WSBK Most – Na vítěze čeká originální trofej z českého skla

Dlouhé očekávání je u konce. Už tento pátek odstartuje na Autodromu v Mostě mistrovství světa superbiků a Česká republika bude mít zastoupení v každé kategorii. Na vítěze čeká originální trofej z českého skla, která v sobě nese otisk povrchu cílové rovinky.

Pro jezdce je připravena speciální trofej vyrobená z českého skla oslavující sklářské umění, které má u nás dlouhou tradici. Jednoduchý základní tvar trofeje byl zvolen, aby co nejvíce vyzněla struktura povrchu. Ten tvoří otisk asfaltu, který byl sejmutý přímo z cílové rovinky mosteckého okruhu. Vítěz si tak s sebou odveze symbolický kus trati, na které se mu podařilo zvítězit. „K tomuto ztvárnění mne inspirovaly reakce sportovců po celém světě, kteří při svých úspěších vedle děkování divákům dost často pokleknou na zem a gestem poděkují, či políbí zem, na které vybojovali vítězství,“ říká designér Jan Jaroš, který je autorem trofeje.

Superbiky v Mostě se jedou už potřetí a organizátoři věří, že překonají loňský rekord, který představoval bezmála 40 tisíc návštěvníků. „Autodrom Most má příjem jen ze vstupného a tak věříme, že čeští fanoušci přijedou podpořit nejen naše jezdce, ale i nás jako okruh, abychom v tradici pořádání mistrovství světa mohli pokračovat,“ uvedl Josef Zajíček předseda představenstva Autodromu Most.

Pro fanoušky je připravena celá řada atrakcí a bohatý doprovodný program. Už v pátek se budou moct setkat s vybranými jezdci na speciální show v kempu Matylda, který je v bezprostřední blízkosti okruhu. Celý seriál mistrovství světa WorldSBK je specifický svým zaměřením na fanoušky, kteří jsou vždy přímo v centru dění. Mají přístup do závodního paddocku, kde mohou nahlédnout do zázemí týmů nebo potkat jezdce. Po každém závodě jezdci projíždějí k hlavnímu pódiu přímo mezi diváky v tzv. Victory Lane. Fanoušci tak s nimi mohou sdílet emoce a jedinečnou atmosféru přímo po závodě a následně slyšet jejich dojmy v Paddock Show, kde se na podiu celý den odehrává i další doprovodný program.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist