Kawasaki v Assenu pouze se Sykesem

Tovární tým Kawasaki nastoupí na dalším závodě v Assenu pouze s Britem Tomem Sykesem, tedy bez náhradníka za těžce zraněného Joana Lascorze.

Hned na začátek aspoň jedna trochu příjemná zpráva: Pilot týmu Provec Racing Joan Lascorz se sice stále nachází na jednotce intenzivní péče nemocnice "Vall d'Hebron" v Barceloně, ale začala fáze jeho probouzení z umělého spánku. Lékaři se ale doposud nevyjádřili k aktuálnímu stavu zraněného španělského jezdce, především co se týká jeho úplné mobility. Dnes poprvé byl Lascorz odpojen od přístrojů na umělé dýchání.

V Assenu bez náhradníka. Co se týká náhradníka za zraněného španělského jezdce, tak k vyjádření respektu jeho nejbližším, nebude v Assenu na jeho motocyklu sedět žádný náhradník. V úvahu připadali dva jezdci, japonská ikona této značky Japonec Akira Yanagawa či loňský tovární pilot této značky a letos nezaměstnaný Australan Chris Vermeulen.
Prvně jmenovaný Akira Yanagawa je sice stejně starý jako Biaggi či Checa, ale chybí mu závodní praxe. Svou poslední plnou sezónu absolvoval Japonec v roce 2001 a od té doby má na svém kontě pouhé čtyři závody ve WSBK a jezdí pouze japonský superbikový šampionát.
Australan Chris Vermeulen skoro celou loňskou sezónu promarodil se svým zraněným kolenem a nikdo neví, v jakém zdravotním stavu se nyní nachází, neboť jeho posledním závodě byla loňská první brněnská jízda, tedy 10. července 2011. Od té doby Vermeulen nezávodil, i když to nebylo kvůli zraněnému kolenu, nýbrž v Brně si zranil loket.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist