Yamaha uvolnila z kontraktu Anthony Westa

Velmi krátké, ale především velmi působivé, bylo představení australského jezdce Anthony Westa v sedle továrního motocyklu Yamaha YZF R6.

Tři závody a v nich jedno třetí a dvě první místa. Taková je bilance Australana Anthony Westa, který u továrního týmu Yamaha SSP Racing zaskočil za zraněného Kevina Curtaina. West měl původní kontrakt pouze pro závod na italské Monze, ovšem po jeho tamním představení, kdy vybojoval třetí místo, prodloužila továrna kontrakt s tehdy ještě jezdcem GP 250 ccm až do konce této sezóny, přičemž velmi nahlas se mluvilo o tom, že to bude právě West, kdo v příštím roce může pro továrnu Yamaha zajistit kýžený světový titul. Ovšem kroky sympatického Australana vedou opět dál. Jeho skvělé působení mezi čtyřtaktními jezdci neušlo pozornosti zástupcům nejprestižnější kategorie MotoGP. Došlo na jednání, na jehož konci bylo Westovo vyvázání ze smlouvy s továrnou Yamaha, a protože West přistoupil i na finanční kompenzaci, může již o tomto víkendu startovat ve vysněném MotoGP, kde by měl dle všech indicií nahradit Oliviera Jacqua na továrním motocyklu Kawasaki Ninja ZX-RR.
Anthony West:
Je to takové divné, že jsem učinil toto rozhodnutí. Yamaha mi dala fantastickou šanci ukázat s R6 můj potenciál. Díky této šanci jsem se na okruhu opět skvěle cítil. Odejít v této době od Yamahy je smutné, ale já mám obrovskou šanci abych následoval můj sen jezdit v MotoGP. Yamaha mi tuto šanci nechtěla blokovat. Jsem jim vděčný, že mi dali šanci ukázat se. Chtěl bych říci, že opravdu lituji toho, že opouštím tento tým, chtěl bych jim poděkovat za tvrdou práci a podporu. Tým byl skvělý, motocykl rychlý od první minuty, kdy jsem se na něj posadil. Ještě nikdy jsem v takto profesionálním týmu nejezdil, opravdu jsem se tam cítil jako doma. Finanční odškodnění, které za přerušení kontraktu musím zaplatit, je hrozné, ale já mám šanci ukázat se ne motocyklu MotoGP. Doufám, že to má cenu. Je pro mě důležité, abych byl z týmu uvolněný po vzájemné dohodě. Jsem ještě mladý, Yamaha je dobrá společnost a právě kdo ví? Možná ještě někdy v mé kariéře můžeme společně pracovat.
Laurens Klein Koerkamp – závodní manažer Yamaha Motor Europe:
Jsme pochopitelně zklamáni vyvázáním vítězného jezdce z jeho kontraktu, což není naše normální činnost. Nakonec jsme našli společnou řeč a potvrdili si finanční vyrovnání. Můžeme k takovémuto jednání přistoupit i proto, že Anthony byl náhradní jezdec, který k nám nastoupil v rozjeté sezóně a jen s teoretickou šancí na zisk titulu. Nicméně hluboce litujeme jeho rozhodnutí, je to zklamání pro celý tým. Anthony je ovšem skvělý jezdec a přejeme mu jen to nejlepší v cestě za jeho snem. Nyní jednáme o jeho háhradě, před dalším závodem na to máme dost času.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist