SSP: Za BEI1 pojedou Garry McCoy a Chaz Davies

Supersportový tovární tým Triumphu - BEI1 Racing - má už jasno o svých dvou jezdcích na letošní rok.

Populární Australan Garry McCoy získal pro značku Triumph nejen první podiové umístění - po 50-ti letech v  MS - a sice v anglickém Doningtonu, tedy domácí dráze tohoto britského motocyklu, ale i celkově 8. místo v šampionátu. Jeho týmovým kolegou v italském týmu BEI1 pak bude Brit Chaz Davies, kterému k získání smlouvy na letošní rok stačily pouhé 3 závody v loňském roce (Imola, Magny-Cours a Portimao), když nahradil zkušeného Itala Gianlucu Nannelliho.  

"S Chazem a Garrym máme nejlepší dvojici v celém šampionátu. A se zkušenostmi, které jsem nasbírali za poslední dva roky, tak máme v motocyklu Daytona 675 opravdu velmi silnou zbraň", říká Marketing-Direktor Triumphu Paul Stroud. 

Tým BE1 má, jako jediný tým ve startovním poli supersportů, od továrny Triumph tovární podporu. 


"Nový" pilot v týmu Chaz Davies vidí sezónu 2010 následovně: "Myslím si, že s tímto motocyklem mohu závodit o podiová umístění. A můj cíl je jezdit hodně blízko okolo Top 5! Atmosféra v paddocku WSBK je velmi podobná AMA, což se mně moc líbí". 


"Když stojím s jezdci jako Crutchlow, Laverty či Lascorz na podiu, tak je to hodně komický pocit. Vždyť bych mohl být jejich otec", říká zkušený Garry McCoy a pokračuje: "Doufám že budu bojovat o titul, Musí to ostatně být cíl každého jezdce, chtít vyhrát".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist