Po brněnských testech u Ducati spokojenost

Troy Bayliss i Lorenzo Lanzi jsou po třídenním testování na okruhu v Brně spokojení a již se těší na další závody, které tentokrát proběhnou na okruhu Santa Monica u italského rekreačního městečka Misano.

Tovární jezdec Ducati Troy Bayliss zcela ovládl třídenní testování, které od pondělí do středy probíhalo na Masarykově okruhu v Brně. Bayliss postupně zlepšoval neoficiální superbikový rekord okruhu, aby nakonec z České republiky odjížděl s časem 2:00,0, jenž dosáhl na kvalifikačních pneumatikách. Velmi rychlý byl ovšem i na závodní pneumatice, na které dosáhl poslední den testování čas 2:00,8!
"Byly to dobré tři dny," říkal Australan ve středu odpoledne, kdy testování ukončil. "Dnes ráno jsem zajel několik dobrých časů na kvalifikačních i závodních pneumatikách. Má simulace závodu byla o 39 sekundy rychlejší než se jezdilo vloni. Cítím se tedy spokojený. Jsem nyní dobře připravený na další závody, které proběhnou příští týden v Misanu."
Celkově šestý čas mezi účastníky brněnských testů zaznamenal druhý tovární jezdec Ducati Lorenzo Lanzi, který tak potvrdil svou vzestupnou tendenci. Výrazného postupu kupředu zaznamenal postavou malý Ital především druhý den testování.
"Včera se mi dařilo, dnes to bylo možná již trochu horší, protože vždy, když jsem nasadil kvalifikační pneumatiky, bylo na dráze hodně nahuštěno. Nebyl jsem proto schopný z toho vytěžit maximum," deklaroval Lorenzo Lanzi po ukončení testování. "Nicméně se závodní pneumatikou mám dobrou rychlost, a proto jsem spokojený. Nemohu se dočkat Misana. Mám ten okruh rád, bude tam hodně fanoušků, kteří mě přijedou o horkém víkendu podpořit."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist