Sofuoglu chce překonat rekord

Kenan Sofuoglu a Sebastien Charpentier jsou připravení na závěrečný závod jednoho z nejvyrovnanějších světových šampionátů. Tedy Mistrovství světa Supersport.

Již tuto neděli skončí první z motocyklových Mistrovství světa. Jako první uzavře rok 2007 světový supersportový šampionát, který si závěrečné dějství již poněkolikáté naplánoval na francouzský okruh Magny Cours. Jezdci týmu HannSpree Ten Kate Honda jdou do závěrečného tažení s jasným cílem. Turek Sofuoglu vstoupil famózně do této sezóny, kterou od začátku až do konce strávil na prvním místě. Ve dvanácti letošních závodech stanul jedenáctkrát na pódiu, přičemž sedmkrát zvítězil. Znamená to tedy, že pokud zvítězí i ve Francii, překoná dosavadní rekord v počtu vítězství během jedné sezóny, který drží Australan Karl Muggeridge. Sofuoglův týmový kolega Sebastien Charpentier prožívá nejhorší sezónu kariéry. I když to zatím nebylo oficiálně oznámené, patrně se bude jednat o poslední závod v týmu Ronalda Ten Kateho. Dvojnásobný Mistr světa této třídy je rozhodnut zanechat na okruhu Magny Cours působivý dojem a to tím, že by zopakoval své loňské vítězství v kvalifikaci a samotném závodě.
Kenan Sofuoglu
Po vítězství ve Vallelunze se nemohu dočkat Magny Cours. Mám nyní sedm vítězství a proto chci vyhrát i v tom posledním závodě sezóny. Předtím, než tento šampionát opustím, chci stanovit nový rekord v počtu vítězství. Jsem hrozně šťastný, že jsem byl schopen získat pro tým HannSpree Ten Kate Honda šestý světový titul v řadě. Dlužím tomuto týmu hodně, musím poděkovat všem chlapcům za jejich podporu během celého roku. Nyní jim musím dát poslední dárek – osmé letošní vítězství.
Sebastien Charpentier
Určitě byla tato sezóny jednou z nejhorších v mé kariéře. Špatně to začalo – zraněním v Donningtonu, ze kterého nejsem stále schopný se vyléčit. Během sezóny jsem měl několik dobrých okamžiků zejména v kvalifikacích. Tým pracoval neuvěřitelně tvrdě, aby mi co nejvíce pomohl. Doufám, že se jim mohu odvděčit tento víkend dobrým výsledkem. Miluji Magny Cours, je to má domácí dráha a v minulosti jsem tam měl několik skvělých okamžiků. Uvidíme tedy, co se v neděli může stát.
Ronald Ten Kate – manažer týmu
Hlavní cíle pro tento víkend jsou, aby Kenan překonal rekord v počtu vítězství v jedné sezóně a aby Sebastien zajel před domácím publikem dobrý závod. Nicméně před sezónou 2008 musíme pokračovat ve vývoji našich CBR 600RR, což bude také jedním cílem v Magny Cours. Minulý rok jsme tam se Sebastienem a Kenanem získali první a druhé místo, bylo by fantastické, kdyby se to podařilo zopakovat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist