Ohlasy po závodě Tissot Superpole v Imole

Superbikový víkend opět ovlivnil déšť. Jezdci v Imole nastoupili v neděli pouze do závodu Tissot Superpole, ten odpolední byl kvůli nepříznivému počasí zrušen. Nejvíce bodů posbíral stejně jako v sobotu Jonathan Rea, který si v Itálii dojel teprve pro své druhé vítězství v sezóně. O zbylé dvě pozice se pak podělili týmoví kolegové z Aruba.it Racing. Stříbro bral Chaz Davies, třetí pak projel cílem Álvaro Bautista.

WSBK v Imole – Závod Tissot Superpole (2. závod zrušen)

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) – MS 2. místo … 220 bodů (- 43)

„Opravdu pozitivní víkend. Cítil jsem se tady na motorce velmi dobře, byl jsem schopný jet na maximu. Vítězství ve dvou závodech mě opravdu těší. Rád bych poděkoval celému mému týmu za to, že ve mě vždycky věří, a že mě tlačí kupředu. Nikdy jsme nepřestali doufat, že tenhle víkend by mohl patřit nám. V minulosti se nám tady totiž dařilo, motorka zde fungovala dobře a i zdejší trať mi sedí - měli jsme šanci zvítězit. A také jsme se o to v obou závodech pokusili a povedlo se. To je z tohoto víkendu to pozitivní. Třetí závod byl bohužel kvůli počasí zrušený. Chápu to a jsem si jistý, že i v některém z dalších závodů se nám zadaří.“

2. Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) – MS 6. místo … 85 bodů (- 178)

„Je trochu škoda, že jsme dnes neměli možnost odjet také druhý závod. Závod na mokru však v Imole skýtá mnohá nebezpečí. Tento okruh se od ostatních odlišuje množstvím stoupání a klesání, kvůli kterým pak na trati stojí voda, hlavně pak v zatáčkách. I kvůli tomu byl dnešní závod zrušený. Rozhodnutí to bylo správné, je mi ale líto fanoušků, kteří na okruhu zůstávali celé odpoledne v dešti jen proto, aby nás viděli závodit. Alespoň, že jsme stihli odjet sprint. Dle výsledků soudě je ale škoda, že jsme ten druhý odjet nemohli. Po obtížném startu do sezóny se mi zdá, že se Panigale V4 R zlepšuje. Domů jedu z Imoly s tím, že se nám podařilo udělat krok vpřed."

3. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) – MS 1. místo … 263 bodů

„Počasí bohužel velmi ovlivnilo druhý závod,, který se nakonec nejel. Pršelo tu jako z konve. Bylo by pro nás jezdce velmi nebezpečné a riskantní vyrazit na trať, kde v některých jejích částech stála nebo protékala voda. Určitě je správně, že se závod zrušil. Vzhledem k superbikovým fanouškům, kterých tady bylo hodně, mě to ale strašně mrzí. Bezpečí jezdců je ale důležitější. I když jsem tady nevyhrál, patří tento víkend k těm nejlepším v mé celé kariéře. Podpora všech ducatistů tady na okruhu byla totiž neuvěřitelná. I proto mě mrzí, jak to celé dopadlo. Myslím, že to však chápou."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist