Razgatlioglu vs Rea, bitva v Indonésii slibuje napínavou podívanou

O nadcházejícím víkendu můžeme sledovat poslední bitvu o titul mistra světa, jenž stále není rozhodnuta v MS superbikových motocyklů – MOTUL FIM Superbike World Championship 2021. Bitva to bude parádní, jelikož jak Toprak Razgatlioglu (Yamaha), tak Jonathan Rea (Kawasaki) jsou jezdci, kteří chtějí pouze jediné a to vítězství. Taktiku v boji o titul tak rozhodně nečekejme.

Do Indonésie přijede Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) s náskokem rovných 30 bodů. Jelikož jich je ve hře celkem 62, nemá titul stále jistý. Turek chce vyhrávat závody a ke každému také přistupuje tak, aby byl jezdcem bojujícím o prvenství. Pokud by ale na nové dráze šampionátu chyboval z přemíry snahy závod vyhrát, mohlo by se mu to vymstít s ohledem na celkové vítězství, jelikož jeho rival potřebuje právě využít jeho chyby, aby mohl dostat výhodu na svou stranu.

„Jsem rád, že jsme teď v Indonésii, protože je pokaždé zajímavé přijet na novou trať,“ uvedl před cestou na Lombok Toprak Razgatlioglu. „Už jsem viděl nějaké fotky a videa s spořádáním trati a vypadá to, že se tam bude jezdit dobře. Byla to skvělá sezona s řadou velkých bitev a vítězstvími. Nyní máme další tři šance bojovat o vítězství a v každém tréninku budeme pracovat na tom, abychom nalezli to nejlepší nastavení pro závod a stále se zlepšovali. To je jediné na co myslím, snažit se vyhrávat a závody si užívat. Až pak se podíváme na konečný výsledek, ale můj postoj zůstává stejný, bojovat závod od závodu!“

Uřadující světový šampion Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) nepoznal porážku od doby, kdy spojil síly s Kawasaki. Rea tak získává každým rokem světové titulu počínaje sezonou 2015, takže jich má na kontě celkem šest. Rok 2021 je v rámci obhajoby nejtěžší ze všech a je docela možné, že Rea vítěznou šňůru neprodlouží. Rozhodně nic nevzdává a bude se snažit o nemožné.

Tovární jezdec Kawasaki Jonathan Rea před víkendem v Indonésii uvedl: „Po několika týdnech, které jsem strávil přípravou doma, se už těším do Mandaliky a na to až odstartujeme poslední podnik šampionátu. Jsem zvědavý na první prohlídku okruhu. První dojmy z fotek, které jsem objevil, mám pozitivní. Vypadá to, že okruh bude vyhovovat silným stránkám naši ZX10-RR. V pátek budeme tvrdě pracovat, abychom se okruh rychle naučili a doladili nastavení. Přijedeme tam s třiceti body ztráty v boji o titul mistra světa, ale budeme bojovat až do konce. Cítím, že ze mě spadl všechen tlak, můžu jet uvolněně, nemám co ztratit a cíl je jasný. Před námi jsou tři šance na zisk bodů a já ze sebe vydám sto procent, abych jich získal maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist