Šembera v Top Ten

Michal Šembera v Anglickém Brands Hatch ve třídě superstock 600 vybojoval v sobotním závodě vynikající 9. místo a v druhém závodě v neděli bohužel upadl.

Na Anglickém okruhu Brands Hatch pokračoval další podnik třídy superstock 600, kde se jeli hned dva závody. Jeden v sobotu a druhý v neděli po druhé jízdě superbiků jako náhrada za zrušený závod na Silverstonu.
Michal si v kvalifikaci vyjel 15. místo. V prvním závodě se Michalovi povedl docela start a pomalu se začal prokousávat dopředu. Od půlky závodu jezdil za Italským jezdcem Berretou a až v posledním kole se mu povedlo Italského jezdce zdolat a projet cílem na vynikající 9. pozici.
V druhém závodě se mu vůbec nepovedl start a propadl se na 18.místo. Během pár kol se Michalovi ale podařilo dostat opět do skupiny, která bojovala o deváté místo. Asi v půlce tohoto závodu se mu podařilo dostat na čelo téhle skupiny a začal stahovat skupinu před ním i s ostatními jezdci této skupiny. Tři kola do cíle se jim povedlo dojet skupinu, která bojovala o 4. místo. Ta se ale po jednom kole rozpadla a Michal zůstal ve skupině od 7. do 11.místa. Dvě zatáčky do cíle Michal při útoku na 7. pozici zavadil předním kolem o Italského jezdce a musel vyjet mimo trať, kde následně upadl.
Michal Šembera:
Kvalifikace se mi příliš nepovedla, sice ztráta na prvního činila pouze 1,5 vteřiny, ale bylo to až 15.místo. Start prvního závodu se mi celkem povedl. Po většinu tohohle závodu sem se snažil dostat přes Italského jezdce Berretu, ale pokaždé mě zavřel. Až v posledním kole se mi povedlo ho předjet na brzdy a tím se dostat na 9. místo. Tuhle pozici sem udržel až do cíle. S devátým místem sem byl spokojený a to mi dodala sebedůvěru i do druhého závodu.
Start druhého závodu se mi ale vůbec nepovedl. Propadl sem se o několik míst dozadu, ale už po několika zatáčkách se mi povedlo dostat se na pozici,ze které sem startoval. Asi tři kola do cíle se mi povedlo dotáhnout skupinu před námi bojující o 4. místo, ale ta se hnedka rozpadla a já zůstal ve skupině bojující o 7. až 11. místo. Do posledního kola sem najížděl na druhém místě této skupiny, ale už v první zatáčce mě předjel Constantini.a já celé kolo sledoval jak se snaží dostat před Ten Napela. Tři zatáčky do cíle ale udělali oba dva chybu a měli špatný výjezd. Zkusil sem toho využít a do následující zatáčky je zkusil předjet. Všichni tři jsme najížděli do zatáčky těsně vedle sebe. Ten Napel ten souboj raději vypustil a pustil nás. Constantini mě ale zavřel a já o něj zavadil předním kolem a musel sem do kačírku. Tam se mi bohužel zablokovalo přední kolo a já upadl. Ten pád mě mrzí, protože to bylo opět mnoho bodů. Ale závod sem si užil a posbíral opět mnoho zkušeností. Už se těším na další závod, který mě čeká za 4 týdny na Lausitzringu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist