V osmém kole šampionátu WSBK nastoupí trojice Čechů König, Svoboda a Vostatek

Pro všechny české fanoušky je vrcholem superbikové sezony závodní víkend v Mostě, který je na programu poslední týden v červenci (28-30/07/23). Už teď je jasné, že z domácích jezdců bude komu fandit, jelikož v každé z tříd seriálu MOTUL FIM Superbike World Championship startuje český závodník. V královské WorldSBK je to Oliver König (Orelac Racing MOVISIO), ve WorldSSP300 Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki) a na divokou kartu odstartuje ve WorldSSP Ondřej Vostatek.

Největší motocyklová show se po italské Imole přesouvá do České republiky a závody na Autodromu v Mostě, které loni přilákali téměř 40 tisíc návštěvníků, slibují opět skvělou podívanou. V Mostě se mistrovství světa superbiků pojede už potřetí a pro české jezdce jde vždy o důležitý vrchol sezóny před domácím publikem.

Ondřej Vostatek, který letos úspěšně jezdí španělský šampionát supersportů, pojede v Mostě na divokou kartu. Loni ještě jako pravidelný jezdec seriálu mistrovství světa superbiků vybojoval v kategorii Supersport dvě desátá místa. „Moje očekávaní jsou hodně vysoká, ale víme, že to nebude lehké. Poslední týdny se na to intenzivně připravuju. Jako každý závodník bych chtěl stát na stupínku nejvyšším, ale budu rád za každé bodované umístění,“ říká Ondřej Vostatek, který mostecký okruh dobře zná a před domácím publikem bude chtít předvést nejlepší výkon.

Na startu v Mostě bude stát i Petr Svoboda, kterému se letos ve třídě SSP300 mimořádně daří. Po Imole je na celkovém třetím místě a od druhé pozice ho aktuálně dělí čtyři body. Dalším ze stálých českých jezdců je Oliver König, který startuje v nejvyšší kategorii WorldSBK. Loni mu v Mostě těsně uniklo bodované místo a nezbývá než držet palce, aby to letos už vyšlo.

„Závody mistrovství světa silničních motocyklů mají u nás dlouhou tradici a na mosteckém Autodromu se světový šampionát superbiků koná už potřetí. Je to báječný podnik českého motorsportu s vynikající atmosférou, přijďte si ji užít! Také letos budete moci držet pěsti českým jezdcům, všem moc fandím. Těším se na výkony Petra Svobody, který letos v Supersportech 300 válí a dává vzpomenout na výkony našich legend světových šampionátů silničních motocyklů,“ uvádí Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Čeští fanoušci tak budou mít svého favorita ve všech třech kategoriích, které se během posledního červencového víkendu v Mostě pojedou. V sobotu i v neděli se vedle Superpole Race jede vždy jeden hlavní závod v každé kategorii a harmonogram celého víkendu tak bude mimořádně akční.

Na závod se vedle jezdců a týmu samozřejmě už dlouho připravují i pořadatelé, kteří chtějí letos přilákat ještě více fanoušků. „Pro letošek je naší největší novinkou vstupné rozdělené na divácký svah a paddock, které nám umožnilo snížit základní jednodenní vstupné na 750 Kč,“ vysvětluje Josef Zajíček, předseda představenstva společnosti Autodrom Most. Se základním lístkem vystačí všichni, kteří chtějí sledovat jen samotné závody z diváckého svahu. Se vstupenkou, která zahrnuje i vstup do paddocku se pak dostanete do samotného centra dění. Diváci zde mohou nahlédnout jak do zázemí týmů, tak být přímými účastníky aktivit, které jsou specifické pro šampionát WorldSBK. Jedná se především o Paddock Show, při které se diváci potkají s vítěznými jezdci, podpisové akce, Victory Lane, při níž vítězní jezdci projíždějí po červeném koberci přímo mezi diváky, a mnoho dalších originálních zážitků typických pro seriál WorldSBK.

Mezi další novinky pak letos patří Bike Parade neboli spanilá jízda fanoušků-motorkářů po závodní dráze. Pro motorkáře, kteří dorazí na vlastním motocyklu je letos navíc připraveno parkování přímo v areálu a také speciální šatna, kde si mohou odložit helmy a další vybavení.

Všechny, kteří do Mostu dorazí na celý víkend navíc jistě potěší doprovodný program v kempu Matylda. Na podpisovou show sem za fanoušky dorazí přední jezdci šampionátu jako například Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), nebo Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) a další. Páteční i sobotní program v kempu doplní DJs, koncert, soutěže o originální merchandising WorldSBK a další aktivity, na které je vstup zdarma.

Vedle běžných vstupenek jsou v prodeji stále ještě také VIP vstupenky za 5 990 Kč, které zahrnují vstup do paddocku, parkování v areálu, VIP hospitality přímo nad boxy, paddock tour, pit walk a další.

S nákupem vstupenek se vyplatí neotálet, protože předprodej za zvýhodněné ceny končí 23. července.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist