Ohlasy z Phillip Islandu (1)

První část jezdeckých ohlasů ze závodů superbiků na australském okruhu Phillip Island.

Max Biaggi (1. závod – 3. místo / 2. závod – 4. místo)
Dnes mě znovu závodění hodně bavilo, zvláště pódium v prvním závodě. Ovšem během celého víkendu jsem opravdu neměl dobrý pocit a důvěru v přední kolo, to byla pravděpodobně i příčina toho, že jsem ve druhé jízdě nebyl na pódiu. Pneumatiky jsou na Phillip Islandu vždy problém. Myslím, že ve druhém závodě jsem jezdil více agresivněji a pneumatika se více zničila. Náš motocykl byl ovšem dnes hodně blízko nejlepších, nyní budeme ještě více pracovat na detailech v nastavení, aby jsme v Donningtonu byli ještě lepší. I když by bylo dobré získat i druhé pódium, mohu říci, že nejsem dnes nešťastný.
Joshua Brookes (12 / 12)
Jsem rozhodně spokojený, protože jsem získal dva dobré výsledky, nehavaroval jsem. Vracím se do Evropy plný myšlenek jak zlepšit náš motocykl. Nebylo dobré poslouchat rady jiných lidí, měl jsem se spolehnout na vlastní pocity při výběru pneumatik. Jsem zde v tomto sportu již dlouho na to, abych dostával rady od lidí, kteří neznají jízdu na této motorce. Nasadil jsem tvrdší pneumatiku a to se mi nevyplatilo. Ovšem věřím, že se vše zlepší.
Noriyuki Haga (4 / 3)
Nebylo mi během tohoto víkendu dobře a při trénincích jsem se proto cítil špatně. Druhý závod byl pro mě kvůli vyšší teplotě složitější, ale byla to zábava. Po startu jsem bojoval s dalšími čtyřmi jezdci. Pokoušel jsem se uchovat dobrou pneumatiku až do posledních kol. Měl jsem lepší přilnavost než v prvním závodě a věděl jsem, že v posledních pěti kolech budu moci zaútočit na třetí místo. Jsem rád, že se to podařilo. Tým odvedl během tohoto víkendu velmi dobrou práci. Doufám, že budu mít do dalších závodů nové díly, abych byl ještě více konkurenceschopný.
Troy Corser (5 / 5)
Jsem zklamaný, protože když přijedu na Phillip Island, očekávám minimálně dvě pódia. Myslel jsem si, že jezdím dost dobře na to, abych toho mohl dosáhnout. Ale takové je závodění. Pro druhý závod jsem nechal pozměnit nastavení, což se projevilo jako lepší. Nakonec jsem stejně nebyl dost rychlý. Motocykl byl celkem dobře nastavený, ovšem potřeboval jsem větší rychlost na cílové rovince. Před závodem v Donningtonu se pokusíme zrychlit náš motocykl při testech ve Valencii. Je to můj další oblíbený okruh, a tak uvidím jak to tam půjde.
Shinichi Nakatomi (13 / 13)
Jsem se svým dnešním výkonem docela spokojený. V prvním závodě jsem jel ve skupině, ale po několika kolech jsem udělal chybu a ztratil nějaký čas. Dokázal jsem se pak ještě zlepšit a nakonec jsem i byl o 10 sekund rychlejší než v loňském roce. Mohl jsem bojovat s Joshem Brookesem a v posledním kole jsem se ho pokusil předjet. I když jsem to nedokázal, cítil jsem se spokojený. Motocykl pracuje dobře a tým odvádí skvělou práci na zlepšení stroje.
Troy Bayliss (1 / 2)
Takovéto závody na Phillip Islandu každý miluje. Skončit proto na absolutním vrcholu v takovémto závodě je pro mě skvělé. Trochu mě překvapilo jak jsem musel zápasit s pneumatikami, po 12-13 kolech byl závod obtížný. Proto mi David Tardozzi řekl, abych jezdil tak pomalu, jak jen to bude možné. Musel jsem se ovšem zavěsit za nejrychlejší a spoléhat na konec závodu. Ve druhém závodě jsem na velké obrazovce sledoval celý závod co se děje zamnou. Viděl jsem Maxe i Noriho jak jezdí společně semnou a Jamesem. Nechtěl jsem s nikým přijít do kontaktu a tak jsem šel do vedení. Když James zatáhl za plyn, dokázali jsme docela snadno a rychle ostatním ujet. Poslední tři kola jsme jeli na limitu a poslední kolo bylo dokonce moje nejrychlejší. Pokusil jsem se Jamese předjet, dal jsem do toho všechno, ale nepodařilo se to. Musím proto jemu i jeho týmu blahopřát k vítězství.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist