V superbicích začala sezóna 2011

Testy na francouzském okruhu Magny Cours začala superbiková sezóna 2011.

První testovací den na 4.411 km dlouhém okruhu "Magny-Cours Circuit" nepřinesl kvůli nepříznivému počasí žádné relevantní časy a tak to byla pouze přehlídka nových kombinací - myšleno jezdců, týmů a motocyklů.

První okruhy s novým motocyklem tak dnes třeba objel vicemistr světa superbiků 2010 Brit Leon Haslam (BMW Motorrad Motorsport). Společně s Haslamem ovšem jezdil na motocyklu BMW S1000RR i Australan Troy Corser. 




A také se s novým motocyklem seznamoval i dvojnásobný vicemistr světa supersportů Ir Eugene Laverty (Yamaha Sterilgarda).
 



Po 7 létech se vrátil dnes k motocyklu Suzuki Ital Michel Fabrizio (Suzuki Alstare), naposled  se stal v tomto týmu vítězem "Superstock 1000 Championship" v roce 2003 na GSX-R1000.



Jezdil také trojnásobný japonský ex-vicemistr světa Noriyuki Haga (Aprilia Pata Racing Team), tedy v týmu, který vznikl čerstvě z kombinace stájí DFX a Marca Borcianiho. Zkušený Nori Haga s Aprilií týmu "PATA Aprilia-DFX Corse" byl dokonce doprovázen čtveřicí inženýrů od Aprilie a ještě dvou dalších techniků z Noale.

Brit Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) a Katsuaki Fujiwara (KHI Test Rider) testovali novou Kawasaki Ninja ZX-10R. 

Testovat měl i tým Supersonic Ducati, ten ale kvůli špatné předpovědi počasí odcestoval předčasně domů. Za to byl k vidění Kanaďan Bret McCormick a sice v sedle motocyklu Ducati...

A připraveni testovat na tomto francouzském okruhu jsou i zástupci stockového týmu Pedercini Kawasaki - s tovární podporou Kawasaki - a jedním z jezdců je i český jezdec Ondra Ježek. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist