Troy Bayliss opět ve skvělé formě

Tak jako za starých časů se po okruhu Vallelunga proháněl Australan Troy Bayliss, který v neděli opět válcoval své soupeře.

Australan Troy Bayliss na okruhu Vallelunga definitivně přišel o možnost obhajoby světového titulu. Přesto zanechal na italské dráze působivý dojem, když nejprve po famózním souboji s Noriyuki Hagou dojel druhý v prvním superbikovém závodě, aby ten druhý vyhrál, přestože se domácí Max Biaggi snažil o zisk prvního double v kariéře.
„Hodně jsem s motocyklem bojoval, aby fungoval tak, jak jsem chtěl,“ přiznal Troy Bayliss po prvním závodě. „Vše pracovalo dobře, ale v nastavení musíme udělat ještě ten malý kousek, aby se motorka zlepšila a já dostal ten poslední kousek dobrého pocitu. Třikrát nebo čtyřikrát jsem se pokusil dostat před Noriho. Nebylo to snadné, ale nakonec se mi to podařilo. Ovšem již nebyla žádná šance jak dohonit Maxe bez toho, aby on neudělal chybu.“
Do druhého závodu tým Ducati Xerox udělal drobné úpravy na jejich stroji F07. Australan se dostal do vedení, ale rozhodující okamžik přišel v 15. kole, kdy po chybě Maxe Biaggiho získal Bayliss rozhodující náskok.
„Byl to těžký den,“ říkal Troy Bayliss v cíli druhého závodu. „Venku je velké vedro a Vallelunga je hodně fyzická dráha. Neviděl jsem ten závod, který byl před našim závodem a když jsem vyjel do zaváděcího kola, viděl jsem všude cement a olej. Byl jsem trochu znepokojený. Dráha byla sice teplejší, ale protože jsme nemohli jezdit v ideální stopě, byly časy pomalejší. Blahopřeji mému Ducati Xerox týmu, který skvěle pracoval. Během tohoto víkendu jsem třikrát havaroval. Chyboval jsem ve snaze vyzkoušet něco nového. Po takovéto zkušenosti vždy také ztratíte trochu důvěry. Do druhého závodu jsem chtěl vyměnit pneumatiku, ale můj hlavní technik Ernesto Marinelli mi říkal, abych to nedělal. Poslechnul jsem ho a musím říci: Erni ty si skvělý muž! Vyplatilo se to a tak bych chtěl toto vítězství věnovat jemu!“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist