Pripad Max Biaggi

Experti jsou si zajedno, Max Biaggi je v Evrope urcite druhym nejznamnejsim motocyklovym zavodnikem soucasnosti, proto by byla pro WSBK velka ztrata, kdyby pristi rok Riman uz nejezdil !, ale...

Mezinarodni manazer Suzuki - Europa, Bert Poensgen, rika krome jineho: "Biaggi zije ve svem vlastnim svete a je vzdalen realite, coz je tragedie vzhledem k tomu, ze je v Evrope druhym nejznamnejsim jezdcem".
Francis Batta - letosni sef Biaggiho, vysvetluje strategii Suzuki pro Evropu nasledovne: "Ve Francii mame silnou reklamu diky mistrovstvi sveta Endurance, ve Velke Britanii pak sampionat BSB. V Italii pojede Suzuki nyni Loris Capirossi, v Nemecku Max Neukirchner, a ve Spanelsku Fonsi Nieto. A tim jsou vsechny dulezite evropske trhy zastoupeny."
A jaka je tedy soucasna situace kolem Maxe Biaggiho ? Podivejme se pekne po poradku a chronologicky, jak k tomu doslo.
Zacatkem zari dostal Max Biaggi od sveho sefa Francise Batti navrh smlouvy na rok 2008. Mel tri tydny na podepsani. Misto toho odevzdal Biaggi Battovi navrh smlouvy ze sveho pohledu. K tomu belgicky sef tym Alstare Suzuki Francis Batta: "Jednalo se o mnoho penez, coz nemohu prijmout. Pozadoval dvojnasobek me nabidky. Pritom ma nabidka byla na urovni smlouvy Troye Baylisse (asi 1 milion Euro jako fixum a premie za umisteni) a to Bayliss vyhral letos sedm zavodu a Biaggi tri. A tak jsem Biaggimu pisemne odpovedel, ze se nase spolecna prace konci. Bohuzel Biaggiho mentalita zustala na te urovni, jako kdyz jezdil zavody Grand Prix. Obdrzel letos tolik penez, jako by byl mistrem sveta. A to nesplnil, skoncil treti. Medialne se o nas tym zajem prichodem Biaggiho pochopitelne zvetsil, ale zadneho noveho sponzora to neprineslo. A to ani z Italie na rok 2008.", rika sef tymu Corona Alstare Suzuki Francis Batta, jehoz vztah k Biaggimu behem celeho roku 2007 se da nazvat ciste jako obchodni, ale rozhodne ne nijak vrely.
A tak se da ocekavat, ze tym Alstare Suzuki pojede v sezone 2008 v sestave Max Neukirchner, Yukio Kagayama - pokud bude zdrav a Spanel Fonsi Nieto.
A pouze jako kachny se daji nazvat dve zpravy z italskych medii: Tu prvni, ze Biaggi pojede v roce 2008 treti motocykl Kawasaki ve staji Jorge Martineze, okomentoval Ian Wheeler - komunikacni manazer Kawasaki - nasledovne: " Momentalne neplanujeme nasazeni zadne treti Kawasaki a uz vubec ne mimo tovarni tym".
Tu druhou, ze pojede Max Biaggi druhou Hondu vedle Doviziosa ve staji Konica Minolta, je nutno povazovat rovnez za stejnou famu, nebot jak znamo vztah Hondy a Biaggiho je jako vztah kocky se psem. Pokud by totiz nevysel plan posadit Shinya Nakana na Gresini Hondu misto Tony Eliase, tak by Nakano mohl u Konicy Minolty zustat. Promoter Grand Prix Dorna a tovarna Honda si totiz tezko dovedou predstavit sezonu MotoGP 2008 bez jedineho Japonce.
A tak zbyva Biaggimu prakticky pouze PSG - 1 Kawasaki - vedle Laconiho, ci bude stejne jako v roce 2006 nezamestnanym.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist