V Británii pojede König s novým rámem a motorem

Po pěti týdnech konečně odhodil berle a postaví se na start šampionátu superbiků. Oliver König bude od pátku jezdit v britském Donington parku a usilovat o svůj první letošní bod. „Noha mě stále trochu bolí, kotník je pořád oteklý. Podle doktorů to chce do úplného vyléčení ještě čas, ale jsem schopný jezdit,“ prohlásil jediný český závodník v MS superbiků. Minulý program v Itálii musel vynechat, to v Británii pojede jezdec z týmu Orelac Racing Movisio na motorce s novým rámem a motorem.

Následky po krkolomném pádu byly větší než čekal. V květnu si Oliver König po dopadu z highsideru v Barceloně narazil kotník a potrhal vazy v něm, berle zahodil až po několika týdnech. „Pořád v noze nemám stoprocentní hybnost. Musel jsem trénovat hlavně vršek těla. Když jsem nasedl po té době na motorku, byl jsem z toho hotový. Už je vše ale optimální,“ popsal pražský rodák, který se do Donington parku velmi těší. „Je to má oblíbená trať. Navíc letos se pojede na novém asfaltu.“

Do minulého závodu nezasáhl, v Itálii ho nahradil v týmu Luca Vitali, který oba závody nedokončil. „Samozřejmě to bylo pro mě těžké, že jsem nemohl vyjet na trať, sledoval jsem vše doma a chtěl týmu pomoct,“ dodal König, který už je v plném tréninku. Hodně času trávil na menších okruzích buď na třístovce nebo motardu. Absolvoval také týmové testování na jeho závodní kawasaki. „Připravoval jsem se takhle díky Filipu Fejglovi, hodně mi to pomohlo. Vím, že jsem schopný závody kvalitně odjet.“

V Británii bude mít k dispozici také technické novinky na jeho stroji. Konkrétně se jedná o nový rám a hlavně pak motor, který se zajížděl právě v minulém závodě v Itálii. „Chtěl bych se s tím dostat na můj první letošní bod,“ vyhlásil König, který má za sebou první ročník na vysoké škole NEWTON University. „Mám tak čistou a prázdnou hlavu. Kdybych si to nepokazil matematikou, tak jsem dostal lepší průměr než na základní škole. Ve třetím semestru to bude těžší,“ hodnotil s úsměvem König, kterého za tento výkon pochválil jeho manažer Miloš Čihák.

„S Oliverova prvního ročníku jsem nadšený, těšíme se, jak teď bude tahat. Čekám, že Oliver to zvládne dojet, i když to nebude mít s tím kotníkem jednoduché. Bude to dlouhé, protože na trati v Británii to moc není na odpočívání. Jinak očekávám další progres,“ prohlásil Čihák.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist