Max Biaggi před domácím publikem

Italský jezdec Max Biaggi se na okruhu Monza představil poprvé s motocyklem třídy superbike v ostrém závodě před domácím publikem.

Poprvé před domácím publikem se v letošní sezóně představil Max Biaggi. Na okruhu Monza si nejprve dojel i přes svůj krátký výlet do trávy, pro třetí místo v prvním superbikovém závodě. V tom druhém již tolik štěstí neměl, dlouho sice bojoval o pódium, nicméně chyba v posledním kole ho o místo mezi prvními třemi jezdci připravila. Biaggi totiž tvrdě vyrazil ze šikany Ascari, na výjezdu byl trochu delší, ovšem stačil se ještě vrátit na trať, kde došlo ke kolizi s Ducati Troye Baylisse. Při tomto kontaktu si ohnul páčku spojky a když po následné rovince chtěl brzdit do poslední zatáčky Parabolica, nepracovala správně jeho spojka. Jak říkal Max po závodě, musel ihned dupnout na zadní brzdu, aby zpomalil svou Suzuki GSX-R1000 patřičných hodnot. Stejně vyjel na obrubníky a přitom málem havaroval.
„I když jsem byl v prvním závodě na pódiu, jsem z výsledků trochu frustrovaný.“ Říkal Max Biaggi. „Ve druhém závodě jsem se soustředil na dobrý start. Vše se dařilo až do posledního kola. Věděl jsem, že se na výjezdu z Ascari musím dostat do vedení, jinak by to nemuselo dopadnout dobře. Vyjel jsem hodně zeširoka a když jsem se vracel na dráhu, dotkl jsem se Baylisse. Kontakt poškodil mou páčku brzdy a stupačku. V tu chvíli jsem si to ovšem neuvědomil. Při nájezdu do poslední zatáčky Parabolica jsem chtěl brzdit později. Zjistil jsem ovšem, že nemám páčku spojky. Vyjel jsem na obrubníky a skoro jsem dostal highsided. Naštěstí jsem to udržel, ale Toseland, Bayliss i Rolfo mě předjeli a šance na druhé pódium byla pryč. Monza byla pro mě fantastickým zážitkem. Obrovské množství fanoušků podpořilo tento ohromný víkend. Ačkoliv zde bylo strašné množství lidí, kteří mě žádali o podpis nebo fotografii, nevadilo mi to, vyhověl jsem každému, komu jsem vyhovět mohl. Jsem šťastný, když to pro své fanoušky mohu udělat.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist