![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
Za mě třeba jednoduchá a levná polévka, vyjímečně bezmasá
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
A co potřebujem?
cca 4 vejce
něco smetany (lepší to větší balení 12%)
cca 4 brambory
máslo
hladká mouka
2 bujóny (nej. hovězí)
cibule
majoránka, sůl
Osmažíme zlehka cibulku na másle, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Dáme vařit vajíčka, aby byly natvrdo. Do jíšky přilijeme vodu, prostě dle velikosti hrnce. Přidáme sůl, nakrájené brambory a dáme vařit, dokud nezměknou. Přitom ještě přidáme bujóny. Až budou vejce hotová, oloupem a nakrájíme do polévky. Na závěr přidáme majoránku (té docela hodně), zlehka povaříme, přidáme smetanu a podáváme.
Upozorňuju, že jiné koření než sůl a majoránka tam nepatří, kazí do chuť! Vyzkoušejte, rychlá, levná a výtečná
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tummenupp.gif)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
Bludevil>St.naprcal> Použil jsem 12% a jen jí víc povařil a úplně v klidu. Hodně štěstí, je to fakt dobrý
aha, takže to musí povařit trochu jo? tak já to ve finále fotnu
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tummenupp.gif)
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/cool.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/wink.png)
Já relativně nedávno dělal tohle, doporučuju!
vepřové medailonky v karamelové omáčce
cukr, něco vepřových medailonků, rybí omáčka,2 stroužky česneku,lžička oleje, cibule, sójová omáčka;
Cukr nasypat do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání nechte dvě tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchat vepřové medailonky a opéct minutu dvě, dokud ze všech stran nezezlátnou. Ztlumit, vlít rybí omáčku, přidat česnek, olej a cibuli a vařit cca 15 minut, přidat sójovku dle chuti.
3 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
Jinak k snídani jsem dělal dýňovou kaši, z čerstvé dýně muškátové nasekáš kousky, odstraníš tvrdou kůru, do hrnce, lehce máslo, podlít vínem, sůl, pepř. Podusit a poté metličkou na jemné hrudky. Na závěr zamíchám drobné kousky jarní cibulky. Ideální snídané
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/wink.png)
VlastíkPlamínek píše: v poslední době jsem uklízel lednicu - čili klasika listové těsto a CCD (co dum dal) - v našem případě cca půl kila lososa, baby špenát a trošku balkánského sýru. Drobný závin, díky balkánu netřeba dosolovat a šmakuláda.
Jinak k snídani jsem dělal dýňovou kaši, z čerstvé dýně muškátové nasekáš kousky, odstraníš tvrdou kůru, do hrnce, lehce máslo, podlít vínem, sůl, pepř. Podusit a poté metličkou na jemné hrudky. Na závěr zamíchám drobné kousky jarní cibulky. Ideální snídané
S tou dýní..já se těmhle plodinám furt bránil, ale musím říct, že dýně hokaido mě přesvědčila. Polévka z toho je fakt výborná, dělám to podobně jako ty, cibulka na másle, víno vyvařit, na to kousky dýně, opražit, zalít bujonem, po půlhodině rozmixovat, přidat smetanu a dobrota ohromná
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
V neděli jsem zkoušel přední hovězí dušené na červeném víně s kořenovou zeleninou bazalkou a rajčaty...taky moc dobré
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
Bludevil píše: Tak co, budou zas nějaké tipy do kuchyně?;) Máte někdo třeba nějaký supr recept na lososa? nebo co vůbec udělat v Brně "kulinářské seance" gastronomů?
Byli jsme s Barčou na její narozeniny na degustační menu zde. Je to zhruba rok stará hospoda, ale docela se za ten rok ukázala a točí tam Dalešice
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
Dr.Houba píše: Byli jsme s Barčou na její narozeniny na degustační menu zde. Je to zhruba rok stará hospoda, ale docela se za ten rok ukázala a točí tam Dalešice . Zrovna měli zvěřinové speciality, musím říct, že po 4tém chodu jsme byli tak narvaní, že jsme si řekli radši o dezert...cena bych řekl byla úměrná kvalitě
Ty voe Houbo!!!!
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/yikes.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/yikes.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/yikes.png)
co to je za haluz?
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/lol.png)
VlastíkPlamínek píše: je podzim, dýně na každým rohu tak proč ne? Ještě chci zkusit dýňové rizoto
Já mám ještě kamaráda, co do do dýní dělá ve velkém, tak mám k dispozici téměř neomezené množství
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
Mezi tím si nachystáme brambory - neloupané nakrájíme na osminky, aby se snadněji upekly. Naskládáme na pekáč s olivovým olejem, zasolíme, opepříme, přidáme pár snítek rozmarýnu a zalijeme nějakým těžkým silným červeným vínem. Nejlepší a nejlevnější varianta je "bulharský medvěd" :) - asi bych tu hrůzu nepil, ale na podlití to je ale ideální. Nahoru na brambory dáme osmahlé maso a na 180-190st pečeme ne dýl než 30 minut (maso),brambory vycházejí tak o 10 minut dýl.
Vylepšit se to dá ještě "po anglicku" na čtvrtky rozkrájeným jabkem (zase golden) bez jadřinců na čtvrtky. Na bramborách si nenasaje mastnotu, ale upeče se v měkké pyré, které k masu na rozmarýnu vyznívá skvěle kontrastně....
Mňamka!
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
VlastíkPlamínek píše: v poslední době jsem uklízel lednicu - čili klasika listové těsto a CCD (co dum dal) - v našem případě cca půl kila lososa, baby špenát a trošku balkánského sýru. Drobný závin, díky balkánu netřeba dosolovat a šmakuláda.
Jinak k snídani jsem dělal dýňovou kaši, z čerstvé dýně muškátové nasekáš kousky, odstraníš tvrdou kůru, do hrnce, lehce máslo, podlít vínem, sůl, pepř. Podusit a poté metličkou na jemné hrudky. Na závěr zamíchám drobné kousky jarní cibulky. Ideální snídané
To první by té mé mohlo chutnat, mně taky, to zkusím
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
To druhé- safra z toho jde strach! Já na věcy jako dýně atd. nějak nejsem, bojím se co by z toho vzniklo
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
naprcccs píše: zdar žrouti, jak nejlpí nakládat kuřecí prsa na grill ?? aby to nebylo moc složité a drahé ( a bude toho více porcí , prodej na diskotéce)
Kuřecí prsa na gril je...no to horší co tam můžeš dát, akorát zdůrazníš jejich suchost. A pro diskotéku zbytečnej artikl, tam se mnohem více ujme štavnatější maso.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kulinářské téma
Bludevil píše: Kuřecí prsa na gril je...no to horší co tam můžeš dát, akorát zdůrazníš jejich suchost. A pro diskotéku zbytečnej artikl, tam se mnohem více ujme štavnatější maso.
No, ono se to dá, ale je to vždy trochu o salmonelózu
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
Bathed: vyzkouším, zní to skvěle
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/smile.png)
1 reakcí na tento příspěvek kulinářské téma
Jinak doporučuju kouknout na TV Barandov. Vaří tam takový ostravsky chachar, co žije v Praze. Vaří rychle, jednoduše, ale nejsou to takové patlaniny jak od Babicy. Maximálně klade důraz na suroviny a jejich čerstvost. Zatím co jsem zkusil, bylo skvělé!!!!
Naposledy editováno 21.09.2011 08:32:12
bathed píše: Vlastík + Houba + Blue: když to po sobě čtu, nezdůraznil jsem jednu věc - to maso vínem NEPOLÉVAT!
Jinak doporučuju kouknout na TV Barandov. Vaří tam takový ostravsky chachar, co žije v Praze. Vaří rychle, jednoduše, ale nejsou to takové patlaniny jak od Babicy. Maximálně klade důraz na suroviny a jejich čerstvost. Zatím co jsem zkusil, bylo skvělé!!!!
Rozumím podstatné je vínem hlavně podlévat sebe během vaření
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tummenupp.gif)