologickým postupem neporadím, neumím uvařit ani čaj

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:31 | Nahoru | #4
to už tu někdy bylo, ne?

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:33 | Nahoru | #5
ten recept od tereka je celkem slušnej, ale ještě bych přidal housku namočenou v mléce....žena to tak dělá leta a její karboše mám rád....

2 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:36 | Nahoru | #6
chlapi kua - kolik vajec a kolik toho masa koření - po lopatě pro debila dík

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:37 | Nahoru | #7
Klasický recept od panTereka se dá ještě vylepšit za pomocí hub...teda, výborné jsou třeba s hlívou ústřičnou. Prostě se místo poloviny masa dá na jemno nakrájená a na cibulce podušená hlíva (kdbyby se tam dala rovnou, byla by moc tuhá, měkčí houby jako třeba žampiony dusit předem netřeba)...

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:38 | Nahoru | #8
houska nepotreba...to je spis dobry na sekacku

ja tam obcas pridam trocha horcice nebo strouh. syr, jinak zbytek jak psal Terek

(reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:38 | Nahoru | #9
šmudla> přiměřeně, přiměřeně vejce jedno, až dvě

1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:39 | Nahoru | #10
jestli to zkurvím tak to budu reklamovat - u vás samozrejme

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:40 | Nahoru | #11
ocekavam foto hotove vecere

(reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:41 | Nahoru | #12
šmudla> Prostě tam přidáváš vejce a strouhanku tak, aby to šlo slepit dohromady a nerozpadalo se to

(reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:41 | Nahoru | #13

šmudla píše: chlapi kua - kolik vajec a kolik toho masa koření - po lopatě pro debila dík



vejce stačí jedno na půl kila masa, té strouhanky fakt trochu (nevím, třeba polívkovou lžíci), aby to drželo pohromadě, koření a česneku přiměřeně

1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:43 | Nahoru | #14
vejce celý i se žloutkem jo ? A to maso to mam nasekat jak - mixerem ? jako tatarák ?

(reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:45 | Nahoru | #15

šmudla píše: vejce celý i se žloutkem jo ? A to maso to mam nasekat jak - mixerem ? jako tatarák ?


Vejce celý, maso normálně v mlýnku

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:45 | Nahoru | #16
Do karbošů housku nedávám, tu do sekané, pak je líp spojená dokupy

Jinak na asi kilo masa (směs vepřové+hovězí) dávám 1 střední cibuli najemno nakrájenou, 2-3 stroužky česneku (buď prolisovaný, nebo najemno nakrájený), vrchovatou lžičku soli, mletý pepř dle chuti (kdo má rád ostřejší, dá víc, já dávám cca 1/3-1/2 kávové lžičky), majoránky tak 3 lžičky, 1 celé vejce. Dát do velké mísy a pěkně promíchat ručně, mnout mezi prsty, tak se to pořádně spojí. Strouhanku přisypávám dle potřeby, když je to moc řídké, tak přisypu, aby šly dobře tvarovat placičky. Jo, a rada, namoč si ruce do vody, pak se ta směs tak nelepí na ruce.
To je takovej hrubej základ, kdo má rád, může přidat strouhanej sýr nebo tu hořčici, jak psala aquien, dá to tomu za jinej šmak. Event. je i dobré majoránku vyměnit za provensálské koření, to hezky voní.

Jo a smaží se to na rozpáleném oleji

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:49 | Nahoru | #17
Nejradši mám soukeňáky z bůčku a se sýrem

1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:50 | Nahoru | #18
jak poznam ze je hotovej, aby nebyl uvnitr syrovej

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:51 | Nahoru | #19
nechtel by mni je nekdo udelat a poslat treba mejlem ?

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 18:58 | Nahoru | #20
smaž je fakt na mirnem ohnicku pomaloucku jeje dycky oplacam ve strouhance
scim je jite s varenym bramborem
s bramborem a zelim
po studenu s chlebem a okurkou
edit: s chlebem /houskou, horcice a cibule
???????

Naposledy editováno 07.02.2011 19:05:21

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:04 | Nahoru | #21
predvcerejsi jeste se tri vali v lednicce

1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:07 | Nahoru | #22
prosim vas ten karbanatek musim obalit ve strouhance jako rizek ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:09 | Nahoru | #23

šmudla píše: prosim vas ten karbanatek musim obalit ve strouhance jako rizek ?

to už si děláš prdel,že jo

(reakce na) karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:12 | Nahoru | #24
messersmit> tak se podivej jak to maji osmahlý - to je strouhanka ne?

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:14 | Nahoru | #25
ve strouhance to balit nemusíš ... stačí prostě jen dát do rozpáleného oleje

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:15 | Nahoru | #26
Smudla ne jako rizek proste ja ztoho masa udelam placku a celou ji jeste vyvalim ve strouhance zadny trojobal

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:17 | Nahoru | #27
udelas placku z masa a pak ji jeste vyválíš ve strouhance? jako řízek teda

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:19 | Nahoru | #28
Smudla no defakto jo ale jen ve strouhance
rizek je mouka vajicko strouhanka....

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:20 | Nahoru | #29
Jinak rozmer karbenatku je asi ovalny tvar 70mm na 50mm a Tl 20mm

karbanátky - jak na to

7.2.2011 v 19:23 | Nahoru | #30
Tak vám fšem děkuju
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist