Rea testoval v Jerezu, chyběl zraněný Lowes

Na jihu Španělska testoval Jonathan Rea nový model Kawasaki ZX-10RR sám, protože jeho týmový kolega Alex Lowes chyběl, jelikož si zranil rameno pádem během tréninku. Brit jezdil flat track, spadl a následná delší léčba mu může způsobit komplikace v úvodu sezony. Dle neoficiálních zdrojů se má jednat o zlomeninu klíční kosti s komplikacemi a prognóza hovoří až o třech měsících rekonvalescence.

Kawasaki Racing byl jedním z týmů, kteří plánovali testy na polovinu ledna, ale nepřízeň počasím jim tehdy neumožnila plnohodnotně zkoušet novinky připravené výrobcem. Až v únoru byl Jonathan Rea s týmem KRT zpět v Jerezu a tentokrát se mu povedlo nastavit 40kol s nejlepším časem 1'40,6 sekundy. Tento čas nastavil na závodních pneumatikách a na dráze, která ještě nebyla dostatečně suchá po dešti. Testovat už chtěli ve středu, ale to jim celý den propršelo.

„Bylo příjemné vzít po takové době motorku zpátky na dráhu,“ komentoval test Jonathan Rea. „Chci svému týmu moc poděkovat za úsilí, které nás sem dostalo. Cestovat v těchto časech je složité pro všechny z nás.“

„Měli jsme v plánu testovat už ve středu, ale počasí nebylo dobré. Udělali jsme vše proto, abychom zůstali a ve čtvrtek se nám už povedlo najet potřebné kilometry. Všem děkuji za jejich odhodlání, test byl pro nás velkým přínosem. Museli jsme si potvrdit nějaké položky na nichž jsme pracovali v zimě a zpětná vazba byla velmi dobrá.“

„Dráha ještě nebyla v ideálním stavu, protože některé zatáčky zůstávaly stále mokré, ale dokázal jsem motorce porozumět, pochopit změny a nabídnout potřebné informace týmu a inženýrům. Netrvalo ani moc dlouho, abychom se do toho dostali zpátky. Test jsem uzavřel velmi spokojený a s pocitem, že se na motorce cítím skvěle,“ dodal Rea, jenž má v plánu se do sedla vrátit začátkem března v Portimau.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist