Sam Lowes zahájil novou éru jezdce WSBK testem v Jerezu

Na okruhu v Jerezu Sam Lowes poprvé usedl do sedla stroje Ducati Panigale, s nímž bude závodit v roce 2024 v šampionátu WorldSBK. Brit přestoupil do světového šampionátu superbiků po letech závodění v třídě Moto2™ Grand Prix a společně s týmem Elf Marc VDS Racing absolvují premiérovou sezonu WSBK.

První den testování Sam Lowes nezajel jediné kolo, jelikož na jihu Španělska nebyly ideální podmínky. V úterý bylo v Jerezu čtrnáct stupňů, dráha ještě nebyla zcela suchá, takže první výjezd měl Lowes na pneumatikách Pirelli do mokrých podmínek. Až odpoledne trať natolik oschla, že bylo možné nasadit hladké pneumatiky.

„Dnešní den začal s velkým vzrušením a očekáváním,“ uvedl v úterý odpoledne Sam Lowes, který bude příští rok závodit ve WorldSBK společně s bratrem Alexem (Kawasaki). „Zoufale jsem už potřeboval jet na Ducati a prožít si premiéru ve WorldSBK, nicméně podmínky nebyly ideální. Než jsem vyjel na první jízdu na mokré trati, byl jsem strašně nervózní. Po třech kolech jsem už měl na tváři široký úsměv, protože motorka byla jezdecky přívětivá a hned mi dodala potřebnou jistotu.“

„S novou posádkou jsem se okamžitě cítil jako doma. Dokázali mi vysvětlit, na co se musím zaměřit, abych byl na superbiku rychlý, ale také mi řekli, co dělám dobře. Po tak dlouhé době ježdění v Moto2™ musím změnit svůj styl jízdy, ale je třeba to brát krok za krokem. Určitě se musím zaměřit na to, jak brzdím, motorka se mi ale líbí. Některé věci dělá neuvěřitelně dobře a krásně se na ní jezdí. Rychlost je skutečně působivá. Neustále jsem řadil, ale motorka chce prostě zrychlovat. Dojem na mě udělalo také to, jak dobře elektronika řídí výkon na opotřebovaných pneumatikách.“

„Už teď se těším na závody v roce 2024. Vím, že WorldSBK je třída na velmi vysoké úrovni, ale tento test mě přesvědčil, že můžeme být konkurenceschopní, protože vím, že je tu velký prostor pro zlepšení. Bylo to velké úsilí celého týmu a Ducati, aby mě dostali na testování v této části roku, tak krátce před Vánocemi, takže jsem za to velmi vděčný. Teď si užiju malou přestávku, ale už se těším na rok 2024!“ dodal Sam Lowes.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist