V Austrálii jen těsně za body

Ve druhém závodě mistrovství světa supersport dojel Tatu Lauslehto na sedmnáctém místě, Mathieu Lagrive závod nedokončil.

Na australském okruhu Phillip Island pokračovalo mistrovství světa supersport svým druhým kolem. Královéhradecký tým Intermoto Czech měl mezi 38 startujícími jezdci dvojnásobné zastoupení. Fin Tatu Lauslehto během závodu postupně předjížděl několik svých soupeřů, až se dostal na sedmnácté místo, na kterém také přijel do cíle. Francouz Mathieu Lagrive do závodu nastupoval z 26. startovní pozice. Do závodu se mu podařilo dobře odstartovat a když během úvodních kol předjel několik soupeřů, zdálo se, že by tentokrát mohl tým odvážet z Austrálie světové body. Matt se zapojil do početné skupiny jezdců, kteří bojovali o bodované pozice. Když se mu podařilo propracovat těsně za nejlepší patnáctku, zradila francouzského závodníka zadní pneumatika. Po kolizní situaci v jedné ze zatáček jezdec ztratil získané pozice a když se stále více opotřebovanou pneumatikou bylo již nebezpečné pokračovat v závodě, rozhodl se Lagrive zastavit v boxech u svých mechaniků.
Josef Kubíček – manažer týmu:
„Byl to velmi náročný víkend, který se nám sice nepodařilo bodově zakončit, přesto jsme získali velmi důležitá data o novém pérování, která by nám měla pomoci v dalších závodech. Matt měl dobrý začátek. Podařilo se mu natrvalo dostat do skupiny, která nakonec celá bodovala. Věřím, že kdyby mu vydržela pneumatika, určitě by pro tým získal letošní první body. Tatu startoval z beznadějného místa, přesto se dokázal oproti kvalifikaci zlepšit o dvanáct pozic, což dokazuje jeho jezdecké umění. Jeho čas by měl přijít na evropských okruzích, kde šampionát za čtyři týdny pokračuje. Chtěl bych poděkovat celému týmu a všem našim partnerům, bez kterých bychom si takto náročné závodění nedokázali představit.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist