Max Biaggi zpět ve hře o titul

Po dvou výborných závodech se vrátil Ital Max Biaggi zpět do souboje o světový titul, kde je nyní největším konkurentem Jamese Toselanda.

Přes 80 tisíc diváků sledovalo spanilou jízdu Maxe Biaggiho v prvním superbikovém závodě na okruhu Vallelunga, ve kterém si až překvapivě jednoduše poradil tento postavou malý Ital se všemi svými soupeři. Do druhého závodu Biaggi špatně odstartoval, přesto se dokázal dostat do těsné blízkosti vedoucího Troye Baylisse. Chyba při brzdění do jedné z ostrých pravotočivých zatáček ovšem znamenala ztrátu, kterou již tovární jezdec Suzuki nedokázal zlikvidovat.
Max Biaggi
“Vyhrát zde první závod před domácími fanoušky je něco neuvěřitelného. Je to již dlouho, co jsem ve Vallelunze závodil, ale když jsem zde v minulosti jezdil, vyhrával jsem. Je dobře, že jsem se vrátil vítězstvím. V prvním závodě mi trvalo několik kol, než jsem nalezl správný rytmus, ale jakmile jsem předjel Baylisse, byl jsem schopný jezdit ve své vlastní rychlosti. Hlídal jsem si tabuli na boxové zdi a snažil jsem se jezdit shodné časy. Zvítězit v závodě je vždy zvláštní, ale vyhrát před vašimi fanoušky a v domácím závodě, je nádherné. Druhý závod byl velmi obtížný. Na dráze bylo hodně cementu od havárií z předchozího závodu. V jednu chvíli se tolik prášilo, že se mi to dostalo pod hledí přilby a já jen velmi těžko viděl kudy mám jezdit. Po několika kolech jsem byl schopný dojet Baylisse a připravovat se na předjetí. V jedné zatáčce jsem ovšem málem havaroval a abych se mu vyhnul, musel jsem jet hodně zeširoka. Byl to klíčový moment závodu, protože po tom získal rozhodující náskok. Moje pneumatiky se trochu více klouzaly, možná to bylo kvůli vyšší teplotě, ale to bylo stejné pro všechny. Jsem trochu zklamaný, protože jsem dnes chtěl vyhrát oba závody. Chtěl jsem je vyhrát pro mě, pro můj tým a pro mé fanoušky.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist