Patrik Vostárek pro další čtyři body

Patrik Vostárek, motocyklový závodník týmu Intermoto Czech, vybojoval v italském Misanu další body do evropského seriálu Superstock 600.

Na nově zrekonstruovaném okruhu Santa Monica v italském Misanu se představil i Patrik Vostárek. Tento mladý jezdec v barvách týmu Intermoto Czech opět zasáhl do evropského šampionátu třídy Superstock 600. Za velkého vedra si Patrik vybojoval postavení ve čtvrté startovní řadě, když ho kvalifikační čas 1:43,285 zařadil na patnáctou pozici. V tradičním sobotním odpoledni, tedy v závodě této třídy mladých nadějí, si pražský jezdec skvěle počínal a v silné konkurenci čítající 32 jezdců, vybojoval další 4 body do celkové klasifikace Mistrovství Evropy.
Patrik Vostárek (12. místo – ztráta na vítěze 19,289 sec.)
Start se mi povedl, ale ve velké tlačenici prvních zatáček jsem ztratil několik míst, když jsem v zájmu bezpečnosti byl opatrný. Prvním kolem jsem projel na čtrnáctém místě, ale dokázal jsem se rychle dostat na dvanáctou pozici, kterou jsem si udržel až do cíle. Závod probíhal dobře, moc se mi to líbilo. Několik zajímavých soubojů mi udělalo radost. Bohužel mě trápila stále stoupající teplota motoru, v jednu chvíli to tak pálilo do nohou, že jsem si myslel, že už je po motoru. Na budíku bylo 110 stupňů! Ale motor stále šlapal na sto procent a já s ním dosáhl nejlepší top speed závodu stocků 600 (232,9 km/h). Tento top speed by mi mohl závidět i leckterý supersport. Ostatně celá motorka šlapala výborně i když mnoho změn bylo uděláno "naslepo" až těsně před závodem. S nejlepším výsledkem sezony jsem spokojen i když vím, že mám velké rezervy. Například moje nejrychlejší kolo 1:42,927 jsem zajel až když měla motorka 110 stupňů a tudíž o 15 koní méně. Na této věci musím do dalších závodů zapracovat. Děkuji všem, kteří se podílejí na našich výsledcích. Všechny moje fanoušky a všechny příznivce motocyklových závodů zvu na další závod do Brna, kde se 1. 7. 2007 pojede třetí díl Mezinárodního Mistrovství České republiky.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist