Z Jerezu míří tým Kawasaki Racing testovat do Barcelony

Jezdecká dvojice továrního týmu Kawasaki, Jonathan Rea a Alex Lowes, absolvovala tento týden dvoudenní testy v Jerezu. Vzhledem k proměnlivým podmínkám vyjel Rea na dráhu až druhý den a na suchém povrchu nastavil nejrychlejší kolo testu superbiků. Lowes testoval oba dny za všech podmínek, protože potřebuje najet potřebné kilometry, a test uzavřel čtvrtým časem, když na týmového kolegu ztratil necelých sedm desetin. Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí měli jezdci možnost vyzkoušet své stroje už v úterý.

Počasí v lednu nebylo ideální ani na jihu Španělska, kde měli tento týden dvoudenní privátní testy jezdci mistrovství světa superbiků. Jonathan Rea ve středu na dráhu vůbec nevyjel, ve čtvrtek si počkal až budou lepší podmínky, zajel devatenáct kol a nastavil nejrychlejší čas testu 1'40,983 sekundy. Alex Lowes naopak testoval co to šlo a během dvou dnů zvládl kolem sedmdesáti kol s čtvrtým maximem 1'41,642 sekundy.

Většina týmů teď míří na další testy do Portugalska, není to ale případ Kawasaki Team Racing, jelikož jejich cesta teď vede do Barcelony, kde mají v pondělí jednodenní test na okruhu v Montmeló. Ve čtvrtek 6.února pak v metropoli Katalánska oficiálně představí tým pro sezonu 2020.

Úřadující mistr světa Jonathan Rea k testu poznamenal: „Včera (středa) jsme zůstali sedět, protože podmínky byly docela mokré a proměnlivé. Dnes (čtvrtek) to bylo o něco lepší, ačkoliv ne perfektní, protože na dráze bylo v závodní stopě pár vlhkých míst, přesto jsme stačili na motorce vyzkoušet pár položek. Zaměřili jsme se na to, aby motorka lépe zatáčela a myslím si, že jsme v této oblasti pokročili. Potřebujeme si to ještě před odjezdem do Austrálie potvrdit v pondělním testu v Montmeló.“

„Test to byl rozhodně velmi dobrý a jsem moc rád, že jsem měl možnost jezdit za proměnlivých povětrnostních podmínek,“ komentoval test v Jerezu Alex Lowes. „Byl jsem rychlý v mokrých i suchých podmínkách a na motorce se začínám cítit čím dál tím víc pohodlněji. Opravdu si to užívám a cítím, že před Phillip Islandem děláme správné pokroky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist