Van Keymuelen s tovární podporou Suzuki

V roce 2008 se mistr světa kategorie Superstock 1000 z roku 2005 účastní Mistrovství světa Supersport v týmu RES Software Hoegee Suzuki Racing Team po boku Holanďana Barry Venemana. Jde o jednoroční kontrakt s jediným továrnou Suzuki podporovaným týmem, s opcí pro sezónu 2009.

Již dříve byl pro sezónu 2008 Didier ohlášen jako druhý pilot českého týmu Intermoto CZ, jenž měl být podporován továrnou Yamaha. Ve chvíli, kdy Intermoto CZ a Yamaha Europe nedospěli k dohodě, ponechalo si Intermoto CZ jako svého druhého jezdce De Angelise a Didier Van Keymeulen – „DVK“ byl nucen se poohlédnout po jiných příležitostech.

Belgický organizátor okruhových akcí EYBIS (zároveň manažer rychlého Belgičana) byl nakonec schopen domluvit pro Didiého test na Triumphu 675 v novém, továrnou podporovaném týmu, u nás dobře známého pana Caracchiho (bývalý tým Jakuba Smrže v SBK). V tu dobu byl jejich jediným oficiálním pilotem ex-jezdec MotoGP Gary McCoy. O druhé místo v týmu spolu soupeřili francouzský šampión Supersportů 2007 Kenny Foray a Australan Paul Young, který jako první dostal „675“ na pódium britských Supersportů. Po prvním kontaktu se Stefanem Caracchim byl týmový boss velmi překvapen, že „DVK“ ještě nemá pro sezonu 2008 angažmá a okamžitě souhlasil s nabídkou testů. Po zvážení situace došel Didier, jeho otec Guido a manažer EYBIS k závěrečnému rozhodnutí, že Suzuki je pro nastávající sezónu ta pravá volba a de facto vzápětí došlo k podpisu smlouvy. Týmový šéf Marc Hoegee krátce po prvním kontaktu souhlasil s nabídkou EYBIS (jenž je sám úzce spjat s motocykly Suzuki) přijet trénovat na jejich akci pořádanou na Brněnském okruhu ve dnech 7-8-9 července. Didier bude navíc poskytovat soukromé lekce okruhového ježdění na francouzském okruhu Val de Vienne 26. a 27. července 2008 a na nové trati v Ecuyer poblíž Reims 31. května a 1. června 2008. Účastníci, kteří mají zájem, mohou využít soukromých lekcí od Didier Van Keymeulena. Více info naleznete na www.DidierVanKeymeulen.com a www.EYBIS.com.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist