WSBK - 2. závod

Déšť ovlivnil výsledky druhého závodu, zařídil mnoho pádů, ale i připravil několik překvapení.

Déšť, který po komplikaci ve Warm Upu přišel při druhém závodě Superbike opět, zkomplikoval cestu domácímu Troy Corserovi za jeho vytouženým doublem. Přestože zvítězil v první části a dlouho vedl i ve druhé, musel o svůj triumf tvrdě bojovat. Nakonec se vše podařilo a v součtu časů dokázal Troy Corser zvítězit o 5,822 sekundy před svým týmovým kolegou Yukio Kagayamou, jenž ve druhé části tohoto závodu zvítězil. Poté, co z důvodu havárie vypadl jak Andrew Pitt, tak i Régis Laconi, radoval se z třetího místa mladý Max Neukirchner, jenž předvedl v obou částech tohoto závodu opravdu skvělou jízdu.
Čtvrtá pozice tentokrát zbyla na domácího Chrise Vermeulena, zatímco skvělým výkonem na vodě se dokázal na pátou pozici probojovat Fonsi Nieto. Šesté místo vzal také díky mokré části Alessio Corradi, jenž v týmu Lucia Pederciniho zaujal místo za Alessia Veliniho. Régis Laconi po svém divokém pádu, při kterém nechtěl pustit řidítka své Ducati, nakonec stroj znovu osedlal a tak mohl být klasifikován ještě na sedmém místě, těsně před osmým Norickem Abem. Devátý dokončil závod Giovanni Bussei a desátý Mauro Sanchini.
Nástrahy těžkého okruhu nezvládlo mnoho jezdců, v kotrmelcích skončili vedle Laconiho a Pitta, jenž v jednom závodě havaroval dvakrát, také mimochodem James Toseland, Noriyuki Haga, Steve Martin, Garry McCoy, Chris Walker a mnoho dalších. Cíl druhého závodu proto vidělo pouze čtrnáct jezdců.
V celkovém pořadí nyní vede tovární jezdec Suzuki Troy Corser (91 bodů), druhý je jeho kolega Yukio Kagayama (85). Na třetím místě již začíná nabírat ztrátu Régis Laconi (54), čtvrtý je Chris Vermeulen (50) a pátý Max Neukirchner (37).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist