V šampionátech WSBK a BSB má Ducati s novou V4 vysoké cíle

Nadcházející sezona je spojena s nasazením nové Panigale V4 R od níž má Ducati velká očekávání podobně s týmy a jezdci šampionátů jako je mistrovství světa superbiků nebo britský superbikový šampionát. Ducati má před sezonou 2019 smělé plány a jejich cíle míří hodně vysoko, jelikož by oba šampionáty chtěli vyhrát.

Jakmile u Ducati Corse převzal kormidlo jeho současný generální manažer Gigi Dall’Igna věci se daly do pohybu nejen v MotoGP, ale především co se týče WorldSBK. S modelem Panigale R Italové světový šampionát nevyhráli, takže odpovědí je nasazení nového stroje V4 R, který by měl ukončit nadvládu Kawasaki. Podobně byl na tom britský šampionát superbiků BSB, kde s Ducati začal vyhrávat až Shane Byrne.

Šampionáty WSBK a BSB jsou pro italského výrobce velmi důležité a podle Gigi Dall’Igna by bylo ideální je oba vyhrát už v prvním roce s V4. „Tam je jen jediný cíl, vyhrát. Vyhrát oba šampionáty by bylo ideální,“ citují Itala na Motorcycle News.

„S prvními testy ve WorldSBK jsme celkem spokojení, protože jak Chaz, tak Álvaro jsou s motorkou v pohodě a jejich zpětná vazba je podobná odezvě našich zkušebních jezdců, kteří na tom poslední rok pracovali. Máme pár drobných problémů k řešení, ale na všech se jezdci jednoznačně shodnou a máme jasný názor na oblasti, kde je třeba zlepšení.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist