Téma: pánev - co máte doma
 
10.3.2021 v 09:31
Zdarec. Tak hoši, žádný prasásrny, žádný bobříci ani medvědí ucha ani vyholený kundičky, ale vážná věc, máte/znáte pánvičku, co by vydržela víc jak dva roky třeba a použitelná?
Litinová, hliníková, nerezová, keramická, skleněná, teflonová, titanová, stříklá nějakým tým technickým hajzlem, nevím...?
Máme doma nějakou nerezovou tureckou, koupenou ještě za komančů, která funguje, ale jen chvilku, po pár minutách se začne přichytávat, ale dá se hodit do původního stavu a je jako nová zase. Pak nějakej tefal a tomu podobný s teflonem, ty se nepřichytávají, ale to se začne loupat po pár měsících.
Poslední, co jsem pořídil, tak byl českej kolimax, ale to mi připadlo, že to po zahřátí smrdělo nějakou chemií (nebyl to jen můj pocit, smrdělo to i zbytku rodiny), jak se vyžral tech chemickej povrch, tak šla stejně do kytek.
Samo že chování k povrchu jak se patří, žádný železo a tomu podobný, stejně to de do řiti. :ramena:
Máte někdo nějakou radu, odkaz, nejlépe vlastní zkušenost, ale klidně i od sósedky.
Nebo se mám vrátit na zem a nic kosmickýho neexistuje? Díky! ? ?
Předchozí
1 2
Následující

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 09:42 | Nahoru | #1
Já bych nepotřeboval nic kosmickýho, stačila by mi pánvička, co se po několika použitích uprostřed nevyboulí

1 reakcí na tento příspěvek pánev - co máte doma

10.3.2021 v 09:57 | Nahoru | #2
https://www.chytryvyber.cz/nejlepsi-panve/
Občas se v testech trefí...

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 10:30 | Nahoru | #3
Máti ma nejakou Fiskars a drži už dlouho,jen říkala,že je ta pánvička těžká...

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 10:38 | Nahoru | #4
za mě litina, Musis se o to trochu starat, ale je to nesmrtelny, Mam dve panve, jednu velkou z Ikey (uz ji bohuzel neprodavaj) ta je tezka jak prase, a jednu mensi snad po prababicce a obe maj povrch vicemene shodnej, Nepripejka se na ne, muzes do nich rejt vidlickama, kdyz je upustis na zem tak RIP podlaha, a neprohli by se ani kdybys je prejel tankem. Dalsi vyhoda tlustyho dna je, ze teplota je krasne rovnomerna. Nevyhoda, ze otocit palacinku nadhozenim je i u ty maly potreba silny zapesti, a u ty velky nemozny, ta se bere obouruc. No a na indukcni varnou desku jsou samozrejme naprd.

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 11:36 | Nahoru | #5
Jednoducha rovnice, cim tezsi panev tim lepsi vareni. Mame nejakou tu profesionalni tefal, tezkou jak krava uz roky a na indukci to funguje naprosto bez potizi

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 11:42 | Nahoru | #6
taky máme doma od Tefalu na indukci, jedna je super, ta jede skoro denně ( je to vok pánev) a druhá od tefalu se po pár měsících prohnula, takže je to 50/50

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 11:47 | Nahoru | #7
V obecne mire to plati na jakekoliv nadobi. Doma mam uz hromadu let smaltovane hrnce Belis, coz je pokracovatel znacky Sfinx (starsi dobre znaji). Ty hrnce vypadaji jak pridruzena vyroba z tovarny na tanky - tezke jak hovado a smalt opravdu kvalitni. Celkove jsou ty hrnce krasna poctiva prace a diky tloustkam sten jednak na indukci “bzuci” mnohem min nez ty nerezove mrdky a maji lepsi roznaseni tepla a maloco se na nich pripali.

1 reakcí na tento příspěvek pánev - co máte doma

10.3.2021 v 11:49 | Nahoru | #8
už mnoho let kupuji z německa pánve woll, s oddělitelným držadlem naprosto ideální, ale jsou dražší např.tady

(reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 13:58 | Nahoru | #9

Katanymmk píše: https://www.chytryvyber.cz/nejlepsi-panve/
Občas se v testech trefí...


Ty ocelový vypadají dobře. Jak to má dno z více materiálů, prohne se to dycky.

1 reakcí na tento příspěvek pánev - co máte doma

10.3.2021 v 13:59 | Nahoru | #10
Používám fígl pro všechny pánve s tvrdým povrchem (ocel, nerez, smalt, keramika). Pánev pomazat olejem, nahřát, posypat solí a ještě nechat trochu rozpálit. Až trochu vychladne (abych se nespálil), ale ještě horkou, tak zmuchlaným papírovým ubrouskem pořádně sůl rozmatlat, přebytky vymést. Zůstane mastný povrch na který se to nebude lepit i při použití minimálního množství tuku než je obvyklé. Na takto ošetřené obyčejné ocelové pánvi jdou snadno smažit i palačinky a nelepí se.
Nepoužitelné na teflon a podobné měkké povrchy.
Po umytí je to potřeba udělat samozřejmě znovu.

(reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 14:27 | Nahoru | #11

4JR píše: Používám fígl pro všechny pánve s tvrdým povrchem (ocel, nerez, smalt, keramika). Pánev pomazat olejem, nahřát, posypat solí a ještě nechat trochu rozpálit. Až trochu vychladne (abych se nespálil), ale ještě horkou, tak zmuchlaným papírovým ubrouskem pořádně sůl rozmatlat, přebytky vymést. Zůstane mastný povrch na který se to nebude lepit i při použití minimálního množství tuku než je obvyklé. Na takto ošetřené obyčejné ocelové pánvi jdou snadno smažit i palačinky a nelepí se.
Nepoužitelné na teflon a podobné měkké povrchy.
Po umytí je to potřeba udělat samozřejmě znovu.



jup, presne tohle delam s litinou.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 14:35 | Nahoru | #12

fireblader_puvodni píše: už mnoho let kupuji z německa pánve woll, s oddělitelným držadlem naprosto ideální, ale jsou dražší např.tady



Ono to luxusnější nádobí se většinou vyplatí koupit na Amazonu , než u Potten Pannen nebo Kuliny.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 16:34 | Nahoru | #13
Tom_L> dyť to na tom Amazonu stojí skoro stejně...

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 16:38 | Nahoru | #14
Mám tři Jednu obětní na prasárny, z ikea asi za dvě stovky. Už je uprostřed prohnutá, protože jsem jednou chvátal a vypláchl jsem ji když ještě pořádně nevychladla Ale jinak vydržela nesmysl a teflon taky ok. Pak mám jednu po prabábě z první republiky, to je asi pětikilovej litinovej ingot. Ta je super na vajíčka, dlouho trvá než se rozpálí, ale pak stačí vypnout plyn, kydnout tam vajíčka a udělaj se úplně přesně akorát No a pak jednu normální, nevim, asi z lídla? Je to nějaká slitina hliníku, ale má hodně tlustý dno a takovej ten šedivej tvrdej kropenatej povrch. Tu mám asi rok a dobrý.

Naposledy editováno 10.03.2021 16:41:01

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 16:46 | Nahoru | #15
ocelova kela ferrum, jsem s ni hodne spokojenej

kela 24
kela 28

ze je panev nutny zajet a nemeje se saponatem (a kdyz tak znova vypalit olejem) je jasny ...



Naposledy editováno 10.03.2021 16:50:06

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:08 | Nahoru | #16
Ahoi , mám wok od tefalu s Thermo spotem třetím rokem, maximální spokojenost, koupil bych znovu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:09 | Nahoru | #17

Danny350 píše: Tom_L> dyť to na tom Amazonu stojí skoro stejně...



Čtyři stovky rozdíl ...... cca 20% ...... to je skoro stejný, no.

(reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:21 | Nahoru | #18
Tom_L> no vzhledem k tomu, že z té Číny to máš bez záruky, tak ano

2 reakcí na tento příspěvek pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:25 | Nahoru | #19
Amazon.de ..... čína, bez záruky? Pouč mě prosím, o tom nic nevím.

(reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:33 | Nahoru | #20
Tom_L> jo sorry, to jsem si nevšiml, že máš z dojčlandu

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 17:49 | Nahoru | #21
Tom_L> no, záruka sice jo, akorát to má jeden háček - pánve se samozřejmě neopravují. Takže dobropis. Dostaneš u nás v autorizáku lejstro, v češtině samozřejmě, a pak si to vydržkuj v Říši.

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 18:03 | Nahoru | #22
a abych jen blbě nekecal, moje žena přímo miluje Tefal TalentPro C6213352 Dělá na tom prakticky všechno, už ji ani neuklízí, je u nás furt na sporáku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 18:40 | Nahoru | #23

sardel píše: Tom_L> no, záruka sice jo, akorát to má jeden háček - pánve se samozřejmě neopravují. Takže dobropis. Dostaneš u nás v autorizáku lejstro, v češtině samozřejmě, a pak si to vydržkuj v Říši.



To máš samozřejmě pravdu, ale když kupuješ trochu kvalitnější věci a jednoduché konstrukce jako je pánev, riziko reklamace je opravdu malé. Máme toho nádobí z německého Amazonu víc a už několik let a reklamace zatím žádná nebyla potřeba.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 19:20 | Nahoru | #24
Tom_L> kdybys viděl, kolik já těch reklamací pánví a jinýho nádobí vyřizuju. a jak lidi čuměj jak puci, když dostanou dobropis do amazonu... nebo když utřou rypák, páč ušetřili "dvacetikorunu" nákupem u pochybnýho "noname" prodejce - a von to byl šedej dovoz... jéje, o tom by se dalo dlouze vyprávět! ovšem, my nesmíme ani naznačovat. každopádně, já jsem z těhle "výhodnejch" nákupů naprosto vyléčenej, když vidím v praxi výsledek. raději dám o pár korun víc, ale s jistotou, že nebudou při reklamaci problémy.

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 20:02 | Nahoru | #25
...používáme titanové z gastro nepřilnavý povrch, vaření se lžičkou tuku, vhodné i do trouby se skleněnou poklicí

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 20:28 | Nahoru | #26
Nejlepší pánev co jsem kdy měl, byla z IKEA za úplně normální peníz. Sice velká a těžká, ale téměř nesmrtelná. Začala se prichytavat až tak po cca 6- 7 letech používání a šla z domu. Nevím, myslím, že už někdo psal, že se už nevyrábí. Jinak ostatní pánve za 1000,- Kč a víc od TEFAL a TESCOMA se okamžitě vyboulily. V Tescome mi řekli, že to je tím, že to dám hned na plný výkon (indukce). Takže nepoužitelný.

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 20:41 | Nahoru | #27
Parádní pánve

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) pánev - co máte doma

10.3.2021 v 22:19 | Nahoru | #28
sardel> Já mluvím o německém Amazonu, to je šedý dovoz? Mluvíme pořád o tom stejném? Já nikdy neměl problém. Nevím co děláš, ale pokud ses do toho pustil, napiš o problémech s německým Amazonem. Dík.

pánev - co máte doma

10.3.2021 v 23:58 | Nahoru | #29
tak se to tu pěkně hromadí, to vypadá, že si jich budu muset koupit hned několik

pánev - co máte doma

11.3.2021 v 07:41 | Nahoru | #30
Ozkoušený je Fiskars (ok), Lidl leštěná nerezová (ok tak na 2-3 roky, ale fajn za fajnovou cenu, už mám asi třetí za ty roky). Nekroutí se žádná, vařím na obyč. sklokeramice. Lidl wok, požívám relativně málo. Plánuju jít do nějakých ocelových. Často používám pro smažení raději hrnce, neprská mi tolik mastnoty kolem.
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.

TOPlist