Lecuona v Austrálii končí, zranění ramene Španěla vyřadilo ze hry

Takový úvod sezony si Iker Lecuona (Honda) rozhodně nepředstavoval. Španěl v úterý testoval na Phillip Islandu, ale měl pád, při němž si vykloubil rameno. V pátek absolvoval jezdec týmu HRC oba tréninky, nicméně po prohlídce u lékaře dostal Španěl červenou pro další pokračovaní v australském víkendu. Má k dispozici jeden měsíc, aby se dal do pořádku a mohl závodit v Barceloně.

Honda potřebuje zabrat a dostat se výš v hodnocení mistrovství světa superbiků. Pro letošní ročník dostal tovární tým HRC novou Hondu CBR1000RR-R a dvojice Iker Lecuona a Xavi Vierge pracovala v rámci předsezonního testování na její přípravě. Rozhodně se jim nedařilo tak, jak by si přáli, ale zranění jednoho z jezdců asi nečekal nikdo.

Španěl Iker Lecuona loni v Austrálii zaznamenal dva závody s umístěním do šestého místa, což byl ve finále také jeden z jeho nejlepších závodních víkendů roku 2023. Letos měl určitě v plánu něco podobného zopakovat, ale teď už je jasné, že k tomu nedojde. Kvůli zranění ramene, které si vykloubil pádem v úterním testu WSBK, Lecuna z úvodního podniku WSBK v Austrálii odstupuje.

Jediným jezdcem továrního týmu HRC bude na startu australských závodů Xavi Vierge, jemuž v pátečních trénincích patřila v kombinaci časů čtrnáctá pozice. Španěl je také poslední se ztrátou do jedné sekundy na prvního.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist