s česnekem .
Jak vepřové, tak hovězí. Děkuji Vám moc.
2 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to
1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to
šmudla píše: chlapi kua - kolik vajec a kolik toho masa koření - po lopatě pro debila dík
vejce stačí jedno na půl kila masa, té strouhanky fakt trochu (nevím, třeba polívkovou lžíci), aby to drželo pohromadě, koření a česneku přiměřeně
1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to
Jinak na asi kilo masa (směs vepřové+hovězí) dávám 1 střední cibuli najemno nakrájenou, 2-3 stroužky česneku (buď prolisovaný, nebo najemno nakrájený), vrchovatou lžičku soli, mletý pepř dle chuti (kdo má rád ostřejší, dá víc, já dávám cca 1/3-1/2 kávové lžičky), majoránky tak 3 lžičky, 1 celé vejce. Dát do velké mísy a pěkně promíchat ručně, mnout mezi prsty, tak se to pořádně spojí. Strouhanku přisypávám dle potřeby, když je to moc řídké, tak přisypu, aby šly dobře tvarovat placičky. Jo, a rada, namoč si ruce do vody, pak se ta směs tak nelepí na ruce.
To je takovej hrubej základ, kdo má rád, může přidat strouhanej sýr nebo tu hořčici, jak psala aquien, dá to tomu za jinej šmak. Event. je i dobré majoránku vyměnit za provensálské koření, to hezky voní.
Jo a smaží se to na rozpáleném oleji
1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to
scim je jite s varenym bramborem
s bramborem a zelim
po studenu s chlebem a okurkou
edit: s chlebem /houskou, horcice a cibule
???????
Naposledy editováno 07.02.2011 19:05:21
1 reakcí na tento příspěvek karbanátky - jak na to
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) karbanátky - jak na to
šmudla píše: prosim vas ten karbanatek musim obalit ve strouhance jako rizek ?
to už si děláš prdel,že jo