Senzace: Jakub Smrž v Brně na Aprilii!

Italský motocyklový server Motosprint.it dnes uvedl, že tým Pata B&G opouští Ducati a přechází na Aprilii. V praxi to znamená, že český motocyklový jezdec Jakub Smrž pojede už na domácím závodě WSBK na motocyklu, který letos suverénně kraluje superbikovému šampionátu.

Tým Pata B&G opouští Ducati a přechází k Aprilii. Je to pochopitelně hodně senzační zpráva, kterou dnes uveřejnil italský web Motosprint.it. a kterou potvrdil i třeba i tento motocyklový web., a to včetně vyjádření jednoho ze šéfů týmu.



V praxi to znamená, že současně třináctý jezdec superbikového šampionátu Jakub Smrž bude mít při domácím závodě k dispozici motocykl, který v současném šampionátu jednoznačně mistrovství světa WSBK kraluje a to jak v soutěži jednotlivců (jezdec Max Biaggi), tak v soutěži konstruktérů. Podepsání smlouvy je dle jmenovaného italského serveru pouze formální záležitostí. Tým Pata B&G jednal s italskou továrnou Aprilia už letos v zimě, tehdy ale nedošlo k dohodě. 

Týmový šéf Mirco Guandalini okomentoval tento senzační přestup z jedné italské značky na druhou, mimo jiné takto: "Je to velký úspěch jak pro náš tým, tak pro také pro Aprilii. Tuto sezónu dokončíme s motocyklem Aprilia RSV4 a zároveň tak položíme základní kámen pro sezónu 2011. Chtěl bych poděkovat všem našim sponzorům, bez kterých by to nebylo vůbec možné. Pokoušeli jsme se domluvit s Ducati, ale to se nám nepodařilo. Myslím si, že Kuba s tímto čtyřválcem zajede takové výsledky, jaké si jeho talent zaslouží", řekl pro twowheelsblog.com jeden ze šéfů týmu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist