WSBK Donington Park - První závody ovládla Ducati. Zvítězili Bautista a Bulega

Kapitoly článku

MS Supersport - Závod 1 (19 kol)

Závod SSP odstartoval krátce po čtvrté hodině. Na první místo se zařadil Nicolo Bulega, za kterého se zařadili Yari Montella, Stefano Manzi a Federico Caricasulo. Nelehký start měl pátý Lucas Mahias, který musel hned v úvodu řešit highsider. Naštěstí se mu podařilo zůstat v sedle motocyklu. Šestý jezdil Adrian Huertas, kterého následovali Marcel Schrötter, Niki Tuuli, Glenn Van Straalen a Raffaele De Rosa, který uzavíral nejlepší desítku. Eugene McManus jedoucí na divokou kartu upadl.

Na konci druhého kola upadli dva závodníci, a to Nicholas Spinelli a Harry Trulove. Druhému jmenovanému museli navíc z kačírku pomáhat traťoví komisaři, zřejmě byl po pádu v bolestech. Na zemi skončil i Alvaro Diaz, do závodu se ale vrátil.

Po pěti kolech byl ve vedení stále Nicolo Bulega, který vedl už o více než dvě a půl vteřiny před druhým Stefanem Manzim. O třetí místo spolu sváděli souboj Yari Montella a Federico Caricasulo, nejlepší pětku uzavíral se ztrátou téměř tří vteřin na čtvrtého Adrian Huertas. Následovaný byl Glennem Van Straalen a Marcelem Schrötterem.

V dalších kolech se toho příliš nedělo. Vedl stále Nicolo Bulega, jezdci, kteří ho následovali, měli mezi sebou mezery. Druhý byl Manzi třetí Yari Montella. Jediný souboj na trati probíhal mezi Valentinem Debisem a Marcelem Schrötterem, jenž se oba snažili dostat do nejlepší pětky. Předvedli několik krásných předjetí, z nichž lépe na tom byl právě Němec.

Souboj těchto dvou pilotů probíhal až do posledního kola závodu. V poslední zatáčce Marcel Schrötter vytlačil Valentina Debise z trati, když i on byl dlouhý. Oba jezdci vyjeli na travnatý povrch, což je zdrželo a několik soupeřů se před ně dostalo.

Vítězem prvního závodu v Donington Parku se stal Nicolo Bulega, jenž projel cílem o více než vteřinu dříve než Stefano Manzi. Ten za sebou nechal Yariho Montellu a Federica Caricasula. Na páté pozici skončil po chybě Schröttera s Debisem Glenn Van Straalen, šestou příčku bral Adrian Huertas a sedmou Raffaele De Rosa. Až osmou pozici získal Schrötter, devátý projel cílem Tom Booth-Amoas a desátý Debise.

Supersport World Championship – Závod 1 (19 kol)
22°C, dráha suchá, 29°C, vlhkost: 53%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist