MČR Supermoto, Vysoké Mýto

Poslední podnik letošního Mistrovství České republiky Supermoto nám proběhl o víkendu ve Vysokém Mýtě. Na kvalitní závody si za nádherného letního počasí našlo cestu i poměrně dost diváků. Ze zisku mistrovských titulů se ve svých třídách mohou radovat Zdeněk Antony, Honza Jasanský, Petr Záruba a Tomáš Trávníček.

Kapitoly článku

Mitas Cup:

V této třídě se v posledním letošním závodě objevila řada nových či staronových tváří. Asi největší pozornost přihlížejících budil Vít Stránský (# 50). Stálý účastník motokrosového MČR ve třídě MX3 si prodloužil sezonu a stejně jako vloni na zdejší trati dominoval. Stránský vyhrál kvalifikaci i obě jízdy, ve kterých mu marně na záda dýchal leader průběžného pořadí Zdeněk Antony (# 52). I tak ale dvě druhá místa a zisk 44 bodů Antonymu stačily (při neúčasti Potužáka) k pohodlnému zisku mistrovského titulu pro letošní sezonu. Na třetím místě, rovněž v obou jízdách skončil Zdeněk Kuchař (# 3), kterého jsme letos mohli spatřit pouze v Sosnové. V této třídě trochu nezvyklý motocykl po trati proháněl Lukáš Hlaváč (# 23). Díky regulím mu stačilo u své KTM 690 Supermoto zalepit světla a ještě s „espézetkou“ si zabojovat o mistrovské body.
Výsledky:
1. Stránský Vít, KTM, 50 bodů
2. Antony Zdeněk, Kawasaki, 44 bodů
3. Kuchař Zdeněk, Honda, 40 bodů 

Konečné pořadí 2009:
1. Antony Zdeněk, 178 bodů
2. Potužák Vladimír, 137 bodů
3. Cikánek Aleš, 106 bodů
4. Pergl Miroslav, 82 bodů
5. Červený Lukáš, 82 bodů

Čtyřkolky

Reporáž ze závodu čtyřkolek naleznete zde.

Open

Tradičně nejpočetnější startovní pole doplnilo v posledním závodě sezony dokonce i pár zahraničních jezdců. I když Poláci Chochol (# 14), Cempel (# 19) a Koloczek (# 34) se stihli zúčastnit pouze druhé finálové jízdy. Po minulém závodě v Písku, měla teoretickou šanci na zisk titulu hned čtveřice jezdců. První dva - Petra Zárubu (# 43) a Lukáše Ducháčka (# 33) od sebe dělilo jen 14 bodů. Záruba ale neponechal nic náhodě a zvítězil v obou jízdách. Druhé a čtvrté místo znamenalo pro Lukáše Ducháčka třetí pozici celkově. Mezi dva výše zmiňované se dokázal vklínit jezdec AMK Masarykův okruh – Honza Zeman (# 169). Z mistrovského titulu se tedy letos raduje vítěz posledních tří podniků Petr Záruba. V konečném součtu předstihl druhého Lukáše Ducháčka o 24 bodů.
Výsledky:
1. Záruba Petr, Yamaha, 50 bodů
2. Zeman Jan, Suzuki, 40 bodů
3. Ducháček Lukáš, Husqvarna, 40 bodů 

Konečné pořadí 2009:
1. Záruba Petr, 226
2. Ducháček Lukáš, 202
3. Snížek Lukáš, 179
4. Fučík Aleš, 172
5. Zeman Jan, 160

450 + Prestige

Ani v této třídě nebylo před startem posledního závodu sezony o držiteli titulu rozhodnuto. Po píseckém závodě ztrácel Jirka Boček (# 1) na vedoucího Trávníčka 22 bodů. Do konečného pořadí mohli dále promluvit i Vít Janoušek ml. (# 51) a David Brabec (# 101). Tomáš Trávníček (# 16) dokázal zvítězit v kvalifikaci i v první rozjížďce. A přestože ve druhé jízdě vyšel bodově naprázdno (skončil v osmém kole) uhájil náskok v celkovém pořadí a stal se pro rok 2009 mistrem ve třídách 450 a Prestige. Pro vítězství v závodě si díky druhému a prvnímu místu došel Vít Janoušek ml. Toho na bedně doplnili Jiří Boček-druhé a David Brabec- třetí místo. Smolný byl poslední závod sezony pro Petra Pince ml.(# 21), který i přes velkou snahu nedokončil ani jednu z jízd.
Výsledky:

1. Janoušek Vít ml., Honda, 47 bodů
2. Boček Jiří, Honda, 42 bodů
3. Brabec David, Yamaha, 38 bodů

Konečné pořadí 2009:
1. Trávníček Tomáš, 191 bodů
2. Boček Jiří, 186 bodů
3. Janoušek Vít ml., 175 bodů
4. Brabec David, 157 bodů
5. Pinc Petr ml., 113 bodů
Závody ve Vysokém Mýtě nám tedy skončila domácí „motárdí“ sezona. Její podrobnější zhodnocení přineseme během následujícího měsíce. Všem mistrům, vicemistrům i dalším účastníkům těchto závodů patří velký dík a gratulace. Příznivci driftů však smutnit nemusí, protože nás již 11. října čeká v bulharském Plevenu Supermoto národů. Českou republiku zde bude reprezentovat trio Vorlíček, Boček a Janoušek. O průběhu tohoto podniku Vás budeme samozřejmě informovat.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist